Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΠΑΟΚ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Σαίνια δεν έχουμε μόνο εμείς στην Ελλάδα. Υπάρχουν και μέσα στην ΟΥΕΦΑ πουθενάδες που μπορούν να βάλουν δύο ευρωπαικά ματς σε 5 μέρες. Καλή επιτυχία και πρόκριση ρε Παοκ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ (0-2): Δηλαδή υπήρχε κάποιος έστω και μέσα από την ομάδα του Αστέρα που να πίστευε οτι με την πρόσληψη Δερμιτζάκη και "καπάκι" μεταγραφή Παπάζογλου, θα βελτιωνόταν η ομάδα;; Αστέρα σου αξίζει να πέσεις στη Β' Εθνική, κυρίως λόγω των άχρηστων τυχοδιωκτών και κυνηγών εύκολου χρήματος που δουλεύουν μέσα στην ομάδα. Ποδόσφαιρο β' εθνικής από τον Αστέρα. Βέβαια ελπίδες παραμονής έχει ο Αστέρας λόγω των δημοσίων σχέσεων. Αλλά ειλικρινά ρε Αστέρα,άντε στον αγύριστο (για τους παράγοντές του).
Η Κέρκυρα επιβεβαιώνει κάθε φορά τη μεγάλη βελτίωση που παρουσιάζει με την έλευση του Μπάντοβιτς. Από την ανυπαρξία, έχει αρχίσει να παίζει καλούτσικο ποδόσφαιρο η Κέρκυρα. Αρκετά καλό για να σωθεί, μέχρι εκεί. Αξίζει να μείνει στην κατηγορία η Κέρκυρα γιατί τουλάχιστον αυτοί προσπαθούν. Μόνο εξωαγωνιστικοί παράγοντες μπορούν να τη ρίξουν.

ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (0-0): Για την Καβάλα τα έχουμε πει. Μας έχει κουράσει αυτή η ομάδα γιατί πολύ απλά δεν έχει στόχους σαν ομάδα αλλά έχει στόχους σαν ιδιοκτησία. Ένας Ψωμιάδης που αλωνίζει στην Καβάλα και μία πόλη που σιωπά. Τι πεντάδα και βλακείες ρε Καβαλιώτες με την μπάλα που παίζετε εδώ και κάποιους μήνες. Αν δεν μπαίνεις μέσα να "πνίξεις" τους ήδη πεσμένους τότε γιατί να ασχολούμαστε μαζί σας. Ούτε εσείς οι ίδιοι δεν ασχοληθήκατε με το ματς. Η νοοτροπία σας, αξίζει την ίδια τύχη με τον Αστέρα Τρίπολης αλλα εσείς προλάβατε να σωθείτε λόγω των καλύτερων (ποδοσφαιρικά) παικτών που έχετε.
Ο Πανσερραικός έχει ρίξει λευκή πετσέτα και απλά κατεβαίνει γιατί έτσι πρέπει. Τουλάχιστον αυτό μας δείχνει με τις εμφανίσεις του. Κάνετε και καμιά νίκη ρε Σέρρες. Που ξέρεις, μπορεί από σπόντα να σωθείς (λέμε τώρα), αλλά θα κάνεις και πιο ενδιαφέρον το υπόλοιπο του πρωταθλήματος εάν κερδίζεις και καμιά ομάδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (2-1): Εικοσιπέντε λεπτά συνολικά υποφερτής μπάλας από τον Ολυμπιακό. Στο υπόλοιπο ματς ήταν για τα πανηγύρια. Ήταν πολύ τυχερός που κέρδισε αυτό το ματς. Στην ουσία έπρεπε να χάσει. Δεν θα μπορούσε να παίξει και διαφορετικά ο Ολυμπιακός, φρόντισε ο πρόεδρός του γι αυτό όλη την εβδομάδα. Σίγουρα ήταν μια νίκη που περισσότερο στεναχώρησε παρά ικανοποίησε του οπαδούς του Ολυμπιακού.
Ο Παναθηναικός έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο συγκριτικά με τον αντίπαλό του και φυσικά έπρεπε να κερδίσει όντας καλύτερος. Έδειξε καλά στοιχεία ποδοσφαίρου ο παναθηναικός μέσα σε ένα μη ποδοσφαιρικό περιβάλλον Σίγουρα ικανοποίησε τους οπαδούς του και κατα κάποιον τρόπο εξέπληξε και τους ουδέτερους. Αλλά είναι αργά...
Στο ματς αυτό (ανάμεσα στις δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος) ο Ολυμπιακός είχε 67 πάσες και ο Παναθηναικός 57. Στο Άρσεναλ-Μπάρτσα έγιναν 950 πάσες περίπου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΗΡΑΚΛΗΣ (1-1): Τον είχα το φόβο οτι από τη στιγμή που θα σωθεί ο Βόλος θα αρχίσει να επιλέγει ματς. Μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο σε αυτό το παιχνίδι. Ο Βόλος δεν συγκρίνεται παικτικά με τον Ηρακλή. Μπήκε και τον "έπνιξε" για είκοσι λεπτά, έβαλε ένα γκολ, έχασε άλλα δύο και μετά στη κυριολεξία χάθηκε από το ματς. Μια άλλη εξήγηση αυτής της "καθίζησης" είναι οτι ίσως ο Βόλος να μην ξέρει πως να κρατήσει ένα αποτέλεσμα. Αλλά γιατί να πάει να κρατήσει ένα αποτέλεσμα (με τον Ηρακλή) από τη στιγμή που μπορεί να τους βάλει τρία-τέσσερα γκολ;; Ήρθε και το ανύπαρκτο πέναλτι που σε συνδυασμό με την αδιαφορία που το δέχτηκαν στο Βόλο, ωθήσαι να πιστέψεις οτι ισχύει η "επιλεκτικότητα" στους αγώνες.
Πάλι καθόλου μπάλα από τον Ηρακλή. Γύρισε πάλι σε εμφανίσεις των πρώτων δέκα αγωνιστικών, τότε που ήταν ανύπαρκτος. Έργο Παράσχου αυτό το πισωγύρισμα. Προλαβαίνει να πέσει ο Ηρακλής αφού είναι στα ίδια (αγωνιστικά-παικτικά) επίπεδα με τον Αστέρα Τρίπολης. Εάν σωθεί, θα σωθεί λόγω της ανικανότητας των άλλων παρά της δικής του ποιότητας/ικανότητας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΡΗΣ (0-0): Ο Ατρόμητος αδικεί τον εαυτό του με τις τελευταίες εμφανίσεις που κάνει. Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος του υποβιβασμού. Δεν έπαιξε καθόλου καλά (πάλι) ο Ατρόμητος. Έχει χαθεί το καλούτσικο σχετικά ποδόσφαιρο που έπαιζε. Πιστεύω οτι ο προπονητής τους είναι αρκετά καλός για τα Ελληνικά επίπεδα και το πρόβλημα είναι οι "λίγοι" ψυχικά παίκτες του. Ο Ατρόμητος τελικά έχει πάικτες που αρκούν για την παραμονή και όχι για κάτι παραπάνω. Θα είναι κρίμα να πέσει ο Ατρόμητος, αλλά ή αλήθεια είναι οτι με τους παίκτες που έχει το ταβάνι είναι χαμηλά. Προσοχή ρε Ατρόμητε-Δώνη (επειδή σε γουστάρω ρε Δώνη).
Ο Άρης ήταν ο αναμενόμενος φετινός Άρης. Δυσκολούτσικα να τον κερδίσεις και ακόμα πιο δύσκολα να σε κερδίσει αυτός. Πάλι ήταν ανύπαρκτος μεσοεπιθετικά λόγω ανικανότητας συγκεκριμένων παικτών που έχει. Η αλήθεια είναι βέβαια οτι έπρεπε να κερδίσει γιατί πολύ απλά είχε δυο "καλά" δοκάρια. Δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα στον αγώνα και λόγω ατυχίας δεν πήρε το τρίποντο που άξιζε. Μ' αυτά και μ' αυτά ο Άρης μπορεί πιο εύκολα να βγει 13ος παρά να μπει στην πεντάδα. Καλή τύχη ρε Άρη στην Αγγλία, καλό θα είναι για την ιστορία σου να γίνεις και ο πρώτος Έλληνας που κερδίζεις στο νησί (αν δεν κάνω λάθος).

ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (1-1): Ο θίασος που λέγεται Αεκ συνεχίζει να εμφανίζεται στο πρωτάθλημα. Η Αεκ έχει μια φθίνουσα αγωνιστικά πορεία το τελευταίο τρίμηνο και σίγουρα προλαβαίνει να μείνει εκτός πεντάδας. Πόνεσαν ξανά τα μάτια μας με το ποδόσφαιρο της Άεκ. Τελικά εκτός από την όρεξη δεν υπάρχει και ποιότητα στο ρόστερ της ομάδας. Στην αρχή πίστευα στο ρόστερ της αλλά τελικά είναι ρόστερ μικρομεσαίας ομάδας. Τα αίτια να τα αναζητήσουν οι Αεκτσήδες στη διοίκηση και την μόνο δημοσιοσχετίστικη διοίκηση που ασκούν. Τόσο απλά.
Ο Πανιώνιος τσιμπάει πονταλάκια που εκτός από τη ψυχολογία τον βοηθάνε και στην ουσία. Δεν έκανε και κανένα σπουδαίο παιχνίδι ο Πανιώνιος αλλά σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος οι πόντοι έχουν σημασία. Και από τη στιγμή που τσίμπησε τον πόντο, όλα καλά. Έχει καλύτερη ομάδα από την Τρίπολη, αλλά η παραμονή του θα κριθεί και από τις δημόσιες σχέσεις αυτού και της Τρίπολης.

ΞΑΝΘΗ-ΛΑΡΙΣΑ (1-1): Δεν έπαιξε καλά η Ξάνθη σε ένα ματς που έπρεπε να το πάρει για εκατό λόγους. Τώρα απλά αύξησε το άγχος της. Τουλάχιστον δεν έχασε και έτσι μάλλον καταδίκασε την Λάρισα. Βάσει της απόδοσής της τους τελευταίους μήνες, λογικά δεν θα κινδυνεύσει, αλλά όταν είσαι μικρή ομάδα δεν είναι και απίθανο να κάνεις πέντε-'εξι σερί ήττες. Είναι σε καλό δρόμο για την παραμονή.
Η Λάρισα συνεχίζει να μην πείθει οτι μπορεί να σωθεί. Μπορεί πολλοί από τους παίκτες της να ξέρουν καλή μπάλα, αλλά η ανέλπιστη κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί και πρέπει να διαχειριστούν σε συνδυασμό με τον "λίγο" προπονητή τους, έφεραν την ομάδα στον κατά 99% υποβιβασμό. Κάποιος πρέπει να ΄δωσει κίνητρο και μαγκιά στους παίκτες της ομάδας. Αυτός πρέπει να είναι ο προπονητής, αλλά αυτός μάλλον το ευχέλαιο θα έχει για λύση παρά οτιδήποτε άλλο ποδοσφαιρικό. Στα επόμενα 7 ματς πρέπει να κάνει τουλάχιστον πέντε νίκες. Μέσα σε αυτά τα 7 παιχνίδια. θα πάιξει με Οσφπ, Παο, Άεκ, Πάοκ, Άρη. Πιο εύκολα θα βγει η Ελλάδα από την κρίση παρά θα σωθεί η Λάρισα. Καλά να πάθεις ρε Κωστένογλου, είσαι ένας πουθενάς που προσπαθούν να σε επιβάλλουν στο κακόμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πηλαδάκη εσύ προφανώς εμπιστεύεσαι κάποιους ανύπαρκτους τυχοδιώκτες συμβούλους. Τώρα έμαθες. Καλή τύχη στην Β' Εθνική και μην κρατήσεις τον Κωστένογλου γιατί αυτός ήταν ο σκοπός του που ήρθε στη Λάρισα. Ήθελε να είναι ο προπονητής σας στη Β΄εθνική και όχι να σας σώσει.

ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Πολύ σημαντική νίκη της Κέρκυρας.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Μακράν τα καραγκιοζιλίκια του Μαρινάκη. Φανταστείτε αυτός ο άνθρωπος να μην είχε και χρήματα, πόσο άχρηστος θα ήταν στη ζωή του (τουλάχιστον τώρα δίνει και δουλειά σε κάποιους ανθρώπους. Αυτός ρε Ολυμπιακοί δεν ενδιαφέρεται καν για τον Ολυμπιακό. Μόνο η πάρτη του τον νοιάζει. Σας έχει γραμμένους όλους. Θέλει να μείνει στην ιστορία και να καρπωθεί αυτός την όποια προσπάθεια των παικτών της ομάδας και την όποια βοήθεια του λαού του Ολυμπιακού. Ούτε να μιλήσει δεν μπορεί αυτός. Μάλλον στη φάπα τον είχαν όλοι εώς τώρα και βρήκε ευκαιρία με τον Ολυμπιακό να "πει" και αυτός κάτι στη μίζερη ζωή του. Το I.Q του πρέπει να είναι από τα χαμηλότερα. Θα έγραφα και άλλα, αλλά θα το κάνω σε ξεχώριστή ανάρτηση.
Διατησίες, επο, σουπερλιγκ μια από τα ίδια.

9 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Στο ότι στο Άρσεναλ-Μπάρτσα έγιναν 950 πάσες δείχνει πόσο άσχετοι είναι οι κόφτες τους που δεν έκοβαν ούτε βούτυρο. Να πάρουν παράδειγμα παρακαλώ από τον Νεμπεγλέρα που έτρεχε για δέκα χθες. Αν ήξερε μπάλα ο Νέμπε θα ήταν από τους κορυφαίους στη θέση του. Νέμπε γύρνα στον Άρη.

Όσο για την Αρειανάρα είχαμε δυο δοκάρια, αλλά πολύ λίγα πράγματα. Δεν πειράζει μωρέ. Πάμε να αλώσουμε το νησί.

Και για να μιλήσουμε σοβαρά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Αυτός ο Μαρινάκης είναι άκρως επικίνδυνος και πρέπει να αποβληθεί πάραυτα. Το λυπηρό είναι ότι τα ΜΜΕ του Ολυμπιακού και οι οπαδοί βαυκαλίζονται.

Dimos El Grec είπε...

Καλά αυτοί της ΟΥΕΦΑ όντως μεγάλοι μυρωδιές ώρες ώρες....
Τα καλύτερα ευχόμαστε και για τον ΠΑΟΚ και για τον ΑΡΗ!!!

Για τα καραγκιοζιλίκια του Σαββάτου δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο...

Όσο για το δικό μας ματς απλά να ευχηθώ στους Λαρισσαίους να πάνε προς τα εκεί στην Β, μιας και μετά το προηγούμενο ματς που έδειραν δημοσιογράφο και τον έστειλαν νοσοκομείο, στο δικό μας ματς κατά την διάρκεια του ενός λεπτού σιγή για τον ιδρυτή της ομάδας μας έβριζαν ασύστολα! Άντε στην Β λοιπόν και μην σας ξαναδούμε σύντομα!!!

zoyzoy είπε...

Μ'αρέσει που'σαι αντικειμενικός και λες τα πράγματα όπως έχουν όχι όπως οι Γαύροι που πανηγυρίζουν μετά από τέτοιο αγώνα!

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Γεια σου Κάνθαρε. Δυστυχώς οι μόνοι που μπορούν να διώξουν το μαρινάκη είναι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακου. Αυτό θα γίνει μία μέρα ακριβώς μετά την οικονομική εξυγίανση της χώρας μας:)

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Δήμο εχεις δίκιο για αυτά που λες για τους Λαρισαίους. Μόνο που δεν είναι λόγοι για να πέσουν στη Β' Εθνική. Έχουν πέσει ήδη (αγωνιστικά), δεν προλαβαίνουν να κάνουν τουλάχιστον 5 νίκες.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Zoyzoy, ελπίζω μόνο να μην κατάλαβες την αντικειμενικότητά μου μόνο από το σχόλιό μου για το ματς οσφπ-παο:)
Όποιος πανηγυρίζει μετά από αυτό το ματς, απλά έχει μια κενή ζωή.

gpointofview είπε...

Μια που η συζήτηση είναι περί αντικειμενικότητας, αυτή η "ομάδα του σωρού" έπαιξε μια μπάλα που οι βαζελόγαυροι ( που... ξεχωρίζουν) δεν θα μπορούσαν ποτέ να πλησιάσουν το επίπεδό της. Δες τη φαση μετά το 1-0 που έχασε το γκολ ο Σαλπιγγίδης και σκέψου ότι δεν χρειάζονται 457 εκνευριστικές πάσες για να φτάσεις στο γκολ αλλά 4-5 και έξυπνες !
Φάση για σεμινάριο στον Γκουαρντιόλα αλλά τι να σου κάνω που δικαιώθηκε πάλι ο Οσιμ, οπότε ... καληνύχτα!

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Μεγάλη μπάλα έπαιξε ο Παοκ. Μπορεί για τη φάση που λες, να έχεις δίκιο. Αλλά όσον αφορά όλο το ματς ο Παοκ έπαιξε το ποδόσφαιρο που αρέσει σε εμένα. Πολλές πάσες, κατοχή μπάλας, συνδυασμένες προσπάθειες για να φτάσεις στην αντίπαλη περιοχή, με λίγα λόγια κυρίαρχος του ματς. Δεύτερη φορά το κάνει φέτος και ξαναέπιασε (δυστυχώς και τις δύο φορές δεν ήρθε το αποτέλεσμα). Δηλαδή στο ματς με Παο στην Τούμπα και ίσως και στο ματς με την Ξάνθη μετά το 1-1. Ο Παοκ σήμερα έπαιξε μπάλα, δεν περίμενε να "σκοτώσει" πρώτα τα ατού του αντιπάλου (όπως αρέσει σε εσένα). Έκανε αυτό που πρέπει να κάνει και στο Ελληνικό πρωτάθλημα αλλά δεν το κάνει.
Δεν είναι θέμα Γκουαρντιόλα, είναι Θέμα Μέσι, Βίγια, Πέντρο, μαξγουελ, Ινιεστα, Τσάβι, Άλβες, κ.α. Όλοι αυτοί ξέρουν μπάλα γι αυτό βγαίνει το αποτέλεσμα που βλέπουμε. Σε αυτούς τους παίκτες δεν λες πως να φτάσουν στο γκολ. Ξέρουν και μπορούν.

gpointofview είπε...

Αυτό που κάνει την διαφορά από τους πρασινοκόκκινους είναι το αθόρυβο ποιοτικό παιχνίδι του Γκαρσία και μερικές φορές του Κοντρέρας που μια απόκρουση την κάνουν κάθετη ή μακρινή πάσα ακριβείας σε χρόνο μηδέν πριν προλάβουν να οργανωθούν οι αντίπαλοι. Βέβαια λόγω ηλικίας δεν μπορεί να παίζει 40 καλά παιχνίδια τον χρόνο και αυτό πλήρωσε ο ΠΑΟΚ με την ήττα στην Τούμπα. Ο τυχερός Τσουκαλάς που παίζει δίπλα σε τέτοιο πρότυπο έχει βελτιωθεί αρκετά. Αν έχει μυαλό και μπορέσει να μάθει μερικά ακόμα πράγματα, θα αφήσει εποχή στην Ελλάδα.
Εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη στον Αρη γιατί θα την χρειασθεί για να βάλει γκολ όπως παίζει. Μακάρι