Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΞΑΝΘΗ-ΚΕΡΚΥΡΑ (2-1): Η Ξάνθη ήξερε οτι κερδίζοντας αυτό το ματς θα έδιωχνε ένα μεγάλο μέρος του άγχους της. Κέρδισε το ματς γιατί όντως ήταν αυτή που προσπάθησε περισσότερο από τις δύο ομάδες. Δεν έπαιξε καλή μπάλα, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Δίκαιη ήταν η νίκη της και δίκαια θα σώσει την κατηγορία.
Η Κέρκυρα κατέβηκε στο ματς για να μην χάσει και κατάφερε να κάνει μια εμφάνιση "τρύπα στο νερό". Δεν είναι κακό να κατεβαίνεις σε ένα ματς για να μην χάσεις αλλά πρέπει να το κάνεις προσπαθώντας. Η Κέρκυρα δεν υπήρχε στο γήπεδο και δίκαι έχασε. Η Κέρκυρα είχε στο ματς την γελοία νοοτροπία "δεν θα κουραστώ να πάρω αποτέλεσμα γιατί οι άλλοι ανταγωνιστές μου δεν πρόκειται να κερδίσουν", την νοοτροπία του τεμπέλη δηλαδή. Τέτοιες νοοτροπίες πρέπει να τιμωρούνται, όπως και έγινε. Δυσκολεύουν τα πράγματα για την Κέρκυρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (3-0): Άλλη μια ωραία παράσταση από το Βόλο. Ομάδα που πάει με τον αυτόματο πιλότο. Ήξερε οτι έπρεπε να μπει δυνατά να καθαρίσει το ματς και φυσικά το κατάφερε. Το θετικό με το Βόλο είναι οτι μπορεί να εφαρμόσει στο γήπεδο το σκεπτικό με το οποίο κατεβαίνει στα ματς. Οι παίκτες του είναι ποδοσφαιριστές με νοοτροπία νικητή και μας το δείχνουν στο γήπεδο.
Ο Πανσερραικός τα έχει παρατήσει. Το άσχημο είναι οτι οι ποδοσφαιριστές που κατεβάζει στους αγώνες δεν το ευχαριστιούνται το παιχνίδι. Θα είναι εύκολο τρίποντο για όποιον παίξει εναντίον του από εδώ και πέρα.

ΑΡΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ (0-1): Κάτι "ανώμαλο" πρέπει να συμβαίνει μέσα στην ομάδα του Άρη. Κάτι δεν πάει καλά εκεί μέσα. Το ρόστερ του είναι μεν "λίγο" αλλά δεν δικαιολογείται τέτοια ανικανότητα. Βέβαια το ότι ο Άρης δεν λέει τίποτα σαν ομάδα το βλέπουμε από την αρχή του πρωταθλήματος. Σιγά-σιγά παίρνει τη θέση που του αναλογεί στη βαθμολογία. Το κακό για τον Άρη μπορεί να γίνει μεγαλύτερο αν δεν καταλάβουν οτι ο στόχος είναι η παραμονή. Εάν το είχαν καταλάβει πιο πριν ίσως τώρα να μην κινδύνευε. Τώρα όμως...έρχονται τα δυσκολότερα καθώς με ανεπιτυχή αποτελέσματα στα επόμενα δύο ματς θα βρεθούν σε κατάσταση που δεν πίστευαν οτι θα βρεθούν ποτέ για φέτος.
Ο Ηρακλής πήρε μια ανέλπιστη νίκη. Μπάλα ερασιτεχνικού επιπέδου από τον Ηρακλή. Αλλά απέναντι σε μια "κάτι σαν ομάδα" όπως ο Αρης δεν είναι απίθανη μια νίκη. Το σημαντικό είναι βέβαια για τον Ηρακλή το τρίποντο το όποίο τους έδωσε την παραμονή. Κάτι για είσοδο στην πεντάδα που λένε στον Ηρακλή είναι για γέλια μιας και ο Ηρακλής είναι από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ήταν πάντως, τεράστιο διπλό.

ΚΑΒΑΛΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (1-0): Μια μέτρια εμφάνιση από την Καβάλα. Σαν να ψιλοβαριόταν ένα πράγμα. Πέτυχε ένα γκολ και τίποτα άλλο. Σαν να μην ήθελε και τόσο πολύ να κερδίσει το παιχνίδι. Πήρε πάντως το τρίποντο το οποίο είναι σημαντικό εάν θέλει να μπει στην πεντάδα. Θέλει όμως;
Κλασικός Αστέρας Τρίπολης εμφανίστηκε στην Καβάλα, Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Όταν ψάχνεις τρίποντα τότε κατεβαίνεις και προσπαθείς να τα πάρεις, δεν περιμένεις από τους άλλους να μην παίξουν. Παίζεις εσύ. Τελείωσε το ματς η Τρίπολη με όλα κι όλα 4 σουτ εκτός μεγάλης περιοχής!! Είναι αυτή επιθετική επίδοση ομάδας που θέλει το τρίποντο;; Με Δερμιτζάκη προπονητή (;;) ίσως είναι. Δεν αξίζεις ρε Αστέρα να μείνεις στην κατηγορία, άσχετα αν έχεις μερικά καλά παικτάκια στο ρόστερ σου. Άντε γεια...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (3-0): Καλή μπάλα μας πρόσφερε ο Ολυμπιακός, μετά απο πολύ καιρό. Μαζί με το Βόλο παίζουν το πιο στρωτό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Δίκαιος πρωταθλητής, με μοναδική παραφωνία τον πρόεδρό του ο οποίος προφανώς εμπιστεύεται και περιτριγυρίζεται από τυχοδιώκτες και αμφιβόλου ηθικής συμβούλους/ανθρώπους οι οποίοι των ωθούν σε "ακραίες" δηλώσεις και συμπεριφορές.
Ο Εργοτέλης έχασε την ευκαιρία να κάνει τη ζωή του Ολυμπιακού δύσκολη. Από τη στιγμή που έχασε το πέναλτι, άφησε το ματς και σκεφτόταν τη συνέχεια η οποία θα είναι κάπως δυσκολούτσικη. Δεν θα κινδυνεύσει αγωνιστικά ο Εργοτέλης αλλά ίσως κινδυνέψει λόγω δημοσίων σχέσεων. Δηλώσεις/δικαιολογίες για γέλια από τον Καραγεωργίου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (1-2): Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ατρόμητο. Ενώ παίζει καλούτσικη μπάλα ο Ατρόμητος και είναι καλός τακτικά, δεν μπορεί να πάρει τα αποτελέσματα. Το πιο πιθανό είναι να φταίνε οι παίκτες του γι αυτό. Δεν έχουν μάθει να κερδίζουν. Τέτοιοι ποδοσφαιριστές είναι πιθανό να προτιμούν να παίξουν σε έναν τελικό κυπέλλου με αντάλλαγμα τον υποβιβασμό. Δύσκολη θα είναι η διαχείριση των αποτελεσμάτων που θα έρθουν από το Δώνη. Βρίσκονται ξαφνικά σε μία κατάσταση που δεν υπολόγιζαν οτι θα βρεθούν. Μυρίζει υποβιβασμός που δεν θα αξίζει ο Ατρόμητος.
Τρομερό αποτέλεσμα για τον Πανιώνιο, με ανατροπή μάλιστα. Δεν έγινε σούπερ ομάδα ο Πανιώνιος βέβαια αλλά ο Μήτρογλου δίνει σιγουριά και δύναμη στους συμπαίκτες του. Έπαιξε καλά ο Πανιώνιος για ένα εικοσάλεπτο. Στο υπόλοιπο ματς δεν έκανε τίποτα. Ο Πανιώνιος θα κινδυνέψει μόνο εάν πιστέψει οτι το πρωτάθλημα τελείωσε στο ματς στο Περιστέρι.

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (2-0): Συνεχίζει να παίρνει πόντους η Λάρισα και έτσι να γεμίζει αυτοπεποίθηση τον εαυτό της και άγχος τους ανταγωνιστές της για την παραμονή. Ήταν τυχερή η Λάρισα που έβαλε τα δυο γκολ μαζεμένα. Το καλό βέβαια ήταν οτι κατάφερε να τα "προστατέψει" στη συνέχεια του αγώνα. Πράγμα που δεν το έκανε σε προηγούμενα παιχνίδια. Το πρόγραμμα είναι "βουνό" για τη Λάρισα και δύσκολα θα σωθεί. Το σίγουρο είναι οτι έχει τις παικτικές (και όχι προπονητικές) ικανότητες να το πετύχει.
Ο Παναθηναικός έχει χάσει το έλεγχο της ψυχολογίας του. Σε αυτό φταίνε και ο προπονητής και η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών του. Σιγά-σιγά χάνει και το όποιο πλεονέκτημα είχε για τη βαθμολογία των πλει-οφς. Χαμηλού επιπέδου ποδόσφαιρο από τον Παναθηναικό, με ντεφορμέ και τον προπονητή του. Η διοικητική αβεβαιότητα είναι άλλο ένα μείον για τον Πάο, αλλά σίγουρα αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για ομάδες επιπέδου του Παναθηναικού.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (4-0): Πολύ καλό ποδόσφαιρο για την Άεκ μετά από πολύ καιρό. Μας άρεσε αυτό που είδαμε. Δεν είναι και εύκολο πράγμα να κάνεις τον Πάοκ να δείχνει ομάδα γειτονιάς. Ωραίοι συνδυασμοί, πάσες και πολλές τελικές. Ποδόσφαιρο που αρέσει στον κόσμο. Η Άεκ κέρδισε ψυχολογία για τη ρεβάνς του ημιτελικού και ταυτόχρονα κέρδισε και δυο πιθανές γκέλες που είναι πολύ πιθανό να κάνει στο πρωτάθλημα.
Ο Παοκ τα είπαμε και πιο παλιά, απομυθοποιείται. Δεν μπορείς να είσαι τόσο ανύπαρκτος όταν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα. Εμφάνιση ντροπή για τον Πάοκ. Δεν μπορεί η απουσία ενός ή δύο παικτών να μεταμορφώνει τόσο πολύ προς το χειρότερο μια ομάδα. Πόσο μάλλον μια μεγάλη ομάδα. Μικρό και "λίγο" ρόστερ. Ποδόσφαιρο γειτονιάς μας πρόσφεραν χθες οι παίκτες και ο προπονητής του Παοκ.

ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: 1)Νίκη (όχι εμφάνιση) Ηρακλή. 2)Νίκη Πανιωνίου. 3)Ποδόσφαιρο Αεκ.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: 1)Πάοκ. 2)Διαιτητής και επόπτης στο ματς Ξάνθη-Κέρκυρα, το πέναλτι που εκτέλεσε η Ξάνθη ούτε στα πανηγύρια δεν θα επιτρεπόταν να εκτελεσθεί. Τουλάχιστον 10 παίκτες έφτασαν κοντά στον εκτελεστή του πέναλτι, ο Σουάνης δε, μπορεί και να ήταν πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι όταν αυτό εκτελέσθηκε. Πλήρης ανικανότητα διαιτητή και επόπτη. Ουστ ρε μπαγλαμάδες.

9 σχόλια:

Gee Pontius είπε...

Συνεχώς με απογοητεύεις. Αυτά που γράφεις είναι κριτική εκ του αποτελέσματος, οι αιτίες σε αφήνουν αδιάφορο. Κι' όμως οι αιτίες είναι αυτές που σε κάνουν να δεις λίγο βαθύτερα πίσω από τα σκορ που πολλές φορές είναι αποτέλεσμα άλλων παραγόντων όπως τύχης, διατησίας, συμφωνίας κ.λ.π. Θα σε σχολιάσω στα ματς που είδα ολόκληρα : ωστε σου άρεσε ο Ολυμπιακός !! Προφανώς η κορυφαία του στιγμή ήταν το πέναλτυ (είδες τι κάνει η βαθμολογική άνεση, σφυρίζονται ΤΩΡΑ και τέτοια πέναλτυς !! )που έχασε ο Λεάλ !! Η το τυχαίο πρώτο γκολ ;;. Μετά το γκολ, δεδομένου ότι ο Εργοτέλης είχε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί, είδες το ποδόσφαιρο που εμένα δεν μου αρέσει και οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα : να παίζει η μία ΜΟΝΟ ομάδα.
Φυσικά γι' αυτό θα σου άρεσε και η ΑΕΚ, η δε δήλωση του Σκόκο -αποθέωση της παράνοιας- έπαιξε λέει στην "φυσική" του θέση !! Ακριβώς την ίδια που έπαιζε την Τετάρτη και τον βρίζανε !! Το έργο -ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ- δεν το ξαναείδαμε την Κυριακή. Στο 10 λεπτό είχαμε αναίτια κίτρινη στον Σνάουτσερ. Εν συνεχεία δύο δολοφονικά τάκλιν του Γεωργέα ατιμώρητα. Το μήνυμα ελήφθη. Σωστή διαχείριση από πλευράς ΠΑΟΚ στον Τριτσώνη ο οποίος δεν "ηρέμησε" ούτε μετά το προφανές οφφσάιντ, ακόμα και με την γραμμή που έκανε πως δεν έβλεπε ο σπορκάστερ -πλην υπέροχο, άρα καλώς δεν ακυρώθηκε, 2ο γκολ-, γλύτωσε με μια ακόμα (σωστή) μόνο κίτρινη. Με τον Σιδηρόπουλο δεν τα είχε καταφέρει, οι κάρτες φρέναραν μόνο μετά την 2η κόκκινη.
Θα υπενθυμίσω ότι και ο Βαλβέρδε όπως ο Χιμένεθ είχε προσπαθήσει για το 4ο γκολ και για δημιουργία εντυπώσεων που όμως δεν τον βοήθησαν στους αγώνες κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Ελπίζω να γίνει το ίδιο και με τον Χιμένεθ.
Φυσικά μια δήλωση του Χάβου στην επιτροπή διαιτησίας ότι με τον Ολυμπιακό θα κατεβάσει τα δεύτερα ( ώστε να πάρει την "εκδίκηση" που ζητάει ο ... Μιραλάς ) θα βοηθούσε την κατανομή καρτών στο ματς με τον Εργοτέλη.
Ασχολείσαι ακόμα με τέτοιο πρωτάθλημα ;; Καλά κάνει ο ΠΑΟ (τακτική ΠΑΟΚ πέρισυ) που τόριξε στις διακοπές να είναι φρέσκος στα πλαίυ οφφ. Το ποιός θα πέσει ούτως ή άλλως στα γραφεία παίζεται περισσότερο παρά στα γήπεδα !
Ασχολείσαι ακόμα με τέτοιο πρωτάθλημα ;;
Υπάρχει Ελληνας με θετικό IQ που να πιστεύει πως δεν θα δινόταν πέναλτυ η βουτιά του Μιραλάς αν είχε ευστοχήσει ο Λεάλ ;; Γιατί τότε δεν δόθηκε κίτρινη κάρτα για θέατρο ;;
Δυστυχώς με τον ίδιο τρόπο (εκ του αποτελέσματος ) κρίνονται και οι διαιτητές. Τώρα έχουν την άνεση να βγάζουν καμιά κόκκινη (στο ογδονταφεύγα εξυπακούεται ) ή να δίνουν κανένα ανώδυνο πέναλτυ για ξεκάρφωμα.

stokegeo είπε...

Το "κλου" θεωρώ της αγωνιστικής ήταν οι νίκες Λάρισας και Πανιωνίου. Έκαναν τη "μάχη της ουράς" τόσο, μα τόσο ενδιαφέρουσα!!!

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι, μου άρεσε το πως έπαιζε την μπάλα ο Ολυμπιακός. Είναι κάτι που η ομάδα σου δεν μπορεί να κάνει.
Στο αγώνα κυπέλλου ο Λυμπερόπουλος έπαιζε στη θέση που έπαιξε ο σκόκο στο 4-0!!
Ο Παοκ διαχειρίστηκε καλά το ματς που έληξε 4-0 αντί 9-0 και με τελικές 22-5;;;
Ένα μάτσο χάλια ήταν ο Παοκ. Ανύπαρκτος, λίγος.
Με τη δική σου λογική, ο παοκ είναι σούπερ ομάδα όταν παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει και είναι πάλι σούπερ όταν χάνει γιατί έτσι ήθελε να διαχειριστεί το ματς.
Όσο και δεν θέλεις να το παραδεχτείς ο παοκ είναι από τις καλύτερες ομάδες του σωρού των 13 ομάδων του πρωταθλήματος.
Αφού όλα είναι στημένα και προσχεδιασμένα, εσύ γιατί ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;;

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τρελοποδοσφαιρόφιλε, όντως και η νίκη της Λάρισας ήταν σημαντικό γεγονός για την αγωνιστική. Επρεπε να το αναφέρω και αυτό. Η μάχη της ουράς γίνεται φυσικά πιο ενδιαφέρουσα. Νομίζω βέβαια οτι απλά η Λάρισα δεν προλαβαίνει να σωθεί.

Gee Pontius είπε...

Δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν μπορείς να καταλάβεις πως επηρεάζονται τα αποτελέσματα.
Για δικούς σου λόγους κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις αυτονόητα πράγματα όπως ότι ο Οδυσσέας Κορδελιού όταν δεν έχει αντίσταση στο γήπεδο αποδίδει όπως και ο Ολυμπιακός (Βόλου)!
Η διαφορά από την μια κατηγορία στην άλλη ένα κλικ είναι, χωρίς αντίσταση δεν φαίνεται.
Παράδειγμα ο Μέσσι χρειάζεται μισό μέτρο για να κοντρολάρει την μπάλα και ο Φαν Πέρσι δύο μέτρα. Αντε να πάρεις την μπάλλα από τον Μέσι, ενώ ο Φαν Πέρσι την χάνει από ένα γρήγορο μπακ. Όταν όμως είναι ξεμαρκάριστος μπορεί να κάνει κι αυτός θαύματα.

Οπως δεν θέλεις να δεις ότι τα αποτελέσματα των θυγατρικών μεταξύ τους (Πανιώνιος, Βόλος, Κέρκυρα) είναι μεζεδάκια για Στοίχημα. Θα μου αντιτάξεις τις ήττες του Πασερραϊκού... φίλε στο στοίχημα δεν φέρνουν το αδύνατο αποτέλεσμα αλλά θωρακίζουν το δυνατό για να τα πάρουν σίγουρα.
( Εντελώς τυχαία η Κέρκυρα έχασε δυό φορές στο γήπεδό της από τον Βόλο και τον κέρδισε εκτός έδρας αλλά με σκορ αποκλεισμού στο κύπελλο. Προφανώς εσένα σου άρεσε ο τρόπος που αναπτυσσόταν η ομάδα του Μπέου σ' αυτά τα ματς)

Μετά τις καταγγελίες Κούγια αν υπάρχει τσίπα σ' αυτήν την χώρα πρέπει να ακουστεί η ευχή "καλοτάξιδος" για το ταξίδι μέχρι τις κατώτερες κατηγορίες για τους δύο Ολυμπιακούς που σου αρέσουν για την "μπάλλα που παίζουν"...
Κατά την άποψή μου πρέπει να ακολουθήσει και ο ΠΑΟ για την συνενοχική αδράνεια του τότε πρόεδρου Πατέρα (τώρα λύθηκε η απορία γιατί τον έδιωξαν) και φυσικά στα κάγκελλα και ο συγκαλύπτων Πιλάφιος.

Υ.Γ.
Από αυτά που γράφεις φαίνεται ότι δεν έχεις δει το ματς κυπέλλου. Εκεί ο Σκόκο έπαιζε ελεύθερος έξω από την περιοχή δεξιά και αριστερά αλλά απλά τον ΜΑΡΚΑΡΑΝ και έχανε την ντρίπλα ή σούτερνε στον βρόντο εκνευρίζοντας τους οπαδούς της ΑΕΚ.
Στο πρωτάθλημα έπαιζε πάλι ελεύθερος δεξιά και αριστερά (θυμήσου και τα γκολ που έβαλε) αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τον μάρκαρε, γι' αυτό και φάνηκε σούπερ.

Ύπνος είπε...

AEK-ΠΑΟΚ φυσικα!

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι, προφανώς και πιστεύω οτι υπάρχουν προσχεδιασμένοι αγώνες και προφανώς καταλαβαίνω τον τρόπους που μπορούν να "στηθούν". Απλά μέσα από τους αγώνες μπορούμε να δούμε και ποιες ομάδες/ποδοσφαιριστές ξέρουν να πάιζουν ποδόσφαιρο (όχι μόνο από άποψη τακτικής αλλά και από παικτικής άποψης).
Το κορδελιό (και το οποιοδήποτε κορδελιό) προφανώς και δεν μπορεί να πάιξει όπως ο Βόλος (ακόμα και με στημένο αντίπαλο που δεν πιέζει) γιατί πολύ απλά δεν έχει παίκτες που ξέρουν τη μπάλα.
Είμαι λάτρης της τακτικής (όπως τη εννοείς εσύ) αλλά με ποδοσφαιριστές που ξέρουν μπάλα.
Συμφωνώ 100% με το "καλοτάξιδος" σε όποιους βρωμίζουν το ποδόσφαιρο.
Δεν συμφωνώ με το υστερόγραφό σου και δεν πρόκειται να μπω σε "κόντρα" μαζί σου γιατί δεν μπορώ να σε πείσω (όπως και εσύ δεν μπορείς να πείσεις εμένα).
Επίλογος: το ότι υπάρχουν "μιλημένα" παιχνίδια είναι δεδομένο. Απλά, πέρα από αυτό το δεδομένο, κοιτάζω και αν οι ποδοσφαιριστές των ομάδων έχουν μυρωδιά από μπάλα.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Ύπνε, έχω σπάσει το κεφάλι μου σε τι πράγμα αναφέρεσαι με το σχόλιό σου. Τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα οτι μάλλον μιλάς για κάτι που αναφέρεται στο μπλογκ σου.

Ύπνος είπε...

Όχι εννοώ οτι ψηφίζω το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ ως καλύτερο ματς της αγωνιστικής :)