Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΑΡΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Νίκη ηρεμίας για τον Άρη. Το κακό βέβαια με αυτή τη νίκη είναι οτι "κρύβει" τις μεγάλες μεσοεπιθετικές-επιθετικές αδυναμίες της ομάδας. Το οτι ο Άρης έκανε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες στο ματς οφείλεται στο γεγονός οτι ο Ατρόμητος αμυντικά δεν υπάρχει. Όσο για τον Ατρόμητο το οτι 10 από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος βράζουν όλες στι ίδιο καζάνι, δεν δημιουργεί ανασφάλεια στην ομάδα. Πάντως συνεχίζει να προσπαθεί να παράγει επιθετικά.

ΛΑΡΙΣΑ-ΞΑΝΘΗ: Επιτέλους για τη Λάρισα, μας έδειξε αυτό που περιμέναμε να δούμε από την αρχή της σεζόν. Καλό επιθετικό ποδόσφαιρο, με συνδυασμούς και ευκαιρίες. Η βελτίωση οφείλεται στην καλύτερη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού. Άντε και ανάλογη συνέχεια. Αυτό το ανέκδοτο που λέγεται Ξάνθη (καθαρά έργο ανύπαρκτου προπονητή) συνεχίζει να περιοδεύει ανα την Ελλάδα. Άντε τώρα να πάρετε τον Ματζουράκη και μετά πάλι τον Κεχαγιά. Δεν πιστεύω να θέλετε και σχόλιο για την αγωνιστική απόδοση της Ξάνθης!!!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελάχιστη εώς μηδαμινή μπάλα έπαιξε ο Παναθηναικός, αλλά το οτι κέρδισε στο ντέρμπυ δεν παύει να αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός. Απλα αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα εάν δεν παίξει ο Σισέ. Μάλλον θα παίρνει πολύ εύκολα ισοπαλίες. Ο Ολυμπιακός μας έδειξε (πάλι) στο πρώτο ημίχρονο οτι παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα και οτι θα πάρει το πρωτάθλημα φέτος. Στο δεύτερο ημίχρονο μας (μου) έδειξε οτι ίσως ο Βαλβέρδε είναι υπερεκτιμημένος προπονητής. Το κοουτσάρισμά του, δημιουργεί απορίες ως προς την ορθή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού και ως προς την ορθή διαχείριση του αποτελέσματος σε έναν αγώνα.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ο Ηρακλής παρουσίασε σημάδια βελτίωσης στο παραγωγικό κομμάτι του παιχνιδιού. Αν μη τι άλλο αυτό είναι κάπως παρήγορο στο βαθύ και σκοτεινό τούνελ στο οποίο βαδίζει. Ξεγελά πολλούς η βαθμολογική συγκομιδή του Ηρακλή, πιστεύω οτι σιγα-σιγά θα αποτυπωθεί και στη βαθμολογία η ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίζει ο Ηρακλής. Ελάχιστα πράγματα δηλαδή. Ο Βόλος έπαιξε καλά, όπως παίζει όλη τη σεζόν. Του έλειψαν οι Μόνχε και Ούμπιντεζ. Δεν θα έχει πρόβλημα να σωθεί.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μια, δυο, τρεις του κλέφτη δεν γίνεται να την γλυτώνεις συνέχεια ρε Κέρκυρα. Βάσει του ποδοσφαίρου που παίζεις, πάλι ευχαριστημένη να είσαι που έχεις δώδεκα πόντους. Στην ίδια μοίρα με τον Ηρακλή είσαι κι εσύ. Βαθύ και σκοτεινό το τούνελ που βαδίζεις. Ποδόσφαιρο "άντε και ο θεός βοηθός" παίζεις, τι παραπάνω περιμένεις; Ο Αστέρας βρίσκει κάτι τέτοιες ομάδες, τις κερδίζει και έτσι θα σώσει την χρονιά γρηγορότερα από οτι περίμενε. Οι νίκες που κάνει ο Αστέρας οφείλονται στην καλή ποιότητα ορισμένων εκ των ποδοσφαιριστών του (και μόνο).

ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ: Τουλάχιστον ο Πανσεραικός προσπαθεί και παίζει επιθετικά (ενώ παίζει με την πλάτη στο τοίχο, στην ουσία) σε μερικά σημεία του αγώνα. Έχει καλούς σε ποιότητα ποδοσφαιριστές και αυτό τον βοηθάει να κάνει μερικές καλές φάσεις για γκολ στον αγώνα. Το πολεμάνε οι Σέρρες (όχι με αντιποδόσφαιρο) και αυτό αρέσει σε εμάς τους ποδοσφαιρόφιλους. Η ήττα και η απόδοση της Καβάλας μας υπενθύμισε οτι είναι μια μικρή ομάδα που απλά μπορεί και ξεχωρίζει από το σορό. Η Καβάλα "εκπέμπει" την Ελληνική νοοτροπία του "εντάξει μωρέ, κάναμε τρία-τέσσερα καλά παιχνίδια στη σειρά, ποιον θα πειράξει εάν δεν παίξουμε και στα υπόλοιπα καλά; Αφού η δουλειά γίνεται και έτσι". Όπως και να 'χει η Καβάλα παίζει καλό ποδόσφαιρο φέτος, αλλά μάλλον η νοοτροπία τους θα τους εμποδίσει να μπουν σφήνα στην πεντάδα.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΟΚ: Εργοτέλη, όταν είσαι μικρή ομάδα μπορεί να χάνεις τα παιχνίδια και κατ' αυτόν τον τρόπο. Πάοκ, όταν είσαι μεγάλη ομάδα σε φθίνουσα πορεία και με "κρυφά" προβλήματα, τότε φτάνεις στο σημείο να κερδίζεις τα παιχνίδια με αυτόν τον τρόπο. Ο Εργοτέλης φοβήθηκε περισσότερο από οτι έπρεπε τον Πάοκ και λογικά έχασε (έστω κι έτσι). Ο Πάοκ συνέχισε τις "βόλτα στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα" εμφανίσεις του, δίκαια κέρδισε γιατί προσπάθησε (έστω και ανορθόδοξα) να κερδίσει.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ: Τα είπαμε από την πρώτη αγωνιστική για τον Πανιώνιο, οτι ο συνδυασμός του συγκεκριμένου προέδρου με τον συγκεκριμένο προπονητή ήταν ένας "περίεργος" συνδυασμός. Μόλις καθάρισε η μπουγάδα, η ομάδα ανέβηκε. Καλή μπάλα από τον Πανιώνιο, που έδειξε κάτι απο τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας. Άντε και καλή συνέχεια γιατί όντως μπορείτε να παίξετε καλύτερη μπάλα απο αυτό που δείξατε εώς τώρα. Η Άεκ έκανε μόνο εφτά τελικές (τις λιγότερες από κλάθε αγώνα της εώς τώρα). Σημάδια κόπωσης αφ' ενός και πλήρη εξάρτηση από τον Σκόσο αφ΄εταίρου. Η Άεκ παίζει καλή μπάλα και νομίζω οτι αυτή η εμφάνιση ήταν μόνο μια παρένθεση (που δεν έκλεισε ακόμα...)

ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Πανιώνιος, Πανσεραικός

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Δημόσια δήλωση Μαρινάκη (με καμάρι) οτι "τουλάχιστον πανηγύρισα το γκολ μέσα σε 80000 παναθηναικούς". Κάτι σε εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου μου κάνει αυτή η δήλωση. Καφενειακού επιπέδου δήλωση από πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ που μπορεί να παρερμηνευτεί από πολλούς κάφρους.
Επίθεση και ξύλο στο Βασσάρα. Εάν ρε λαμόγια έχετε κάτι να πείτε και να προσάψετε σε οποιονδήποτε, βγείτε να μας το πείτε, να μάθουμε κι εμείς την όποια αλήθεια. Το ξύλο δείχνει οτι κρύβονται και άλλα πίσω από την πράξη σας. Απλά μας επιβεβαιώνετε οτι κάτι βρωμάει στο ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: