Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ (0-0): Η γεμάτη προβλήματα και αβεβαιότητα Αεκ δεν θα μπορούσε να παίξει καλύτερη μπάλα από το κάτι σαν ποδόσφαιρο που έπαιξε. Συνυπολογήστε και το οτι σκέφτονται τον τελικό κυπέλλου και έτσι βλέπουμε τα χάλια που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες από την Άεκ. Αυτή η αδιαφορία (των παικτών) βέβαια πηγάζει από την ανυπαρξία σοβαρής διοίκησης και από την δημοσιουπαλληλική νοοτροπία πάρα πολλών ποδοσφαιριστών. Η Άεκ μάλλον θα είναι παρούσα-απούσα από τα πλει-οφ λόγω του τελικού. Κερδίσει ή χάσει το κύπελλο θα τελειώσει και η όποια προσπάθειά της.
Ο Ηρακλής είναι τυχερός που σώθηκε έχοντας τέτοιο ρόστερ και παίζοντας τέτοια μπάλα. Ο Ηρακλής θυμίζει τα τελευταία πέντε χρόνια έναν ασθενή που κρατιέται στη ζωή μόνο και μόνο επειδή κάποιοι συγγενείς δεν δίνουν την άδεια να αποσυνδεθεί από την μηχανική υποστήριξη. Τι ελπίδες υγιούς ζωής μπορεί να έχει μια τέτοια ομάδα; Αργά ή γρήγορα θα έρθει το μοιραίο.

ΞΑΝΘΗ-ΑΡΗΣ (1-2): Δεν μπήκε αδιάφορα η Ξάνθη σε αυτό το ματς. Απλά δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι γιατί ο αντίπαλός της ήταν λίγο καλύτερος.
Ο Άρης πήρε το πρωτάθλημα των τελευταίων πέντε αγωνιστικών. Το συμπέρασμα είναι οτι για να πετύχεις τον στόχο σου δεν αρκεί να είσαι καλός μόνο στα πέντε τριακοστά της προσπάθειάς σου. Και ο Αρης ήταν (το πολύ) μέτριος για εικοσι-πέντε αγωνιστικές. Δείχνει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα μέσα σε αυτή την ομάδα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (3-1): Όπως θα έχουν καταλάβει στον Αστέρα, σημαντικό είναι να κερδίζεις τα παιχνίδια τα οποία θα σε οδηγήσουν στο στόχο και όχι τα παιχνίδια που γίνονται μετά την εκπλήρωση ή αποτυχίας εκπλήρωσης αυτού. Δεν θα μας λείψει τίποτα από τον Αστέρα.
Ένα ματς χωρίς άγχος είχε να παίξει ο Πανιώνιος όλη τη χρονιά και έκανε εμφάνιση "πανηγύρι". Χτυπάνε άσχημα στους πραγματικούς ποδοσφαιρόφιλους τέτοιες "αδιάφορες"-"δημοσιουπαλληλικές" εμφανίσεις.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ (0-0): Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις καλού ποδοσφαίρου (στο συγκεκριμένο ματς) από μια ομάδα η οποία σώθηκε την προηγούμενη αγωνιστική και έχει να παίξει σε έναν τελικό κυπέλλου. Πολύ απλά, το μυαλό τους ήταν αλλού. Πράγμα το οποίο δικαιολογείται για μια ομάδα του βεληνεκούς του Ατρόμητου.
Ο εκπληκτικά πουθενάς προπονητής (;;;) Ματζουράκης μάγεψε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του (με τις προπονητικές του γνώσεις και μεταδοτικότητα) και η ομάδα κατάφερε να πάρει δύο πόντους με την παρουσία του. 29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν "big-mac", αυτοί ξέρουν. Καβαλιώτες πάρτε βρεγμένη σανίδα και...αρχήστε τις ξυλιές. Αλλιώς κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε υποτακτικοί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (3-2): Άξια μπήκε ο Βόλος στην πεντάδα. Απείχε πάρα πολύ η τρίτη ποιοτικότερη ομάδα του πρωταθλήματος από τον δεύτερο ποιοτικά Ολυμπιακό Βόλου. Κατάφερε να ανταπεξέλθει στο κρισιμότερο ματς της χρονιάς και του αξίζουν τα μπράβο μας. Η μόνη παραφωνία του Βόλου είναι ο άνθρωπος που ακόμα και όταν έχει δίκιο αυτός καταφέρνει να το χάνει. Κάθαρό έλλειμα παιδείας (μορφωτικής, πολιτισμικής, κοινωνικής κ.α).
Μπορεί ένα ακυβέρνητο καράβι να κάνει καλό ταξίδι; Τότε γιατί να κάνει ο Παναθηναικός; Η ποιότητα των παικτών του βέβαια θα ήταν αρκετή από μόνη της να οδηγήσει το καράβι, αλλά τελικά μήπως δεν υπάρχει αυτή η ποιότητα; Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία του Παο στα πλει-οφ. Το πιθανότερο είναι να κάνει την πορεία των τελευταίων αγωνιστικών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ (6-0): Υπάρχουν φιέστες που πηγαίνουν στραβά και άλλες που πηγαίνουν καλά. Αυτή πήγε καλά. Αντίο ρε Νικοπολίδη.
Λάρισα, άντε να επιστρέψεις γρήγορα. Πηλαδάκη εσύ κοίτα να εμπιστευτείς άτομα σοβαρά και όχι σοβαροφανή. Και προφανώς όχι το άτομο που σε συμβούλεψε να πάρεις για προπονητή τον Σκανδιναβό και μετά τον Κωστένογλου. Άκου εκεί Κωστένογλου!!! Τα ΄θελες και τα 'παθες.

ΠΑΟΚ-ΚΕΡΚΥΡΑ (2-0): Ο Πάοκ άφησε μια καλή εμφάνιση για το τέλος. Υποθήκη και ελπιδοφόρα για τα πλέι-οφ. Ο Πάοκ φαίνεται να μπαίνει ως φαβορί για να κερδίσει το μίνι πρωτάθλημα των πλει-οφ. Δεν είναι καλύτερος από τις άλλες τρεις αλλά συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους νομίζω οτι έχει μεγάλες πιθανότητες να βγει πρώτος. Φαίνεται να υπάρχει και στον Παοκ κάτι το "στραβό" μέσα στην ομάδα, αλλά δεν δείχνει αρκετό (ακόμα) για να πάρει την ομάδα από κάτω.
Η χειρότερη παραγωγικά/επιθετικά ομάδα του πρωταθλήματος κατάφερε και σώθηκε χάρη (και μόνο) στο πάθος των παικτών της. Πολύ μικρή ομάδα παικτικά, πολύ καλή ψυχικά. Η πολύ ψυχή που έβγαλε η Κερκυρα οφείλεται στην παρουσία πάρα πολλών Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Δεν υπήρχε περίπτωση να βγάλουν τέτοια ψυχή ξένοι ποδοσφαιριστές. Εκ του αποτελέσματος, πετυχημένο αυτό το μοντέλο, αλλά δίκοπο μαχαίρι.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (0-4): Άδικη ήττα για τις Σέρρες και πολύ πιο άδικο τελικό σκορ. Δύσκολο φαίνεται το μέλον στις Σέρρες.
Ο Εργοτέλης είχε 8 τελικές και έβαλε τέσσερα γκολ. Όσκαρ ευστοχίας. Έκλεισε καλά μια καλή χρονιά για τον Εργοτέλη. Για του χρόνου...βλέπουμε.

ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Ολυμπιακός Βόλου.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Πανιώνιος.

3 σχόλια:

Gee Pontius είπε...

Εγραφα τότε (28η αγωνιστική) :

Φυσικά και υπάρχει χαλαρότητα περί του υποβιβασμού γιατί όπως σου έγραψα παίζεται στα γραφεία και όχι στα γήπεδα. Ηδη μια τουλάχιστον ομάδα έχει ελλιπή φάκελλο αδειοδότησης, άσε που αναμένονται και άλλα ωραία νέα...

5 Απριλίου 2011 1:33 π.μ.

Ο Ηρακλής ήταν ο σίγουεος, τώρα προέκυψε και Πανιώνιος (οι Σέρρες ούτως ή άλλως πέφτουν)
Ας περιμένουμε βέβαια και τις εφέσεις μπορεί κανένας "συγγενής" να θελήσει να σώσει τον Νιόνιο αλλά η ουσία δεν αλλάζει : στα γραφεία παίζονται οι κατηγορίες και όχι στα γήπεδα, ρώτα και τους φίλους σου τους αρειανούς, αυτοί ξέρουν.

zoyzoy είπε...

Χριστός Ανέστη και του χρόνου καλύτερα εύχομαι από καρδιάς με τους αγαπημένους σου!

Με φιλιά θαλασσινά!

Φοίβη είπε...

που σαι ρε κουμπάρε?
όλα καλά???