Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΤΙ ΣΟΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;


Το δημοψήφισμα είναι μια διαδικασία άμεσης ψηφοφορίας ολόκληρου του εκλογικού σώματος, προκειμένου να επικυρωθεί ή να απορριφθεί μια πρόταση που έχει ιδιαίτερη σημασία για ένα κράτος. Άρα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η δυνατότητα ΕΥΚΟΛΗΣ συμμετοχής για όλους!!!
Τί πιο προφανές από το να δώσει το κράτος το δικαίωμα σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες του να ψηφίσουν;; Ανεξάρτητα του που ζούνε, που ψηφίζουν, που βρίσκονται την ημέρα του δημοψηφίσματος!!
Το δημοψήφισμα δεν είναι εκλογές. Είναι ΜΟΝΟ μια απάντηση σε κάποιο ερώτημα. ΝΑΙ ή ΟΧΙ!
Το προχθεσινό δημοψήφισμα έτυχε να λάβει χώρα σε περίοδο που δεν υπάρχει χρήμα στις τσέπες/τραπεζικούς λογαριασμούς (πόσο μάλλον μετρητά) του κόσμου.
Οπότε ήταν προφανές οτι ο άνθρωπός που κατάγεται από τη Φλώρινα και μένει Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λαμία/Πάτρα και χρειάζονταν 100-200 ευρώ για να πάει να ψηφίσει, ΔΕΝ το έπραξε λόγω του κόστους μετακίνησης! Το ίδιο και ο άλλος που ψηφίζει σε ένα νησί και μένει στα Γρεβενά/Κιλκίς/Τρίπολη.
Υπήρξαν ΠΑΡΑ πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι δεν πήγαν να ψηφίσουν διότι δεν ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν 30-50-100-150-200 ευρώ από τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ μετρητά τους
Σε αυτούς τους συμπολίτες μας, κάποιος/κάποιοι νομοθέτες (και κάποιοι πολιτικοί ωχαδελφιστές του σήμερα, τεχνηέντως ίσως;;) στέρησαν το δικαίωμα της συμμετοχής στο δημοψήφισμα. Δημοψήφισμα είναι ρε, όχι εκλογές!!! Βρες τρόπο για να ψηφίσουν όσοι περισσότεροι γίνεται ρε!!!! Δεν μπορείς/προλαβαίνεις να το πράξεις; Χέστηκα! Βρες τρόπο! Αλλιώς μην το κάνεις ή κάνε το όποτε μπορείς/είσαι έτοιμος!
Το μέγεθος της χαλαρότητας/ελαφρότητας μέσα στην οποία ζούμε, φάνηκε (και) μέσα από το δημοψήφισμα που περάσαμε. Όλα πρόχειρα, όλα αρπακολλατζήδικα, όλα όμορφα περιτυλιγμένα και να 'χαμε να λέγαμε!!! Ούτε ένα δημοψήφισμα δεν μπορούμε να οργανώσουμε σωστά!!
Κι υπάρχουν κάποιοι που μου λεν οτι θα στρώσουν τα πράγματα!!!
Χαχαχαχαχαχαχαχα!!!
Ξύπνα ρε, ώρα για ύπνο!

5 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Τι έγινε ρε παλικάρι πως και ξύπνησες μετά 2χρόνια??
Φαντάζεσαι να'χαν ψηφίσει και οι ετεροδημότες πόσο θ'ανέβαινε το ποσοστό??
Τώρα τι κάνουμε ??
Δεν βλέπω ν'αξιοποιεί η κυβέρνηση το όχι μη σου πω
άρχισε τις μεταλλάξεις:))

Πολύ χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω ενεργό.
Είσαι ο δεύτερος που εμφανίζεσαι μετά τόσα χρόνια
ο πρώτος έκανε 4χρόνια χα!χα!

Αντε σε καλό να μας βγεί!!

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Καλημέρα Zoyzoy!! Εσύ, όπως παρακολουθώ, είσαι πάντα στο μπλογκ σου. Εύγε για την αφοσίωσή σου στο δημιούργημά σου! Να είσαι πάντα έτσι!
Δυστυχώς Zoyzoy ΔΕΝ βλέπω να γίνεται κάτι καλό για τη χώρα μας. Μεγάλη κοροϊδία παίζει με τη πολιτική! Και ο Τσίπρας ΔΕΝ με έχει πείσει οτι είναι 100% αμέτοχος σ' αυτήν την κοροϊδία. Δεν ελπίζω σε τίποτα αλλά δεν φοβάμαι και τίποτα! Δηλαδή, είμαι λάθος της κοινωνίας μας/τους!!!!

Μιχάλης Κ είπε...

Σήμερα αποφάσισα να πάρω σβάρνα τα μπλογκ που παρακολουθώ (ο θεός να το κάνει παρακολούθηση!)

1) Τι βαρεμάρα είναι αυτή; Με μία ανάρτηση τον χρόνο πως θα αλλάξουν τα πράγματα; Δείξε λίγη εργατικότητα!
2) Πας καλά; Ποιος σου είπε ότι ο κάθε Τσίπρας σκάει για τις απλές και λογικές αρχές της ψηφοφορίας; Εξάλλου, αν το να ψηφίζεις μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα να είσαι σίγουρος ότι θα είχαν απαγορεύσει τις ψηφοφορίες γενικά.
3) Άσε τον κόσμο να κοιμάται ήσυχος και ναπιστεύει ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Εδώ βρέθηκε προεκλογικά κάποιος και βρήκες τις «προτάσεις» του Γιωργάκη του Παπανδρέου ενδιαφέρουσες!!!!!!

Alex 4a είπε...

Χαιρετώ το γλυφτράκι του Σπηλιόπουλου, aka Balladoros...

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Alex4a, δεν γνώριζα "τι εστί" Παπαδόπουλος και Σπηλιόπουλος μέχρι σήμερα που είδα το σχόλιό σου! (Τον Στέλλα τον γνώριζα μέσω του τύπου). Γκούγκλαρα και βρήκα μερικά ενδιαφέροντα άρθρα για τα δύο παραπάνω ονόματα. Θα τα διαβάσω με μεγάλο ενδιαφέρον. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Υ.Γ. Δεν είμαι γλυφτράκι κανενός! Δεν χαιδεύω αυτιά ούτε γλύφω! Αυτά!