Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (2-1): Σχετικά καλή εμφάνιση από τον Αρη. Είχε τεράστιο κίνητρο για το συγκεκριμένο ματς. Φαινόταν ότι μπήκε στο ματς για να το πάρει, αψηφώντας το τι μπορεί να πάθει στα μετόπισθεν. Αυτή είναι νοοτροπία νικητή, έργο Τσιώλη. Με λίγη τύχη στο τελευταίο εικοσάλεπτο πήρε το ματς. Όπως και να 'χει, "αρέσει" η προσπάθεια του Αρη στα τελευταία ματς. Αν μη τι άλλο, ο Αρης μας προσφέρει αρκτή δόση "αγωνίας" για το τέλος του πρωταθλήματος. Το μεσοεπιθετικό κομμάτι του Αρη, φυσικά και συνεχίζει να είναι αναιμικό.
Ο Βόλος είχε σημαντικές απουσίες στον αγώνα και εκεί χάθηκε το ματς γι αυτόν. Δεν θα ήταν άδικη μια ισοπαλία. Πάντως μας άρεσε και η νοοτροπία νικητή που μας έδειξε ο Βόλος. Αξίζει ο Βόλος να μπει στην πεντάδα, αλλά τα δείγματα που μας έδειξε στα τρία σημαντικότερά του ματς φέτος ήταν αρνητικά. Τώρα καλείται να κερδίσει τον τέταρτο "τελικό" (2 ημιτελικοί+Αρης οι προηγούμενοι δύο).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (3-1): Για κερδίσεις (έστω) και έναν αδιάφορο Ολυμπιακό, πρέπει να είσαι καλή ομάδα. Τέλος. Φυσικά και δεν άξιζε ο Ατρόμητος να παλεύει για τη σωτηρία του. Έργο Δώνη, μπράβο Δώνη. Έτσι απλά.
Το μόνο που μπορούμε να πούμε για τον Ολυμπιακό είναι οτι κάνει αγγαρεία. Έτσι, όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά στους αγώνες του. Ποιος Ποτουρίδης;;;

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ (0-0): Τίποτα το ιδιαίτερο πάλι από τον Ηρακλή. Όλη τη χρονιά ήταν ανύπαρκτος. Για μένα σώθηκε καθαρά από τύχη. Στην αδειοδότηση πάντως η τύχη δεν παίζει κανένα ρόλο, άρα... Αν όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν σαν το Κατσαμπή (και σαν άλλους βέβαια), τότε το ποδόσφαιρό μας θα ήταν καλύτερο.
Ο Πάοκ προσπάθησε να πάρει το ματς, δημιούργησε κάπως περισσότερο από τον αντίπαλό του. Αλλά είναι ψιλοτζούφιος μπροστά. Ο Παοκ μας δίνει την εντύπωση οτι "βαρέθηκε" να παίζει τόσα ματς όλη τη χρονιά. Συμπτώματα ελληνικής νοοτροπίας.

ΚΑΒΑΛΑ-ΞΑΝΘΗ (1-1): Η Καβάλα το μόνο που έχει είναι 5-6 καλούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να κερδίσουν ένα ματς ή να μας προσφέρουν ένα σχετικά καλό θέαμα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο μέσα σε αυτόν το σύλλογο που να εκπέμπει θετική αύρα.
Το πάλεψε το ντέρμπι η Ξάνθη. Αυτό είναι το ταβάνι αυτής της ομάδας. Η ανακύκλωση ξανάρχησε. Ουζουνίδης, Κεχαγιάς και παράσχος/ματζουράκης η τριάδα προπονητών της επόμενης σεζόν. Φέτος τη γλιτώσαμε, του χρόνου βλέπουμε είναι ο προγραμματισμός της Ξάνθης (και όχι μόνο).

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (1-0): Η Κέρκυρα έπρεπε να κερδίσει και κέρδισε. Έτσι απλά, ήσυχα και χωρίς ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη.
Ο Εργοτέλης δεν έπρεπε να κερδίσει και δεν κέρδισε. Έτσι απλά, ήσυχα και χωρίς ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη.
Τώρα που γνωριστήκαμε, δεν κάνουμε και μια "τράμπα" τους προπονητές μας;;;

ΛΑΡΙΣΑ-ΑΕΚ (2-3): Ένα πράγμα έφταιξε στη Λάρισα. Οτι ο Πηλαδάκης εμπιστεύθηκε/συμβουλεύτηκε κάποιους "παράγοντες" που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και το μόνο που τους νοιάζει είναι να βγάλουν λεφτά ΤΩΡΑ. Αρπακολατζίδικος επαγγελματισμός διακρίνει αυτούς τους "παράγοντες". Φορτώσαν την Λάρισα με κάποιον Σκανδιναβό και μετά τον Κωστένογλου και άντε γεια. Κρίμα για την πόλη της Λάρισας και για τον Πηλαδάκη. Πηλαδάκη αν θες βοήθεια, είμαι κι εγώ εδώ.
Η Αεκ ήταν τυχερή που έβαλε τα γρήγορα γκολ. Μετά κααααααάθησε και όλα οκ. Δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη αυτή η ομάδα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (1-0): Δεν φαίνεται να μπορεί να συνέλθει ο Παναθηναικός από όλα αυτά που τραβάει (και καλά να πάθει στην τελική) φέτος. Αυτά τα ματς τα κερδίζεις 5-0 για να φτιάξει λίγο η ψυχολογία σου. Ο Παο αντιθέτως τα κάνει ντέρμπι και του βγαίνει η ψυχή. Κατάντια...
Ο Αστέρας έπαιζε όλη τη χρονιά του σε αυτό το ματς και έκανε τρεις τελικές!!!Μπράβο ρε Αστέρα. Τελικά η αλλαγή προπονητή σε...βοήθησε. Α!!! και τα γκολ του σούπερ ταλέντου/μοντέλου Παπάζογλου. Άντε γεια...

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (0-0): Προσπάθησε ο Πανιώνιος αλλά αυτή η ομάδα (φέτος) είναι καλή στο να "κλέβει" τα ματς και όχι να τα κερδίζει. Δεν είναι κακό αυτό. Ήταν πάντως ένα μικρό θαύμα που ο Πνιώνιος κατάφερε να σωθεί τη φετινή χρονιά. Αγωνιστικά πάντως άξιζε να σωθεί.
Θα αντέξει ο Πανσερραικός τη ψυχοφθόρα διαδικασία του "μια χρονιά πάνω, μια κάτω";; Μάλλον όχι, δύσκολο το μέλον του.

ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Νίκη Άρη.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Λαρισα, Αστέρας Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: