Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΞΑΝΘΗ (1-1): Αποδόθηκε δικαιοσύνη για τον Ηρακλή στο τέλος τους. Ο Ηρακλής ήταν πολύ ανώτερος της Ξάνθης. Προσπαθούσε συνέχεια για να γυρίσει το ματς. Το οτι προσπαθούσε δεν σημαίνει οτι ήταν και ικανός να το γυρίσει. Πάντως έπαιξε για να γυρίσει το ματς και έστω στο τέλος κατάφερε να πάρει έναν πολύτιμο πόντο. Είναι πολύτιμος ο πόντος γιατί στον πόντο θα σωθεί ο Ηρακλής, εάν σωθεί. Μεγάλη αγωνία για τους οπαδούς του Ηρακλή και λόγω βαθμολογίας και λόγω αναιμικής ομάδας.
Η Ξάνθη είναι μικρή ομάδα και σαν τέτοια αντιμετώπισε το ματς μετά το γρήγορο γκολ που πέτυχε. Έβαλε γκολ στο 3' και μετά έκανε ένα σουτ και μια κεφαλιά. Άρα δίκαια ισοφαρίστηκε. Θα μπορούσε να τελειώσει την παραμονή από εχθές η Ξάνθη αλλά έτσι συμβαίνει όταν είσαι "λίγος". Πάντως κουτσά-στραβά θα σωθεί κυρίως λόγω ευκολότερου προγράμματος από τους από κάτω της.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (1-3): Η Κέρκυρα προετοιμάστηκε μάλλον κάπως χαλαρά για το ματς αυτό και γι αυτό το λόγω βρέθηκε να χάνει 0-3 στο 27'. Σκέφτηκαν οτι καλή θα ήταν η ισοπαλία και ότι μάλλον ο Βόλος θα έχει το νου του στον ημιτελικό κυπέλλου που ακολουθεί. Ήταν ασόβαρη η Κέρκυρα, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο Μπάντοβιτς. Μετά από τα τρία γκολ ήταν αδύνατο να κάνει οτιδήποτε. Δύσκολη είναι η συνέχεια για την Κέρκυρα, που θα καρδιοχτυπάει μέχρι το τέλος. Πάντως βάσει της βελτίωσής της στο δεύτερο γύρο έχει πιθανότητες να σωθεί.
Ο Βόλος πάει με τον αυτόματο πιλότο. Έκανε καλή εμφάνιση, τον βοήθησε βέβαια πάρα πολύ η ευστοχία του στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Είναι θέμα ικανότητας, που την έχουν πολλοί παίκτες του Βόλου. Φαβορί για την πεντάδα. Ο μόνος ενδοιασμός είναι η διαχείριση των δύο ημιτελικών ανάμεσα σε σημαντικούς αγώνες πρωταθλήματος, καθώς επίσης και η διαχείριση μιας πιθανής αποτυχίας στους δύο ημιτελικούς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (1-1): Τίποτα ιδιαίτερο από τον Παναθηναικό. Τι αγώνας να γίνει όταν συμβαίνουν τα πανηγύρια πριν την έναρξη του ματς. Απορώ τι νόημα είχαν όλα αυτά. Πάντως το αποτέλεσμα που είχαν το είδαμε μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Λίγο στην αρχή έπαιξε ο Παο λόγω της ώθησης από τα πανηγύρια. Μετά φυσιολογικά ήρθε το χάος. Μέσα σε όλα αυτά ο Παο έχασε και έναν πόντο απο τα πλει-οφς. Εάν δεν σοβαρευτούν, δεν είναι απίθανο να συμβεί και σε αυτούς οτι συνέβη σε όλους όσους τερμάτισαν δεύτεροι στο πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια.
Ο Ατρόμητος μάλλον κατέβηκε αδιάφορα σε αυτό το ματς. Λόγω των πανηγυριών που προηγήθηκαν του αγώνα, τους πήγε καλά το ματς. Πήρε ένα χρήσιμο πονταλάκι και θα μπορούσε να κερδίσει και να έχει τώρα σούπερ ψυχολογία για τους ημιτελικούς αλλά και για το πρωτάθλημα. Επειδή και ο Ατρόμητος είναι μικρή ομάδα, πολλά για το πρωτάθλημα θα κριθούν από τη ψυχολογική διαχείριση των αγώνων του κυπέλλου. Πάντως ο Δώνης δίνει μια "σιγουριά" στην αντιμετώπιση/διαχείρισης αυτών των αποτελεσμάτων.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (0-1): Ο Πανσερραικός τα έχει παρατήσει. Εάν δεν μπεις για να φας τον αντίπαλό σου σε αυτό το ματς, τότε σε πιο θα μπεις;; Λάθη του καλοκαιριού και του χειμώνα...Το μόνο βέβαια που δεν είναι σίγουρο τώρα, είναι ο "καθαρός" τρόπος που θα αντιμετωπίζει ο Πανσερραικός τα ματς. Και δεν είναι μόνο οι παράγοντές του που μας "προκαλούν" τις υποψιες. Είναι και η ηθική ποιότητα των "μισθοφόρων" ξένων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην ομάδα.
Ο Αστέρας μπήκε ορεξάτος να κερδίσει το ματς. Δυστυχώς όμως εγώ δεν έχω καμιά απολύτως εμπιστοσύνη σε ομάδες όπως η Τρίπολη ή η Σέρρες. Και εννοώ οτι δεν έχω εμπιστοσύνη ούτε στους προέδρους τους, ούτε στους προπονητές τους, ούτε στους παίκτες τους (αν με εννοείτε). Βαθμολογικά τεράστια νίκη.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΕΚ (2-3): Δεν μπόρεσε ο Εργοτέλης να κάνει την υπέρβαση. Μάλλον έχει φτάσει στο ταβάνι του. Κακά τα ψέματα για ομάδες σαν τον Εργοτέλη, η γρήγορη παραμονή είναι το ταβάνι. Για την είσοδο στην πεντάδα εκτός από τύχη και ανυπαρξία άλλων ομάδων χρειάζεται και σταθερότητα στην απόδοση και την ψυχολογία. Τέτοια δεν δείχνει να έχει ο Εργοτέλης. Όπως και να 'χει πάντως, ο Εργοτέλης πρέπει να είναι ευχαριστημένος που (μάλλον) έσωσε την κατηγορία.
Χθες είχε σειρά το "ζεστό" στο σκωτσέζικο ντους που προσφέρει η Αεκ στους οπαδούς της. Καλούτσικη μπάλα και αποτέλεσμα που φτιάχνει κάπως την ψυχολογία της ενόψει του ημιτελικού που ακολουθεί. Η Αεκ είναι ικανή για το χειρότερο και για το "κάπως καλό". Ο Μανωλάς είναι λίγος. Όχι μόνο παικτικά.

ΠΑΟΚ-ΚΑΒΑΛΑ (0-2): Ο Παοκ μπήκε με φόρα από το ματς με τους Ρώσσους αλλά δεν κατάφερε τίποτα. Έπαιξε καλά για είκοσι λεπτά και μετά το χάος Με τέτοια νοοτροπία ο Παοκ καταφέρνει να απομυθοποιείται από μόνος του. Ακόμα και την επιλογή αγώνων να επικαλεστεί καποιος, δείχνει νοοτροπία μικρής ομάδας. Δεν μπορείς να είσαι μεγάλη ομάδα σε μερικά ματς. Ή είσαι ή δεν είσαι. Δεύτερη αποχή στον Πάοκ, δεύτερη ντουντούκα.
Η Καβάλα έπαιξε καλά, αλλά όπως πάντα μας κουράζει το μια να πάιζει μια να μην παίζει. όταν παίζει, μας αρέσει να την βλέπουμε. Πάντως δεν φαίνεται να θέλουν να μπουν στα πλέι-οφς. Μάλλον περισσότερο το ρυθμιστή θα θέλει να κάνει από δω και πέρα παρά να διεκδικήσει είσοδο στην πεντάδα. Έχει πάντως αρκετά καλά παικτάκια η Καβάλα.

ΛΑΡΙΣΑ-ΑΡΗΣ (2-2): Το πάλεψε από την αρχή η Λάρισα. Έδειξε μεγάλο πάθος που δεν το περιμέναμε απόντων των Νταμπίζα και Κατσιαρού. Λάθος αντιμετώπιση του αγώνα από την Λάρισα, καθώς έβαλε το γκολ στην αρχή και μετά αντί να "τελειώσει" τον κουρασμένο Αρη, αυτή έκατσε και περίμενε. Ο Κωστένογλου ήταν απών από το ματς. Σε τέτοια ματς ρε Κωστένογλου βάζεις τρία γκολ και αποκτάς και ψυχολογία για τη συνέχεια. Τώρα άντε ψάξε να βρεις 5 νίκες. Καλά κρασιά...Το αποτέλεσμα πάντως ήταν δίκαιο έστω και με τον τρόπο που ήρθε. Ήταν καλύτερη ομάδα από τον Άρη.
Ο Αρης είναι η πιο σταθερά μέτρια/κακή ομάδα του πρωταθλήματος. Ακόμα και ο τρόπος που δεν κέρδισε είναι ενδεικτικός αυτής της μετριότητας. Έχασε ευκαιρία για να είναι "ζεστός" για την πεντάδα. Αντ' αυτού θα παίξει ντέρμπι σωτηρίας την άλλη αγωνιστική. Κακά τα ψέματα ο Άρης μπορεί (λόγω προγράμματος) να κάνει κάποιο σερί νικών αλλά δεν έκανε κάτι τέτοιο όλη τη χρονιά, τώρα θα το κάνει; Από την άλλη μπορεί και 5 νίκες να μην είναι αρκετές για είσοδο στην πεντάδα. Ο Μπομπαντίγια είναι καλός παίκτης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1-1): Τυχερός πόντος για τον Πανιώνιο. Πόντος που μπορεί να καθορίσει τα πράγματα στο τέλος. "Λίγη" εμφάνιση από τον Πανιώνιο, αλλά από τη στιγμή που κέρδισε τον πόντο η εμφάνιση φαντάζει σούπερ. Θα ζει με το άγχος ως το τέλος.
Ο Ολυμπιακός έκανε μια ρελαντί εμφάνιση. Καλά έκανε μιας και έτσι μπορεί να κερδίζει τα ματς. Λίγο τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, λίγο το +10, λίγο το ματς του Παο που προηγήθηκε, λίγο οι φιλικές σχέσεις με τον Πανιώνιο, δεν θα αργούσε να έρθει και η χαλάρωση.

ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Βαθμολογικά και μόνο το διπλό του Αστέρα.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Παοκ. Ανούσια πανηγύρια πριν το ματς Παο-Ατρόμητος.

8 σχόλια:

Gee Pontius είπε...

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής του ΠΑΟ για τον Μαρινάκη έδειξαν τα τρία στρατόπεδα που παλεύουν για το πάνω χέρι στο ΕΠΟΜΕΝΟ πρωτάθλημα πλέον : τον ΠΑΟ ακολουθούν μόνο οι ΑΕΚ και Αρης και τον Ολυμπιακό οι θυγατρικές, ενώ την γραμμή ΠΑΟΚ (λευκό) άλλα επτά σωματεία. Από τις πιο αξιόλογες "μεταγραφές" αυτή της Καβάλας από το πράσινο στρατόπεδο στο ασπρόμαυρο, ενώ και άλλοι εγκατέλειψαν το πλοίο του ΠΑΟ. Εμειναν μόνο ο Αρης λόγω Κόντη (κουμπάρος του Πατέρα αλλά αιχμάλωτος του Βαρδινογιάννη )και η ΑΕΚ προσπαθώντας να πείσει τους οπαδούς της ότι ... υπάρχει.
Το παιχνίδι αυτή την στιγμή είναι η 5η θέση των πλαίη-οφφ και μετά τον "θρίαμβο" του Βόλου στην Κέρκυρα τι πιο φυσικό από τον αντίστοιχο της Καβάλας στην Τούμπα !! Θα το δούμε αυτό το έργο και σε άλλες αγωνιστικές.
Από την άλλη στα "ψηλά" το τέλειο σενάριο για ΠΑΟΚ είναι Κύπελλο και ΕΞΩ από τα πλαίη-οφφ, πιθανόν να ισχύει και για ην ΑΕΚ, ίσως όμως εκεί να θέλουν να παίξουν το "χαρτί" των περιορισμένων πιθανοτήτων στα προκριματικά του τσουλού, στον ΠΑΟΚ δεν αντέχουν δεύτερο καλοκαίρι χωρίς διακοπές.
Εννοείται ότι σε περίπτωση "στραβής" δλδ είσοδο του Βόλου και όχι της Καβάλας η ομάδα μπαίνει στα πλαίη-οφφ ώστε να τον σπρώξει στην τελευταία θέση που λογικά μάλλον δεν θα οδηγήσει στην Ευρώπη τον παρείσακτο.
Κάπου στον Αρη το έχουνε πάρει χαμπάρι και ψιλοαδιαφορούν (άλλο τι βγαίνει επισήμως προς τα έξω) και πέμπτοι να βγουν ... πάπαλα !
Η "ομάδα" Ολυμπιακού εκτίμησε όι η ισοπαλία είναι αρκετή για τον Νιόνιο, παρατηρείται έλλειψη γενναιοδωρίας ( όπως και στον αγώνα του Βόλου) και καμιά φορά τέτοια λάθη πληρώνονται. Ισως να οφείλονται και σε απειρία του προέδρου...
Ηθικόν δίδαγμα ; Μόνο σε ματς με ομάδες από διαφορετικά στρατόπεδα υπάρχει ενδιαφέρον, όπως το ματς Εργοτέλη - ΑΕΚ, στα άλλα πονάνε τα μάτια μας.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι πολλές φορές αναρωτιέμαι τι πίνεις και δεν μας δίνεις!!
Ότι και να πεις/γράψεις είναι μόνο Παοκ. Ότι και να γίνει αυτόματα εσύ το μεταφράζεις σε κάτι υπέρ του Παοκ ή σε κάτι "στημένο" ενάντια στον Παοκ.
Τριά στρατόπεδα στην πρόταση μομφής;;;
Το ένα ο Παοκ;;;
Εφτά ομάδες ακολούθησαν τον Παοκ;;;
Δηλαδή στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 19 ομάδες;;

Όλα όσα γράφεις στην πρώτη σου παράγραφο είναι ιστορίες για παιδάκια.
Δηλαδή η Καβάλα νίκησε στην Τούμπα επείδη πέρασε ο Βόλος από την Κέρκυρα;;
Πιστέυεις οτι οι ποδοσφαιριστές έχουν την απαιτούμενη νοημοσύνη για να κάτσουν να εφαρμόσουν όλα αυτά τα σενάρια που μας λες;;

Με την πρόταση μομφής που έκανε ο ΠΑΟ, στην ουσία ρωτούσε τις άλλες 15 παε εάν έκριναν ικανό/επαρκή τον Μαρινάκη ως πρόεδρο της λίγκας. Δεν έλεγε στους άλλους 15 να μαυρίσαουν το μαρινάκη για να ψηφίσουν μετά ΠΑΟ.
Αρα οι υπόλοιπες 15 παε έπρεπε να δηλώσουν εάν ήταν ευχαριστημένες με τα εκτελούμενα καθήκοντα/πράξεις/ενέργειες του προέδρου της Λίγκας.
Οι τρεις (αεκ.παο,αρης) δήλωσαν οτι δεν είναι ευχαριστημένοι με τον πρόεδρο της Λίγκας και θέλουν να φύγει από αυτό το αξίωμα, οι άλλοι 8 δήλωσαν οτι είναι ευχαριστημένοι και όσοι δήλωσαν "λευκό" στην ουσία είπαν "ψηφίζουμε λευκό γιατί δεν βρίσκουμε κάποιο λόγο (αλήθεια, δεν υπάρχει κανένας λόγος ρε σαίνια;;;) που πρέπει ο πρόεδρος της Λίγκας να εκπέσει της προεδρίας του". Άρα όσοι ψήφισαν "λευκό" προσμετρούνται σε αυτούς που ψήφισαν υπέρ του προέδρου της Λίγκας (μαρινάκη).
Η ερώτηση (μομφή) του Παο ήταν απλή: "Είναι ικανός/επαρκής ο μαρινάκης για πρόεδρος της Λίγκας; Ναι ή όχι;;" Τρείς είπαν ΟΧΙ και 13 είπαν ΝΑΙ.
Αυτοί οι 13 που είπαν, ΝΑΙ ο μαρινάκης πρέπει να συνεχίσει να είναι πρόεδρος της Λίγκας, καλό θα είναι να πάνε να ρωτήσουνε τους οπαδούς τους εάν συμφωνούν με το ΝΑΙ που είπαν οι πρόεδροί τους!!!

Για πες μου, νομίζεις οτι είμαι κανένα παιδάκι ή κανένας χαζός;
5 αγώνες της αγωνιστικής έγιναν ανάμεσα σε ομάδες διαφορετικών στρατοπέδων. Εσύ μόνο το εργοτέλης-αεκ πήρες χαμπάρι;;

Gee Pontius είπε...

Η πρόταση μομφής εφαρμόζεται και στην βουλή και έχει έννοια εμπιστοσύνης , το λευκό εκεί όμως δεν προσμετράται στις θετικές ψήφους αλλά στις αρνητικές (απώλεια δεδηλωμένης).
Τώρα γιατί όλοι οι δημοσιογράφοι θεωρούν το λευκό σαν ψήφο υπέρ του Μαρινάκη αντε να το εξηγήσεις με άλλον τρόπο εκτός της ασχετοσύνης τουςΟταν υπάρχουν τρεις εκδοχές ψήφωβ και κάποιος ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ταυτίζει τις δύο, το κάνει ΣΑΦΩΣ εκ του πονηρού, αν δε παρατηρήσεις ότι όλοι αναφέρονται στον ΠΑΟΚ και όχι στις υπόλοιπες ομάδες που ψήφισαν λευκό, αρχίζει να κάνει ... νιάου-νιάου στα κεραμίδια.
Εκτός αυτού δλδ αντίσταση στον Μαρινάκη κάνουν μόνο ο Αρης και η ΑΕΚ ; Ελεος !!
Απλά κάθε φορά που γουστάρει ο βάζελος ή ο Ματινάκης θα πρέπει να έχουμε ψηφοφορία ; την θέση Ζαγοράκη δεν τους συμφέρει ούτε να την αναφέρουνε μην χάσουνε πελάτες από τις φυλλάδες και τα μπλόγκ τους.
Σ' ενα έχεις δίκιο 7 ψήφους - πλην του ΠΑΟΚ - πήρε η πρόταση Ζαγοράκη και η μία ήταν της ΕΠΟ, άρα τον ακολούθησαν 6 ομάδες.
Καταλαβαίνω ότι η νίκη της Καβάλας πλην του Βόλου πονάει και τους Αριανούς, ίσως τους θυμίζει εκείνη την νίκη της Καλαμαριάς που τους έριξε για δεύτερη φορά στην Β΄Εθνική αλλά ... σε λα βι που λεν και οι Γάλλοι. Δεν πρέπει να έχεις παράπονο τα περί το πολύ 45 βαθμών του ΠΑΟΚ στα έχω πει πολύ καιρό πριν, πέρισυ ήταν το κορόϊδο των 60τόσων βαθμών και του Σπάθα.

Αντίσταση στον Μαρινάκη είναι να μην βγει ο Βόλος Ευρώπη και όχι η ψήφος στην Σούπερλιγκ, δεν θέλει φιλοσοφία. Διαβάζεις απλά τις δηλώσεις Βοριά για τις επαφές (άπειρου)Μαρινάκη-(έμπειρου)Μπέου-Βασσάρα-Δαλούκα περί του ματς με την Μακάμπι που αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός και λύνονται οι απορίες ακόμα και για το "εγκλημα κατά της Ελλάδας" που στοίχησε την διαγραφή του Δαλούκα !
Υ.Γ. σε ματς όπως Λάρισσας - Αρη και Πανσερραϊκού - Αστέρα ούτως ή άλλως πονάνε τα μάτια λόγω ποιότητας.

Gee Pontius είπε...

Για την ιστορία και την λάθος πληροφόρησή σου το αποτέλεσμα ήταν :

3 κατά Μαρινάκη
8 λευκά (το ένα της ΕΠΟ )
6 υπέρ (και όχι 8)

Οι ποδοσφαιριστές εκτελούν τις οδηγίες των προπονητών, ο ΠΑΟΚ έπαιζε χωρίς δεξί μπακ προχθές, ξεχάσανε να το βάλουνε στην ενδεκάδα...

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι θα απαντήσω στο τελευταίο σου σχόλιο (τα άλλα αύριο).

Αλήθεια τώρα. Πες μου από που ενημερώνεσαι/ενημερώθηκες για το αποτέλεσμα της πρότασης μομφης κατά του Μαρινάκη.
Τα αποτελέσματα είναι
-ΚΑΤΑ Μαρινάκη 3 (παο,αεκ,αρης)
-ΥΠΕΡ Μαρινάκη 8 (Ολυμπιακός, Εργοτέλης, Ολυμπιακός Βόλου, Κέρκυρα, Ατρόμητος, Πανιώνιος, Πανσερραϊκός και Ηρακλής
-ΛΕΥΚΑ 5 (Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα, ΠΑΟΚ, Λάρισα, Ξάνθη)

Μου αρέσει που λες οτι είμαι και λάθος ενημερωμένος.
Ο Παοκ στον αγώνα με την Καβάλα έπαιζε με δεξί μπακ. Ήταν ο Ετό.
Αρχίζεις να με ανησυχείς φίλε.

Gee Pontius είπε...

Κατ' αρχήν οι ψήφοι είναι 17, ψηφίζει και η ΕΠΟ. Επειτα έτσι όπως τους ανέφερα τους έδωσε η ΕΡΑ-Σπορ. Τα ποιά σωματεία ψήφισαν τι, φυσικά είναι εκτιμήσεις, τον Ηρακλή και τον Ατρόμητο τους έδωσαν στα λευκά απ' ότι θυμάμαι.
Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που θυμάμαι λάθος, το νόημα των ψήφων δεν αλλάζει.

Τώρα αυτό με τον Ετό είναι ... απάντηση ; Το είδες το ματς ή απλά υποθέτεις, γιατί κάτω από τη σέντρα δεν βρέθηκε περισσότερο από 5 λεπτά σε όλον τον αγώνα. Δεξί χαφ να έπαιζε πιο συχνά θα γύριζε πίσω.

Και ο Κούγιας στο παιχνίδι Μαρινάκη - Δαλούκα ... μυρίστηκε ψητό φαίνεται.

Gee Pontius είπε...

Επειδή η (φυσιολογική) σιωπή σου προς απάντησή μου, για να δούμε ποιός περνάει τον άλλο για παιδάκι σου λέω αυτό :
στην πρόταση μομφής δεν υπήρχε εναλλακτική λύση προέδρου και ο Ζαγοράκης επανειλημμένα ( και δικαιολογημένα ) είχε απορρίψει την ιδέα να είναι πρόεδρος ... άνευ αιτίας της Σουπερλίγκας.
Αρα τι θα γινότανε αν πέρναγε η πρόταση μομφής ;; Με νέα ψηφοφορία θα ξανάβγαινε ο Βαγγέλαρος ελλείψει άλλης υποψηφιότητας, κοινώς το θέατρο του παραλόγου.

Και επ' ευκαιρία να σου θυμίσω ότι στην τότε ψηφοφορία για την εκλογή του μοναδικού υποψήφιου στην Σούπερλιγκ ο Αρης δεν είχε ψηφίσει εναντίον αλλά ( φυσικά )... ΛΕΥΚΟ !!!!!

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι, δεν υπάρχουν εναλλακτικές στις προτάσεις μομφής. Αυτές (οι προτάσεις μομφής) γίνονται για να εκπέσουν του αξιώματός τους οι επικεφαλής. Στην ουσία κάνεις πρόταση μομφής για να καθαιρέσεις την προεδρία. Αν περάσει η πρόταση, "πέφτει" ο πρόεδρος και μετά δρομολογούνται οι όποιες εξελίξεις. Στην ουσία εμένα με ένοιαζε να περάσει η πρόταση για να μην είναι πρόεδρος ο κάτι σαν άνθρωπος μαρινάκης.
Μετά ας έβαζε όποιος ήθελε υποψηφιότητα. Θα κάναμε άλλη κουβέντα. Και να έβαζε υποψηφιότητα πάλι ο μαρινάκης, ας τον μαύριζαν.
Διαφορετικό είναι να ψηφίζεις λευκό για κάποιον που δεν ξέρεις τι θα σου βγεί και διαφορετικό να ψηφίζεις λευκό για κάποιον που συνεχώς αποδυκνύει οτι είναι "καταστροφή" ή "λίγος" ή "ανεπαρκής" για την όποια "λίγκα" ή συνομοσπονδία ή οργάνωση.
Με εξέπληξε πάντως η χρησιμοποίηση/επιλογή του Αρη στην (σωστή κατά τ' άλλα) επιχειρηματολογία σου. Νομίζεις οτι είμαι Αρειανός;;