Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ (1-1): Έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Αστέρας να φορτώσει με περισσότερο άγχος τους συνδιεκδικητές της παραμονής, εάν έπαιρνε αυτή την νίκη. Ενώ έφτανε αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή, δεν κατάφερε να απειλήσει σχεδόν καθόλου. Ήταν μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, αλλά μάλλον φοβήθηκαν αρκετά το παιχνίδι. Όταν φοβάσαι όμως, δεν αξίζεις να κερδίζεις. Δεν βλέπω να άλλαξε κάτι στον Αστέρα με τον καινούριο προπονητή, αλλά να μου πείτε ποιος περίμενε και κάποια αλλάγή; Ά, ναι πήραν τον τεράστιο φορ και σκόρερ Παπάζογλου για να βάζει γκολ. Μας προέκυψε και "σκαλοπάτι" για προπονητές και φορ ο Αστέρας (βλ. Δερμιτζάκης, Παπάζογλου. Το μόνο θετικό στον Αστέρα είναι οτι σου δίνει την εντύπωση πως δύσκολα μπορεί κάποιος να τον κερδίσει. Αυτό το είχε βέβαια η ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος.
Η Λάρισα κατέβηκε για να μην χάσει και τα κατάφερε. Δεν έπαιξε βέβαια καλή μπάλα, αλλά μάλλον δεν τους νοιάζει και πολύ εκέι στον κάμπο. Καλά κάνουν γιατί οι πόντοι θα σε σώσουν και όχι το θέαμα. Η κακή νοοτροπία των παικτών της Λάρισας, σχετικά με τον εγωιστικό τρόπο τελειώματος των φάσεων, δεν βελτιώνεται και ίσως αποδειχτεί ο λόγος του υποβιβασμού. Ακόμα δεν πείθει η Λάρισα οτι είναι ικανή για παραμονή. Πάικτες έχει, ομάδα δεν μπορεί να φτιάξει.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ (1-2): Ο Πανσερραικός πρέπει να λογίζεται πλέον ως η πρώτη ομάδα που αποχαιρετά το φετινό πρωτάθλημα. Όχι μόνο παικτικά αλλά και σαν σύλλογος πλέον φαίνεται να τα παράτησαν. Αστεία εμφάνιση απέναντι σε μια ακίνδυνη ομάδα. Ήξεραν οι Σέρρες οτι με νίκη θα έβαζαν και τον Ηρακλή στο "τριπάκι" του υποβιβασμού, αλλά η εμφάνιση που έκαναν ήταν αυτοκαταστροφική. Λάθος οργάνωση από την αρχή για την ομάδα των Σερρών, λάθος αλλαγές προπονητών, λάθος μεταγραφές, "λίγοι" ψυχικά ποδοσφαιριστές με πρώτο τον Γεωργιάδη. Άρα γιατί να σωθούν;;
Ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει ένα τρίποντο και να ανασάνει κάπως βαθμολογικά. Έριξε βέβαια τις Σέρρες στο καναβάτσο και λογίζεται ως "διπλή" η επιτυχία του. Δεν έπαιξε σοβαρή μπάλα ο Ηρακλής, αλλά ποιος νοιάζεται για την εμφάνιση;; Οι πόντοι μετράνε και ο Ηρακλής τα κατάφερε. Αυτή η ομάδα κάνει κάποιες νίκες αλλά συνέχεια βρίσκεται σε απόσταση δύο ανάποδων αποτελεσμάτων από τον υποβιβασμό. Πάιζει με τη φωτιά ο Ηρακλής και δεν δείχνει ικανός να σωθεί γρήγορα.

ΑΕΚ-ΑΡΗΣ (1-2): Στην ουσία η Άεκ μας θυμίζει ένα χωριό που κατεβαίνει να παίζει μπάλα. Για την ακρίβεια οι ποδοσφαιριστές της την κάνουν να φαίνεται τόσο μικρή ομάδα, χωρίς βέβαια να αμελούμε τη συνυπευθυνότητα της διοίκησης "μπακάλικου" που έχει η ομάδα. Αστείο ποδόσφαιρο από την Άεκ, φάνηκε/ήταν κατώτερη του Αρη και φυσιολογικά έχασε. Όταν λείπουν Δέλλας, Καφές, Λύμπε, δεν υπάρχει Άεκ. Ιδίως όταν βαριέται και ο Σκόκο που μάλλον φαίνεται οτι κατάλαβε την μαλακία που έκανε να μείνει στην Αεκ. Η Αεκ δεν χάνει και τίποτα (βαθμολογικά) με αυτές τις ήττες που κάνει, απλά δεν μπορεί να τρομάζει τον εκάστοτε επόμενο αντίπαλό της. Σαν να λέμε οτι οι αντίπαλοί της την αντιμετωπίζουν σαν ομάδα της σειράς παρά σαν μεγάλη ομάδα. Έτσι κατάντησαν την Αεκ κάποιοι δημοσιοσχεσίστες-παράγοντες.
Η νίκη του Αρη ήταν τεράστια και είναι σίγουρα η σημαντικότερή του στο φετινό πρωτάθλημα. Ήξεραν στον Άρη οτι πιθανή ήττα θα ήταν μεγάλη σφαλιάρα προς τα κάτω της βαθμολογίας και παρόλα αυτά κατάφεραν να κερδίσουν. Γι αυτό είναι μεγάλη η νίκη του. Μόνο τέτοια ματς μπορεί να κερδίζει ο Αρης φέτος. Ματς που έχουν πολύ "αιφνιδιασμό" μέσα τους. Δεν έκανε κάτι διαφορετικό ο Άρης από οτι κάνει εώς τώρα στο πρωτάθλημα. Ίδια μπάλα έπαιξε. Απλά του βγήκαν οι αιφνιδιασμοί και τα τελειώματα του Νέτο που είναι καλύτερα από αυτά του Χαβίτο. Σου δίνει πάντως την εντύπωση ο Άρης οτι είναι κάπως πιο "συμπαγής" στα τελευταία παιχνίδια.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (2-0): Ο Εργοτέλης είναι σίγουρα ένα κλικ παραπάνω από τις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία και αυτό γιατί μπορεί να πάιρνει τα σημαντικά για αυτόν ματς. Ήταν πολύ καλύτερος έναντι του αντιπάλου του και κέρδισε εύκολα. Έκανε και αρκετές ευκαιρίες. Είναι ένα δυνατό σύνολο ο Εργοτέλης που μπορεί να κερδίζει. Αν και δεν έχει σωθεί ακόμα, είναι ξεκάθαρο οτι μπορεί να τα καταφέρει πολύ άνετα.
Μεγάλο πισωγύρισμα για τον Πανιώνιο, όχι τόσο βαθμολογικά όσο ψυχολογικά. Εκεί που έκανε δυο καλές εμφανίσεις με "ανώτερους" από αυτόν αντιπάλους, ξαφνικά προσγειώθηκε στην δύσκολη πραγματικότητα με αντίπαλο κάποιον υποτίθεται ισοδύναμό του. Ένας Μήτρογλου δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη. Πολύ κακή εμφάνιση από τον Πανιώνιο. Με σωστή διαχείριση της ψυχολογίας μπορεί να τα καταφέρει ο Πανιώνιος. Θα παλεύει πάντως μέχρι το τέλος.

ΚΑΒΑΛΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ (1-0): Μέτρια εμφάνιση από την Καβάλα. Πάραυτα, κατάφερε να κερδίσει ακόμα ένα ματς λόγω της καλής ποιότητας αρκετών από τους ποδοσφαιριστές της. Είναι πλέον σε απόσταση βολής από την είσοδο στα πλέιοφς και σε αυτό το σημείο θα φανεί εάν η ομάδα έχει στόχους για ψηλότερα ή παίζει κάποιον διακοσμητικό ή διεκπεραιωτικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Παικτικά αξίζει η Καβάλα. Για τη νοοτροπία που θέλει να της δώσει η ιδιοκτησία της έχω ερωτηματικά.
Δεν έκανε καλή εμφάνιση η Κέρκυρα. Όταν μια ομάδα κατεβαίνει για να μην χάσει δεν μπορεί να έχει και περισσότερες απαιτήσεις. Είναι η νοοτροπία των μικρών/αδύναμων ομάδων να κατεβαίνουν για να μην χάσουν. Η Κέρκυρα πάντως εξακολουθεί να παίζει καλύτερη μπάλα με το νέο της προπονητή αλλά δεν έιναι αρκετό για να σωθεί. Χρειάζονται τα τρίποντα και όσο δεν έρχονται σε πλησιάζουν οι από κάτω. Είναι βασική υποψήφια για υποβιβασμό ομάδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ (1-0): Μέτρια εμφάνιση από τον Ολυμπιακό, μία ακόμα στην ουσία. Ενώ περιμέναμε ένα ξέσπασμα για να ανακτήσει τις εντυπώσεις που έχασε από τον αποκλεισμό του κυπέλλου, είδαμε κάτι μέτριο. Θα το πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, έχει καλούς παίκτες, διοίκηση που στηρίζει αλλά νομίζω οτι αξίζει καλύτερο προπονητή ο Ολυμπιακός. Έχει υλικό για καλύτερο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός αλλά δεν μας το δείχνει.
Μια ακόμα τυπική εμφάνιση της Ξάνθης. Κατεβαίνουνε να παίξουμε δυνατά και ότι βγει. Το κακό στη Ξάνθη είναι οτι όλοι είναι ευχαριστημένοι με την ομάδα (με τον Παπαδόπουλο προπονητή) αλλά η ομάδα εξακολουθεί να κινδυνεύει και να είναι πάλι γεμάτη άγχος. Δεν έχει σωθεί ακόμα η Ξάνθη αλλά είναι σε καλή μοίρα λόγω μερικών καλών ποδοσφαιριστών που έχει. Περισσότερο θα σωθεί χάρη στην ανυπαρξία άλλων παρά στα δικά της αποτελέσματα. Και αυτό πάντως παραμονή είναι...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (2-0): Ο Βόλος απλά επιβεβαίωσε οτι είναι το "αφεντικό" των μικρομεσαίων ομάδων φέτος. Έκανε καλούτσικο παιχνίδι, έκανε φάσεις και κέρδισε δίκαια. Όλα καλά πηγαίνουν για το Βόλο τη φετινή χρονιά. Μην ξεχνάμε οτι είναι και στον ημιτελικό του κυπέλλου. Πολύ καλή ομάδα.
Ο Ατρόμητος είναι και αυτός καλή ομάδα. Πάιζει ποδόσφαιρο που μπορείς να κάτσεις να το δεις. Δεν είναι του επιπέδου του Βόλου αλλά σίγουρα πολύ ανώτερο από πάρα πολλές ομάδες του πρωταθλήματος. Έπαιξε ανοιχτό ποδόσφαιρο ο Ατρόμητος και βοήθησε να γίνει ένα καλούτσικο ματς. Δεν παίζει αντιποδόσφαιρο και αυτό μας αρέσει. Τα ματς Βόλος-Ατρόμητος για τον ημιτελικό του κυπέλλου είναι τα ματς της χρονιάς για να τα δει κάποιος στην τηλεόραση ή ζωντανά.

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (0-1): Πολύ καλό ποδόσφαιρο από τον Πάοκ. Βοήθησε σε αυτό και η ροή του αγώνα βέβαια, γιατί από τον Πάοκ δεν περιμένουμε και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Πρώτη φορά είδαμε φέτος τον Πάοκ να επιτίθεται κατα κύματα και να δημιουργεί κινδύνους. Δυστυχώς όμως για τον Πάοκ δεν μπορούσε να βάλει τη μπάλα μέσα και έτσι λογικά έχασε. Άτυχο το αποτέλεσμα για τον Πάοκ, αποτέλεσμα που σκόρπισε απογοήτευση μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου. Πάντως πιστεύω οτι μετά από τέτοια γεμάτα παιχνίδια φεύγει και ο οπαδός/φίλαθλος "γεμάτος" από το γήπεδο. Μας άρεσε αυτό που είδαμε...
Ο Παναθηναικός κέρδισε και χωρίς το Σισε και αυτό είναι είδηση. Χρειάστηκε βέβαια δέκα οκάδες τύχη για να κερδίσει, αλλά διπλό μέσα στην Τούμπα δεν έχει σημασία πως έρχεται. Αρκεί να έρθει. Δεν πιστεύω οτι άλλαξε κάτι στη "μοίρα" του πρωταθλήματος αυτή η νίκη. Απλά ο Παο κατάφερε να πάει λίγο πιο πίσω (χρονικά) την επικύρωση του τίτλου από τον αντίπαλό του. Ανύπαρκτη εμφάνιση από τον Πάο, ο πάοκ που δεν φημίζεται για το ποδόσφαιρο κατοχής κατάφερε και έκανε τον Παο να φαίνεται πολύ μικρός. Πολύ τυχερή νίκη για τον Παο. Μόνο ο Τζόρβας έπαιξε καλά. Όλοι οι άλλοι ήταν πολύ λίγοι. Ήταν ένας τυπικός φετινός Παναθηναικός.

ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Βγάζοντας από τη μύγα ξύγκι, οι νίκες Άρη, Ηρακλή, Εργοτέλη.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Πανσερραικός.

4 σχόλια:

Gee Pontius είπε...

Λέω να σου γράψω μερικά παράπλευρα συμπεράσματα μια που τα εντός γηπέδων πλέον (μετά την 20ην αγωνιστική)δεν έχουν πολύ σημασία

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ (1-1) το επιθυμητόν αμφότεροι
ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ (1-2) τα πολλά παιδιά στοιχίζουν. Η πρώτη θυγατρική που αφέθηκε στην τύχη της (μια που δεν έπιασε το κόλπο με τον Γεωργιάδη που λέγαμε στο ματς με τον "θρύλο" )
ΑΕΚ-ΑΡΗΣ (1-2) Μοιάζει ο Αρης να πήρε αυτό που θα χάσει την επόμενη αγωνιστική ...
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (2-0) Πολύ απασχολημένος φαίνεται ο "πατέρας", τα παιδιά του παραπαίουν. Για να φοβάται τόσο τον βάζελο κάτι "βλέπει"...
ΚΑΒΑΛΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ (1-0) Πολύ απασχολημένος φαίνεται ο "πατέρας", τα παιδιά του παραπαίουν, εδώ βέβαια είναι και τα κόζα του Μάκη...
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ (1-0) Κρίσιμο ματς ήταν για τον "θρύλο" του Βαλβέρδε που δεν αντέχει να αγωνίζεται και τις Τετάρτες, τώρα βέβαια, ποτέ ξανά. Δεν βλέπεται ο "θρύλος" αλλά λογικά πλησιάζει και η δική του σειρά "φυστικώματος" για τα δύσκολα(ο βάζελος ξεκίνησε στην ρεβάνς με την ΑΕΚ ) εκτός και είναι "βαρυστομαχιασμένοι" οι παίκτες από τα φυστίκια του Οκτώβρη

Η δήλωση του Βεϊρίνια "είμαστε ομάδα για πρωτάθλημα αλλά δεν μας αφήνουν" με την βαθμολογική διαφορά στους 20 βαθμούς, είναι όλα τα λεφτά για τους σκεπτόμενους

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (2-0) Τώρα που το ματς δεν ήταν οικογενειακό ο Ακίλες δεν άφησε τους 150 οπαδούς του Ατρομήτου να μπουν στο γήπεδο και έτσι δεν "κέρδισε το ποδόσφαιρο" αλλά ο Βόλος με διαιτητικές παρεμβάσεις. Ο πολύπειρος Ακίλες ξέρει ότι πολλές φορές οι "πατεράδες" ξεχνάνε τα παιδιά τους και φρόντισε να απομακρυνθεί από την ζώνη του υποβιβασμού τώρα που τον παίρνει.
ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (0-1)Πιστεύω πως το ταμειακό κενό από τις άδειες κερκίδες με τον "θρύλο" καλύφθηκε με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς να δυσαρεστηθεί το πλήθος. (Η μήπως ... Βύντρα ; )Απορία : κανένας δημοσιογράφος δεν είδε ότι ο Νίνης πήγε για σέντρα-σουτ στην ανοικτή γωνία του Χαλκιά και η μπάλλα κτυπώντας στο τείχος πήγε στην κλειστή ;; Τι "εκπληκτική" εκτέλεση γράφουν ;;

Gee Pontius είπε...

Και μια διαφορετική ματιά στο θέμα του κόμπλεξ των φιλάθλων-οπαδών. Κανείς δεν "ταυτίζεται" με ομάδα αλλα με κάποιον έλληνα παίκτη (διαχρονικά) γιατί οι καλοί ξένοι δεν έκαναν καριέρα στην Ελλάδα.
Οι καλύτεροι έλληνες παίκτες των τελευταίων ετών με μεγάλη καριέρα, σε όλες τις παρουσιάσεις είναι ( με αλφαβητική σειρά)

Δομάζος ( ΠΑΟ )
Κούδας ( ΠΑΟΚ )
Παπαϊωάννου ( ΑΕΚ )
Χατζηπαναγής ( Ηρακλής )

Είναι φανερό το έλλειμα του Ολυμπιακού παρά την πληθώρα των τίτλων και του Αρη συν την απουσία των τίτλων

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Καλά τα γράφεις ρε Τζι. Νομίζω οτι η μπάλα στο φάουλ του Νίνη δεν βρήκε στην πλάτη του Σαλπιγγίδη (θα το είχαν αναφέρει ο Χαλκιάς ή ο Σαλπιγγίδης).
Στο ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 1-2, πως έφτασες σε αυτή την σκέψη;; Είπανε στον Χιμένεθ να βάλει τα σαπάκια να πάιξουν ή είπανε στους Δέλλα, καφέ, Λύμπε, Καραμπελα να δηλώσουν κουρασμένοι;;;;
Αυτό με την ταύτιση των οπαδών με κάποιους κορυφαίους ποδοσφαιριστές μπορεί να ίσχυε μέχρι και πριν 20 χρόνια. Τώρα μπα.....
Ο Άρης κέρδισε κάποιους οπαδούς (επαγωγικά και στο ποδόσφαιρο) λόγω Γκάλη.

Gee Pontius είπε...

Δες την λήψη από πίσω στο 37 δευτερόλεπτο περίπου, η μπάλλα χτυπάει σαφώς στην πλάτη του Σάλπι και αλλάζει πορεία, από φάλτσα η μπάλλα δεν στρίβει ποτέ τόσο νωρίς ( όσο είναι η απόσταση του τείχους) , στρίβει όταν πλέον πλησιάζει την εστία
http://www.sport.gr/default.asp?pid=69&vid=35369

Ο Μπέος αποφάσισε να μην πάρει εισιτήρια με την Λάρισσα. Πάλι δεν θα κερδίσει το ποδόσφαιρο !!!
Τελικά μόνο με τον "θρύλο" κέρδισε το ποδόσφαιρο... Τι κρίμα !!!!


Οσο για το ΑΕΚ - Αρης... κοντός (ή κόντης) ψαλμός αλληλούια !!