Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ! Σκέφτεστε (υπάρχει) τίποτα καλύτερο;

Ο τίτλος ίσως να είναι λίγο υποτιμητικός για την Λιάνα Κανέλλη, αλλά διατυπώθηκε έτσι με μόνο σκοπό να κερδίσει κάποιους οι οποίοι είναι αντίθετοι στην προοπτική που θα διαβάσετε σε αυτήν την ανάρτηση. 
Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον άνθρωπο εντός Βουλής που να μπορεί να κρατήσει (όχι προσωρινά, αλλά μόνιμα) τα ηνία της χώρας μας με ηθικό και τίμιο τρόπο. Εκτός Βουλής φυσικά και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Αλλά ο πιο σύντομος και ασφαλής δρόμος είναι μέσω κάποιου τίμιου και ικανού ανθρώπου μέσα από τη Βουλή. 
Δεν με νοιάζει εάν η Κανέλλη μένει σε πλούσια περιοχή, 
δεν με νοιάζει εάν έχει πολλά χρήματα, 
δεν με νοιάζει εάν δεν ντύνεται με όμορφα συνολάκια, 
δεν με νοιάζει τι κάνει μέσα στο σπίτι της, 
δεν με νοιάζει εάν είναι αθυρόστομη, 
δεν με νοιάζει εάν είναι αγενής απέναντι σε κάποιους, 
δεν με νοιάζει εάν είναι μέλος του ΚΚΕ, 
δεν με νοιάζει εάν πήγε από το ένα κόμμα στο άλλο... 

Με νοιάζει να μιλάει (και) τη γλώσσα του λαού, 
με νοιάζει να μη φοβάται να πει την αλήθεια κι ας πονέσει, 
με νοιάζει να βρίζει και να μειώνει αυτούς που πρέπει, όταν πρέπει, 
με νοιάζει να ενδιαφέρεται για το κοινό καλό, ασχέτως εκβιασμών και απειλών που μπορεί να δέχεται, 
με νοιάζει όταν τη ρωτάω κάτι, να με κοιτά στα μάτια και να μου απαντά σε γλώσσα κατανοητή και απαρερμήνευτη (sic) και όχι με "καθωσπρεπική" και ακατανόητη γλώσσα, 
με νοιάζει να έχω εμπιστοσύνη στις πράξεις και αποφάσεις της, 
με νοιάζει να κατανοεί ποιες είναι οι ανάγκες του κόσμου και να πολεμάει για να τις καλύψει...

Αναρωτιέμαι συνέχεια, γιατί η Κανέλλη δεν κάνει κάποια κίνηση ίδρυσης ενός νέου κόμματος, ιδίως τώρα που η χώρα μας, έχει ανάγκη από τέτοιυς ανθρώπους. Τι την εμποδίζει; Που κωλύεται; Αν δεν θέλει ας βγει να μας το πει ξεκάθαρα οτι δεν ενδιαφέρεται για να κυβερνήσει, να δούμε κι εμείς τις εναλλακτικές.
Άντε ρε Λιάνα, κάνε κάτι. Βρες 5-10 άτομα μέσα από τη Βουλή τα οποία να πληρούν τις προυποθέσεις και τα κριτήρια που εσύ θα θέσεις, ξεκίνα μαζί τους και εμείς θα ακολουθήσουμε και θα σε στηρίξουμε. Από τη στιγμή που δεν κάνεις κάποια τέτοια κίνηση (ή μήπως κάνεις;), φοβάμαι οτι αδυνατείς να βρεις αυτούς τους δέκα τίμιους και ικανούς ανθρώπους. Εάν ισχύει αυτό, τότε αναζήτησε συνεργάτες/συνιδρυτές εκτός Βουλής. Από γνωστούς σου, από εμάς...Σίγουρα υπάρχουν και σίγουρα μπορείς να τους βρεις. 
Μη φοβάσαι την αποτυχία. Εάν αποτύχεις και εσύ θα σημαίνει οτι δεν υπάρχει σωτηρία. Μια ζωή θα κρεμόμαστε από τα παπάρια του κάθε απατεωνίσκου. Όταν λέω σωτηρία δεν εννοώ μόνο οικονομική. Προτίστως εννοώ σωτηρία κοινωνική-ηθική-πολιτισμική κ.ο.κ. Ξέρουμε οτι για να επέλθει οικονομική ευημερία θα πρέπει να υπάρξει πρώτα κοινωνικο-ηθικο-πολιτισμική ευημερία. Το ανάποδο δεν γίνεται. 
Εσύ "εκπέμπεις" και εμείς "εισπράττουμε" οτι πρώτα πρέπει να "φτιάξουμε" ηθικά, κοινωνικά, πολιτισμικά. Άντε μην αργείς. 
Το ξέρω οτι μια ηθική και τίμια κυβέρνηση μπορεί να "εξαφανιστεί" από το σάπιο, παγκόσμιο πολιτικό-οικονομικό σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε. Όπως και να 'χει κάποτε θα πεθάνουμε. Μπορεί όμως μια τέτοια κυβέρνηση να είναι το έναυσμα προσπαθειών για κάποιες εντυπωσιακές αλλαγές στον κόσμο που ζούμε. 
Στην τελική ας πεθάνουμε προσπαθώντας και όχι προβατοπερπατώντας.

Υ.Γ. Το ξέρω οτι πολλοί θα διαφωνήσουν με όσα γράφω. Δεκτό. Δώστε μου όμως άλλα ονόματα που πιστεύετε οτι μπορούν να ηγηθούν της χώρας με τίμιο και κοινωνικό τρόπο. Έστω προτείνετε μια άλλη λύση γιατί αυτό που ζούμε (τα τελευταία 150 χρόνια και ιδίως τα τελευταία 30) δεν λέγεται ζωή.

8 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Και'γω πιστεύω είναι ότι πιο καθαρό μέταλλο υπάρχει στην βουλή αυτήν την εποχή.
Δεν ξέρω αν είναι η ιδιότητα της σαν δημοσιογράφος που μπορεί και στέκεται στα προβλήματα του λαού ή πολιτική της ταυτότητα.Πάντως λέει τα πράγματα με τ'ονομά της και την χαίρομαι!
Η συνέντευξη που έδωσε στον
βρετανικό channel 4 ήταν απίστευτη, τους έβαλε κανονικά τα γυαλιά!

Καλή σου μέρα με θαλασσινά!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Καλά και ε(blog)γημενa , συμφωνώ και πολύ την πάω.
Άριστη χειρίστρια της ελληνικής γλώσσας

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

KANTHAR0S είπε...

Λευτεριά στην Λιάνα.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

@zoyzoy όντως το όλο πακέτο της Λιάνας είναι αν μη τι άλλο ποιοτικό.
Καλημέρα με Βαρδαρίσια!

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Φύρδην-μίγδην καλημέρα. Πάνω από όλα ξέρει πως-και πότε να χρησιμοποιεί τη γλώσσα.
Ανταποδίδω.
Υ.Γ. Το κλίπ ήχου στο προφίλ σου είναι...γλαρένιο.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Kanthare, free Liana και free Πρόμπριετζ βεβαίως-βεβαίως.

Ρομπέν είπε...

Εναλλακτικά, Καλύτερε, θα μπορούσε η Λιάνα απλά να ηγηθεί του κόμματος στο οποίο βρίσκεται, αν η Αλέκα αντιλαμβανόταν αυτήν την ανάγκη και έκανε πέρα. Εδώ και καιρό αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να μην την αντιλαμβάνεται. Αλλά, θα μου πεις, υπάρχει και το σύνδρομο της καρέκλας. Σωστό κι αυτό.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Γεια σου Ρομπέν. Προφανώς η καρέκλα επηρεάζει την αντίληψη της Αλέκας.
Πιστεύω όμως οτι η δημιουργία ενός νέου κόμματος από τη Λιάνα θα προσέλκυε πολύ περισσότερο κόσμο. Ένα κόμμα (τίμιο) χωρίς να βρίσκεται υπό τη σκέπη ενός κατεστημένου-απαρχαιωμένου "χρώματος" (αλλά γιατί όχι μια μίξη αυτών) είναι που χρειαζόμαστε (πιστεύω) αυτή τη περίοδο. Δεν βλέπω να τα καταφέρνει κανείς άλλος εκτός απο τη Λιάνα.