Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ο Βόλος έπαιξε για ακόμα μια φορά καλή μπάλα. Το ποδόσφαιρο που παίζει καθώς και η αξία ορισμένων εκ των ποδοσφαιριστών του είναι από τα καλύτερα στο πρωτάθλημα. Βλέπεις ματς του Βόλου και δεν βαριέσαι ρε παιδί μου. Ο Αστέρας έπαιξε κι αυτός καλή μπάλα και βοήθησε να γίνει ένα ωραίο ματς. Και οι δύο ομάδες παίζουν τουλάχιστον καλούτσικο ποδόσφαιρο (ο αστέρας πιο σπάνια βέβαια) και λογικά δεν θα κινδυνέψουν αφού υπάρχουν χειρότερες ομάδες απο αυτούς.

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ: Η Ξάνθη κέρδισε ένα ματς που έπρεπε να κερδίσει. Χωρίς βέβαια να παίξει καθόλου μπάλα πάλι. Τουλάχιστον τους έδωσε ελπίδες για τη συνέχεια. Με τέτοιο επίπεδο ποδοσφαίρου πάντως, δύσκολα θα σωθεί. Ο Πανσερραικός αν πίστευε από την αρχή οτι είναι καλύτερη ομάδα από την Ξάνθη (που είναι) τότε δεν θα κατέβαινε για το "χι" αλλά για την νίκη. Όπως και να 'χει η νίκη της Ξάνθης έκανε πιο ενδιαφέρουσα την μάχη για την παραμονή.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ: Όσο κερδίζει ο Παναθηναικός τόσο δεν θα "κοστίζει" η αγωνιστική ανομοιομορφία της ομάδας. Μία παίζει ο ένας παίκτης μία ο άλλος. Όταν καταφέρει να παίζουν περισσότεροι απο 3 ποδοσφαιριστές ταυτόχρονα καλά, τότε ίσως αρχίσει να γίνεται αρεστός στον κόσμο του και στους ποδοσφαιρόφιλους. Κέρδισε λόγο της κακής αμυντικής μέρας του αντιπάλου. Ο Ηρακλής μου δείχνει συνέχεια οτι βελτιώνεται. Μην τρελαθούμε βέβαια, από την ανυπαρξία περνάει σιγα-σιγά στο "κάτι κάνω". Θα είναι μακρύς ο αγώνας για τη σωτηρία, για τον Ηρακλή.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Μια ακόμα τυπική εμφάνιση για τον Ατρόμητο. Καλός οργανωτικά-παραγωγικά, λίγος αμυντικά. Με τέτοια ομάδα μια θα κερδίζεις, δυο δεν θα κερδίζεις. Πάντως ο Ατρόμητος μπορεί να προσφέρει καλό θέαμα στους ποδοσφαιρόφιλους. Ο Εργοτέλης το τσίμπησε το πονταλάκι και είναι μεγάλη επιτυχία. Το "χι" και η εμφάνισή του, τουλάχιστον θα του δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Προφανώς ο Εργοτέλης δεν είναι απο τις ανύπαρκτες ομάδες του πρωταθλήματος.

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Η Λάρισα το είπαμε οτι έχει παικταράδες και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Καλούτσικα έπαιξε πάλι αλλά η επαναφορά του Μετίν στην αρχική ενδεκάδα αποδιοργάνωσε πάλι την ομάδα. Πολλές φορές η ύπαρξη ενός καλού παίκτη στην ενδεκάδα δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Με λίγα λόγια πισωγύρισμα για την Λάρισα. Τώρα που την "έπαθες" άντε να δούμε εάν "έμαθες". Τυχερό ήταν το τρίποντο για τον Πανιώνιο, αλλά καλοδεχούμενο. Τουλάχιστον μεγάλωσε την αγωνία για την παραμονή (και αυτό μας αρέσει). Τώρα ρε διοίκηση του Πανιωνίου, είναι πάλι καλός ο Μάντζιος; Ιστορίες καθημερινής ποδοσφαιρικής τρέλας. Μπράβο ρε Πάνθηρες που αντιδράσατε στην μεταβίβαση της ομάδας σας (αν και νομίζω οτι αν το αποφασίσουν οι αγοραστές-πωλητές δύσκολα θα μπορέσετε να αποτρέψετε κάτι). Πάντως δείχνει οτι είστε ενεργοί και αντιδράτε σε "ομιχλώδεις καταστάσεις". Αντίο Αλκαζάρ...

ΑΡΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ: Άλλη μια ανύπαρκτη εμφάνιση για τον Άρη. Επαναλαμβανόμενες κακές εμφανίσεις δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Κέρδισε με τύχη ο Άρης. Λίγα πράγματα. Τον έπαιξε μονότερμα η Κέρκυρα που είναι η χειρότερη οργανωτικά-παραγωγικά (και σε κατοχή μπάλας) ομάδα του πρωταθλήματος. Η Κέρκυρα έκανε το καλύτερο φετινό της παιχνίδι και άξιζε το "χι". Έδειξε η Κέρκυρα σημάδια βελτίωσης σε αυτό το παιχνίδι, αλλά... Το γκολ ήταν κανονικό και νομίζω οτι ο επόπτης έκανε ένα ανθρώπινο λάθος καθώς παρασύρθηκε από έναν άλλο παίκτη της Κέρκυρας που ήταν οφσαίντ και σήκωσε τη σημαία. Ήταν άτυχη η Κέρκυρα σε αυτή τη φάση και πάρα πολύ τυχερός ο Άρης καθώς ακόμα μουρμούρες και φάπες θα είχαμε έξω από το γήπεδο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ: Ο Ολυμπιακός κέρδισε λόγω της ποιότητας ορισμένων ποδοσφαιριστών του (Μιραλάς-Ρόμενταλ). Δεν έπαιξε όσο καλά μας είχε συνηθίσει αλλά είδαμε ένα καλό ματσάκι. Ο Βαλβέρδε θα κάνει ποτέ αλλαγή τον Ριέρα ή τον Φουστέρ; Τέλος πάντων, αυτός ξέρει. Ο Πάοκ έπαιξε καλή μπάλα σε σύγκριση με οτι είχαμε δει εως τώρα. Είναι πάλι η συμπαγής ομάδα των δύο τελευταίων χρόνων. Οι παίκτες του Πάοκ νομίζω οτι έχουν "ποτιστεί" με την "πιπίλα" που κυκλοφορεί εδώ και δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη περι αδικίας της Αθήνας προς τον Πάοκ. Γι αυτό παίκτες τύπου Ίβιτς-Γκαρσία κάνουν ΑΝΟΗΤΕΣ ενέργειες και αποβάλλονται. Σκέφτονται οτι η όποια ανοησία ή απερίσκεπτη ενέργειά τους (βλ. Ίβιτς) θα "καλυφθεί" από τα γενικά παράπονα περι αδικίας της Αθήνας προς τον Πάοκ. Νομίζω οτι κανένα απο τα πέναλτι δεν ήταν πέναλτι. Το αν θα δινόταν εάν συνέβαιναν στην αντίπαλη περιοχή, είναι μια άλλη κουβέντα. Ο Πάοκ πάντως δυναμώνει (όχι οτι παίζει σπουδαία μπάλα) και μπορεί να βγει δεύτερος.

ΚΑΒΑΛΑ-ΑΕΚ: Η Καβάλα είναι μέσα στις τρεις καλύτερες (ως προς την μπάλα που παίζει) ομάδες του πρωταθλήματος (οι άλλες κατ'εμέ είναι ο Ολυμπιακός και η Λάρισα). Το απέδειξε πάλι παίζοντας καλά. Φοβάμαι πάντως οτι θα επιλέγει ματς (όχι λόγω "παρασκηνίου" αλλά λόγω κακής νοοτροπίας που υπάρχει στη διοίκηση και κατ' επέκταση στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας). Καλή ομάδα η Καβάλα. Τι να πει κανείς για την Άεκ; Πλήρης απογοήτευση για τους ποδοσφαιρόφιλους. Καλή πάστα ποδοσφαιριστών, καλός προπονητής, τότε τι μπορεί να φταίει. Εκτός από τις αρκετές λάθος επιλογές ποδοσφαιριστών το καλοκαίρι, μάλλον φταίει και το οτι είναι όντως δύσκολο να διοικήσεις ένα γωνιακό μαγαζί όπως η Άεκ. Θα αρχίσουν και τα ερωτηματικά για τον Χιμένεθ και οι μη-ανανεώσεις σε λίγο και... "όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα..."

ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Καβάλα, εκτελεστική δεινότητα Μιραλάς και Σισέ.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Άεκ, Λάρισα.

22 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Μεταξύ μας τώρα, το ματς του Άρη το είδες;

Gee Pontius είπε...

Δυστυχώς χάνεις το πόιντ και τα γραφόμενά σου μοιάζουν με τα οπαδοθηρικά των εφημερίδων. Η διαστρέβλωση των γεγονότων ξεκινά από την προβαλλόμενη κατά κόρον "είδηση" ότι από τον Ολυμπιακό απουσιάζαν τα 3/4 της άμυνας.
Σοβαρά ;;
Από τον ΠΑΟΚ έλειπαν Κοντρέρας, Λίνο, Σνάουτσερ και καπάκι ο Σαβίνι δηλαδή τουλάχιστον τα 3/4 πράγμα που αποσιωπείται να μην μειωθεί η "δόξα" των Μιραλάς και Ρόμανταλ.
Η μήπως είναι τόοοσο καλύτεροι ο Μέλμπεργκ κι ο Τοροσίδης από Κοντρέρας και Λίνο ; Μάλλον το ανάποδο ισχύει ειδικά στην περίπτωση του Κοντρέρας.
Οσο για τα νεύρα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ ήταν το τρίτο στη σειρά παιχνίδι που ο Γκαρσία δέχεται κτύπημα (από Καρντόσο στην Καβάλα και Τζεμπούρ με την ΑΕΚ) και αντί για κόκκινη έχουμε...μοίρασμα κίτρινων. Αν βάλεις και τα αναμφισβήτητα πέναλτυς με Καβάλα και ΑΕΚ που δεν δόθηκαν είναι λογικό να ξυπνήσουν "μνήμες" από το πνεύμα των σφυριγμάτων του Παμπορίδη.
Σε αυτό το σημείο, της μη αποβοής του Ντουντού για κτύπημα ΕΚΤΟΣ ΦΑΣΗΣ κρίθηκε το παιχνίδι, η αποβολή του κάποιου Ιβιτς ήταν ήδη προδιαγεγραμμένη αν "μυρίζεις" από μπάλα, κάποιος ΄παίκτης του ΠΑΟΚ θα "τσίμπαγε" ότι "αυτός ο διαιτητής δεν βγάζει με τίποτε κόκινη κάρτα" και θα την πάταγε.
Παλιό διαιτητικό κόλπο που πάντοτε πιάνει. Και έχει και "άλλοθι" ο διαιτητής ότι δήθεν δεν είδε τον Ντουντού ξαπλωμένο στο έδαφος να κλωτσάει τον Γκαρσία μόλις πλησίασε να του ζητήσει τον λόγο για το αντιαθλητικό φάουλ.
Στα ματς που οι ΠΑΟ και ΟΣΦΠ δεν έχουν το μόνιμο "αεράκι" της διαιτησίας στην Ευρώπη, ο μεν ΠΑΟ δεν μπορεί να σταυρώσει νίκη με αντιπάλους -πλην Μπάρτσα- κατώτερους από τους αντίστοιχους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αρη, ο δε Ολυμπιακός ξεφτιλήσθηκε από κάποιους ανύπαρκτους Ισραηλίτες ενώ νίκησε με μεγάλα σκορ (σου θυμίζει τίποτε ;) κάποιους απίθανους Αλβανούς !!
Και εδώ προσπαθούν να μας πείσουν ότι αξίζουν 10 βαθμούς διαφορά από τ0 1/3 του πρωταθλήματος.
Αν δεν το κατάλαβες ακόμα πέρισυ που ξεχάσθηκαν με τον ΠΑΟΚ αναγκάσθηκαν μέσα Μαρτίου να επιστρατεύσουν τον Σπάθα (ναι αυτόν που είπαν ότι δεν θα ξαναδιαιτητεύσει αλλά φέτος...τσουπ νάτος πάλι!) στο τέλος, ενώ η γραμμή είναι (δι' επισήμου εκπροσώπου της επιτροπής διατητών) ότι από τον Φεβρουάριο "στρώνει" η διαιτησία ... δλδ διεκδικούν το πρωτάθλημα ΜΟΝΟ οι ΠΑΟ και ΟΣΦΠ ...

Gee Pontius είπε...

Οσον αφορά τα πέναλτυ έχεις πάλι λάθος τοποθέτηση.
Πρόσεξε
Ο Αβραάμ κάνει τάκλιν και ΔΕΝ βρίσκει την μπάλα αλλά ΟΥΤΕ και τον Σαλπιγγίδη. Βρίσκεται όμως μπροστά του και τον αναγκάζει να πέσει. Εχουμε δλδ φράγμα μέσα στην περιοχή.
Είναι στην κρίση του διαιτητή να διακρίνει πρόθεση ή όχι και να το σφυρίξει η όχι.
Στο δεύτερο ο Αβραάμ δουλεύει τον αγκώνα και είναι καθαρό πέναλτυ πλην όμως ΔΕΝ ΕΧΩ απολύτως καμμία απαίτηση από τον διαιτητή να έχει περισκοπική όραση για να το δει, γι' αυτό ήδη βάζουνε διαιτητές και στην γραμμή του άουτ για τέτοιες φάσεις.
Αλλο όμως να λες ότι λόγω συνθηκών καλώς δεν δόθηκαν και άλλο να γράφεις ότι δεν ήταν, όπως εσύ.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Γεια σου Κάνθαρε, εντελώς μεταξύ μας, ναι το είδα το ματς του Άρη. Και πιστεύω οτι είμαι πολύ δίκαιος στην άποψή μου για τον αγώνα. Πες μου που διαφωνείς!!!

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Καλώς ήρθες gpointofview, να τα πάρουμε ένα-ένα.
1) Για να είναι σωστή η κρίση σου οτι γράφω οπαδικά θα πρέπει να διαβάσεις την άποψή μου για όλες τις αγωνιστικές, πράγμα που νομίζω οτι δεν το έκανες.
2) η κατα κόρον είδηση των απουσιών του Ολυμπιακού ή του Πάοκ δεν σχολιάστηκε ΚΑΝ από εμένα. Εγώ αυτά που βλέπω γράφω.
3)Όταν λέω οτι το ματς κρίθηκε στην ποιότητα των Μιραλάς-Ρόμενταλ εννοώ οτι Ο ΟΣΦΠ είχε αυτούς τους δύο που δημιουργούσαν και εκτελούσαν σε αντίθεση με τον Πάοκ που δεν είχε δύο παίκτες ανάλογης ποιότητας. Εάν ο Πάοκ τους είχε τότε αυτός θα κέρδιζε.
4)Δεν μπορεί κάποιος να συγκρίνει τους παίκτες που αναφέρεις καθώς α) όλοι είναι χρήσιμοι για την ομάδα τους και
β) τους δύο παίκτες του Πάοκ θα τους ήθελε ο ΟΣΦΠ και τους δυο παίκτες του οσφπ θα τους ήθελε ο παοκ.
5) στην πομπώδη ανάλυσή σου για θέματα διαιτησίας και αδικίας κάπου έχεις δίκιο κάπου είσαι λάθος και γενικά η ανάλυσή σου ξεχειλίζει από αυτό που με κατηγορείς στην αρχή του σχόλιού σου, δηλαδή "οπαδιλίκι".
Έχω άποψη και γνωρίζω πάρα πολλά από ποδόσφαιρο. Στις αναρτήσεις μου σχολιάζω μόνο αγωνιστικά θέματα. Ανάρτηση για διαιτητικά, κατεστημένα, παρασκήνια και άλλα θα κάνω σε ξεχωριστή ανάρτηση.
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις και τις αναρτήσεις μου για όλες τις αγωνιστικές (από την αρχή) και πιστεύω οτι θα καταλάβεις οτι δεν γράφω οπαδικά.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Gpointofview συνέχεια...
1)οι διαιτητές κρίνουν σε κλάσματα του δευτερολέπτου και όχι μετά από ριπλέι όπως εμείς.
2) επιμένω , τα πέναλτι που ζητάει ο πάοκ ΔΕΝ ΗΤΑΝ πέναλτι.
3) εάν οι ίδιες φάσεις γίνονταν στην περιοχή του Κρέσιτς, πάλι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πέναλτι θα έλεγα.
Το αν θα δίνονταν, σου λέω ευθαρσώς οτι ΝΑΙ κάποιο θα έδινε ο Παμπορίδης, αλλά αυτό είναι όπως προείπα άλλη κουβέντα.
Υ.Γ Εάν δικρίνεις οπαδικό καφριλίκι στις ποδοσφαιρικές μου απόψεις, τότε δεν θα βρεις ΠΟΤΕ αμερόλυπτη ποδοσφαιρική γνώμη/άποψη.
Υ.Γ2. Θα είναι ενδιαφέρον να τα ξαναπούμε στη διάρκεια του πρωταθλήματος

KANTHAR0S είπε...

Και στο γήπεδο υπήρχαμε και δίκαια κερδίσαμε και η Καβάλα δεν άξιζε το Χ.

Δεν σου λέω ότι η ομάδα πέταξε ή ότι παίξαμε μπαλάρα, αλλά είχε πλάνο, είχε διάθεση και είχε τρεις κλασικότατες ευκαιρίες πέραν των δυο γκολ.

Δόξα και τιμή στον γίγαντα Βαγγέλι.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Κάνθαρε, κατ' αρχήν με την Κέρκυρα έπαιζες ρε φίλε, εντάξει όμως εκ'παραδρομής έγραψες Καβάλα:)
Δεν είπα οτι δεν άξιζες να κερδίσεις αλλά οτι ήσουν πάρα πολύ τυχερός που κέρδισες λόγω του ακυρωθέν γκολ.
Φίλε, το οτι η κέρκυρα (η χειρότερη σε κυκλοφορία μπάλας ομάδα του πρωταθλήματος) έκανε το καλύτερο παιχνίδι της και είχε κατοχή μπάλας δεν σου λένε τίποτα;;Άρης είσαι.
Οι εκφράσεις "η ομάδα είχε πλάνο" και "η ομάδα είχε διάθεση" είναι δημοσιογραφικοαπατεωνίστικες κλισέ ατάκες που δεν λένε τίποτα. Πλάνο και διάθεση έχουν όλες οι ομάδες όταν κατεβαίνουν να παίξουν.
Το να κάνεις μία κλασική φάση (του κόκε στο 37', η άλλη έγινε στο 90') απέναντι σε μια ανύπαρκτη ομάδα, ίσως ικανοποιεί την Ξάνθη και όχι ομάδα επιπέδου Άρη.
Συμφωνώ για το Βαγγέλι. Το παιδί αξίζει τα χρήματα που βγάζει και μακάρι όλοι οι ποδοσφαιριστές να ήταν σαν κι αυτόν (φυσικά οχι απο άποψη τεχνικής).

Gee Pontius είπε...

δυστυχώς μου σβήσθηκε το σχόλιο και βαριέμαι να τα ξαναγράφω. πάντως κάπου έλεγα για τον Βαγγέλι που μετά τρία χρόνια στον Αρη ξαφνικά κάνει (ένα τον μήνα) παιχνίδια επιπέδου Κρούιφ και τον Πρίττα που "έμαθε" μπάλα στα τριάντα φεύγα του συγκρίνωντάς τους με τον Βαζβούρνιακ τον οποίον οι βάζελοι παρομοίαζαν με τον Μπεκενμπάουερ πριν πιασθεί τέσσερις (4) φορές ντοπέ σ' ένα εξλάμηνο γιατί δεν ήξερε ελληνικά καιο δεν του έκοβε κιόλας.
Γι' αυτό περί Μιραλάς δεν βγάζω συμπεράσματα από μισή χρονιά, κάτι ξέρετε και εσείς οι γάβροι από οφορίκουε, λούαΛούα και εκείνον τον Γιωργάτο με την γλώσσα έξω-κλασσικό σύμπτωμα λήψης ερυθροποιητίνης.
Το ποδόσφαιρο μ' ενδιαφέρει περισσότερο από κοινωνικοπολιτικής πευράς, έχουμε 15 ομάδες που ξεπλένουν βρώμικο χρήμα και μία που δεν ξεπλένει (μάλλον γιατί... δεν έχει) αλλά όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα οι ΠΑΟΚgδες δεν τσιμπάνε πλέον οπότε δεν θα "παίξει" κανένας λεφτάς, άρα μια ζωή την ΄΄ιδια αντιμετώπιση θα έχει. ν μπορείς βρες μου ΕΝΑ ματς του ΠΑΟΚ που να ευνοήθηκε από την διαιτησία με ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ. Εγώ μπορώ να σου φέρω 40 που αδικήθηκε αντικειμενικά ο ΠΑΟΚ
ακόμα και σε ματς που κέρδισε.

zoyzoy είπε...

Πωπω!αντροκουβέντα!
... δεν κάθομαι πετάω φλύκταινες!

Καλό απόγευμα!

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

gpointofview θα συμφωνήσω σε αυτά που λες για τον Πρίττα. Πολύ λίγος παίκτης για να του δίνεται τέτοια αξία και μπλα-μπλα. Ο βαγγέλι είναι ένας ρολίστας που πιστεύω οτι κάθε ομάδα θα τον ήθελε στο ρόστερ της (στο ρόστερ, όχι στην ενδεκάδα). Άλλος ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής είναι ο Κοντοές του Πανιωνίου.
Στην κατηγορία Γεωργάτου ανήκουν και οι Κοβάσεβιτς, Γκαλέτι.(απορώ πως τους ξέχασες).
Κάνεις λάθος, δεν είμαι γαύρος.
Και στην ομάδα σου ξεπλένεται χρήμα και σίγουρα το αντιλαμβάνεσαι. Δεν είναι κακό να πεις οτι σε όλες τις ομάδες ξεπλένεται χρήμα.
Έχεις δίκιο για τα παιχνίδια με οσφπ και παο. Οι δύο αθηναίοι δεν έχουν αδικηθεί ποτέ, αλλά δεν ευνοούνται πάντα.
Κέρδισε τα υπόλοιπα 26 παιχνίδια του πρωταθλήματος και χάσε από αυτούς στην τελική:)

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Γεια σου zoyzoy, τι είναι οι φλύκταινες; Πολύ σιχαμερό μου ακούγεται! Μήπως είναι αυτό που παθαίνω όταν ακούω συζητήσεις για μαλλιά και νύχια; Χαιρετίσματα στην γιαγιά και καλό ψάρεμα-κυνήγι-ανέμελη νησιώτικη ζωή.

zoyzoy είπε...

Ακριβώς αυτό που βγάζεις και'συ ακούγοντας όχι για γέννες?
και'κει τα ίδια βγάζω:))

Να'σαι καλά "καλέ μου" (απ'το Kaliteros):))

Gee Pontius είπε...

Κοίταξε με ενδιαφέρει η κατά καποιον τρόπο τεκμηριωμένη κουβέντα. Δεν είναι δυνατόν να ξεπλένει χρήμα μια διοίκηση πρωτοδικείου για τον απλούστατο λογο ότι φορτώνεται τα χρέη που δημιουργεί σε ανίθεση με τις εκλεγμένες που τα φορτώνουν στην ΠΑΕ. Πέρισυ ο Ζαγοράκη μπήκε 2,3 δις μέσα και ίδρωσε μέχρι να βγεί στο Γιουρόπα και να ρεφάρει την περσινή ζημιά, πως και τι να ξεπλύνει ;;;
Το ότι το συζητάει να γίνει εκλεγμένος είναι άλλη ιστορία που μπορεί να παιχθεί προσεχώς αν ποτέ βρεθεί λεφτάς και χαζός να επενδύσει στον ΠΑΟΚ και να γελάνε τα κέντρα αποφάσεων.
Για τον Μιραλάς δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά, ειλικρινά δεν το πιστεύω, αλλά πολλοί ποδοσφαιριστές υπερβάλλουν εαυτούς για να κερδίσουν ένα καλό συμβόλαιο.
Πιστεύω ότι η συμπεριφορά του διαιτητή κρίνεται περισσότερο από τις κάρτες παρά από ένα οφσάιντ ή πέναλτυ όπου υπεισέρχεται περισσότερο η αμφιβολία της εν ριπή οφθαλμού απόφασης. Ενώ στις κάρτες το ... ζυγίζει. Εξ άλλου οι κάρτες "πονάνε" και στα επόμενα ματς, ίσως θυμάσαι τις δυό κολλητές ήττες του ΠΑΟΚ μετά το ματς με τον Σπάθα.
Δεν έγραψα ότι γράφεις οπάδικά αλλά οπαδοθηρικά δλδ δεν αναφέρεις το καθόλου τυχαίο γεγονός ότι ο ΟΣΦΠ πέτυχε τις νίκες με το μεγαλύτερο σκορ τις ημέρες που είχε την χειρότερη απόδοση όπως με τον Πανιώνιο γιατί στην ανάλυσή του θα στενοχωρηθούνε τα γαβράκια.
Αντ' αυτού αναφέρεσαι στην δημιουργία και εκτέλεση των Μιραλάς και Ρόμενταλ η οποία φανερώθηκε μετά την αποδιοργάνωση του αντίπαλου από τα σφυρίγματα του διαιτητή, ενώ θα έπρεπε να σε προβληματίσει το πάθος με το οποίο ψάχνανε το 4ο γκολ όταν ο ΠΑΟΚ έπαιζε με 9, κάτι προσπαθούσανε να καλύψουνε με αυτό, ακριβώς όπως και στο ματς με τον Πανιώνιο.

Gee Pontius είπε...

Κάτι ακόμα που αναφέρεται στο "οπαδοθηρικά".
Είναι δυνατόν να σου ρέσει το ποδίσφαιρο που παίζει η Λάρισσα ;;;; Στο παιχνίδι εκτός από πόδια υπάρχει και μυαλό και αυτό το στοιχείο λείπει φέτος εντελώς από το δείγμα του θεσσαλικού κάμπου όπως και πέρισυ. Δεν ξέρω αν θα επαναληφθούν τα περσινά "θαύμστα" για να σωθεί (Πηλαδάκης γαρ και νέο γήπεδο) αλλά μετά την σχεδόν σίγουρη Κέρκυρα και τον βασικότατο υποψήφιο Ηρακλή έχει πολλή καλή σειρά στην λίστα του υποβιβασμού

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Gpointofview, μας αρέσουν τα ίδια πράγματα.
Κατ'αρχήν για να γίνει ξέπλυμα χρημάτων χρειάζεται να υπάρχει και μια συναλλαγή/αγοραπωλησία. Τέτοιες γίνονται και με διοικήσεις πρωτοδικείου. Ξέπλυμα μπορεί να γίνει για ιδίον όφελος ή και για εταιρικό όφελος, ή και τα δύο μαζί.

Για το Μιραλάς ούτε εγώ θα βάλω τα χέρια μου στη φωτιά,απλά είπα οτι στο ματς με τον πάοκ "τέλειωσε" δυο φάσεις και ο οσφπ πήρε το ματς. Αν δεν υπήρχε ο μιραλάς ίσως να μην κέρδιζε ο οσφπ.

Οι κάρτες που χρησιμοποιεί ο κάθε διαιτητής (μαζί με το λόγο του) είναι τα δυο του "όπλα" επιβολής της πειθαρχείας. Σωστά λες οτι μερικές κάρτες μπορούν να επιρρεάσουν το παιχνίδι μιας ομάδας στις επόμενες αγωνιστικές. Αυτό βέβαια δεν συνέβη στο ματς στο καραισκάκης. Πάντως η δουλειά του διαιτητή είναι δύσκολη.

Δυστυχώς στις αναρτήσεις που κάνω για το πρωτάθλημα, δεν θέλω να γράφω "μακρυνάρια" και έτσι δεν αποτυπώνω όλες μου τις σκέψεις. Αυτό επιθυμώ να γίνεται μέσω των σχολίων, όπως γίνεται με σένα αυτή τη στιγμή.

Αυτά που έγιναν στο ματς μετά την είσοδο του Ρόμενταλ θα γινόταν ακόμα και αν υπήρχε στο γήπεδο ο Ίβιτς, γιατί ο παοκ θα ήταν ακόμα πιο επιθετικός. Η αποβολή του ίβιτς επιρρέασε την επιθετική λειτουργία του πάοκ και όχι την αμυντική.

Μέσα στην ανυπαρξία του Ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να δούμε ποιες ομάδες τουλάχιστον έχουν την ικανότητα να παίξουν όμορφο-επιθετικό ή τέλος πάντων ποδόσφαιρο που να ικανοποιεί τα μάτια μας. Τέτοιο ποδόσφαιρο φέτος νομίζω οτι μπορούν και παίζουν (καμια φορά) η Καβάλα, η Λάρισα και ο Ολυμπιακός.

Συμφωνώ απόλυτα οτι Κέρκυρα και Ηρακλής είναι βασικοί υποψήφιοι για υποβιβασμό. Έπονται Ξάνθη, Πανιώνιος, Αστέρας τρίπολης και Εργοτέλης.

Α, και κάτι για το τέλος. Με τις αναρτήσεις μου, είμαι σίγουρος οτι θα στεναχωρήσω τους οπαδούς όλων των ομάδων. Οι μόνοι που δεν θα στεναχωρηθούν θα είναι οι υγειώς σκεπτόμενοι οπαδοί-ποδοσφαιρόφιλοι.

Καλημέρα.

Gee Pontius είπε...

Απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον σου αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει η Μπάρτσα ενω εγώ το θεωρώ -τηρουμένων ΠΟΛΛΩΝ αναλογιών - απαράδεκτο.Λατρεύω το ποδοσφαιρο που παίζουν οι ομάδες του Μουρίνιο, φέτος θα είναι η σειρά της Ρεάλ να κάνει την πλάκα της μετά την Ιντερ.
Η Καβάλα έχει όντως κάποιο πλάνο στο παιχνίδι της, στην Λάρισσα όμως δεν το έχω δει, δεν έχω δει όμως όλα τα παιχνίδια της.
Ο Ολυμπιακός παίζει ωραία και θεαματικά ...εν ου παικτοίς. Στα ματς που κοντραρίσθηκε από ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Σέρρες εν μέρει και με τον Αρη ήταν μετρίως μέτριος.
Σημασία έχει να παίζεις καλό ποδόσφαιρο όταν και ο αντίπαλος αποδίδει αξιόλογα. Π.Χ. όποιος είχε παρακολουθήσει ψύχραιμα τα ματς ΠΑΟΚ -Πανιώνιος 3-1 και ΑΕΚ - ΠΑΟ 1-0 πρέπει να ήταν σίγουρος για την επικράτηση του Πανιωνίου, κάθε άλλο αποτέλεσμα θα ήταν καπρίτσιο της μπάλας όπως ήταν η νίκη της ΑΕΚ. Οι οπαδοθηρικές όμως εφημερίδες εξυμνούσαν τον ... Μανόλο και μιλάγαν για πρωτάθλημα !!
Στον ΠΑΟ το πρόβλημα συνοψίζεται στην φράση "Ο Καραγκούνης γερνάει και ο Νίνης δεν τραβάει" Μόλις λυθεί το πρόβλημα, ακόμη και με επαναφορά του Κλέϋτον, τώρα που κάποιες κλίκες φαίνονται αποδυναμωμένες, ή αν στηρίξουν με μεταγραφές τον προπονητή που πήραν ο ΠΑΟ θα παίξει πολύ καλύτερη μπάλλα από τον ΟΣΦΠ.
Εδώ πρέπει να γίνει ιδαίτερη αναφορά στον Βαλβέρδε ο οποίος κοιτάζει να ικανοποιεί την κερκίδα αντί το συμφέρον του συλλόγου κάτι που πλήρωσε ο Κόκαλης με 20 εκ. ευρώ και δεν ήθελε να τον ξαναδεί στα μάτια του, ο "λαός" όμως παρασυρμένος από τις οπαδικές εφημερίδες τον αποθέωνε. Θυμίσου αυτό που σου γράφω : οι εντολές του Βαλβέρδε με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ στο τέλος των αγώνων να σκοτώσουνε τον σκοτωμένο είναι προς δημιουργίαν εντυπώσεων χρήσιμων όταν θα βρεθεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, κάτι σαν τα ρητά του Νιόπλια" Είναι δυνατόν τον Αύγουστο να ανακηρύσομαι προπονητής της χρονιάς και τον Σεπτέμβρη να ακυρώνομαι ;;"
-Οχι, Νικολάκη, γι' αυτό σε ακυρώσανε τον Νοέμβριο !!!!

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Η ταυτόχρονη τήρηση/ικανοποίηση πολλών αναλογιών/παραμέτρων καθιστά τη λύση οποιουδήποτε προβλήματος-σκέψης-επιθυμίας αδύνατη.
Άρα επαγωγικά, αφού (προφανώς) δεν μπορούν να ικανοποιηθούν/τηρηθούν όλες οι αναλογίες που εσύ θέτεις για να κρίνεις την μπάλα που παίζει η Μπάρτσα απαρέδεκτη, τότε συμβιβάζεσαι με την ιδέα οτι ίσως η Μπάρτσα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Έτσι κατέληξα και εγώ, να μου αρέσει το ποδόσφαιρο που παιζει η Μπαρσελονα αλλα βέβαια να μου αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει και η Ρεάλ (ή ομάδες του Μουρίνιο).

Δηλαδή, μιλώντας για το Ελληνικό πρωτάθλημα τώρα, σαν φίλαθλος θα μου άρεσε να βλέπω τον Ολυμπιακό, τη Λάρισα στην τηλεόραση, σαν "ποδοσφαιρική επιστήμη" όμως θα μου άρεσε να βλέπω τον συμπαγή Πάοκ του Σάντος.

Το παοκ-πανιώνιος είναι χαρακτηριστηκότερο παράδειγμα απο το αεκ-παο. Δίκιο έχεις.

Στον παο, όταν λες κλίκες εννοείς κλίκες παικτών ή κλίκες μανατζεροπαραγόντων. Είναι αυτονόητο πάντως οτι η μη-ύπαρξη κλικών είναι υγεία.
Κακά τα ψέμματα, κανείς δεν μπορεί να φτάσει φέτος τον Ολυμπιακό σε ποιότητα παραγωγικών μεσοεπιθετικά ποδοσφαιριστών.

Gee Pontius είπε...

Να σε διευκολύνω σε κάτι : η "παραίτηση" του Βαζέχα λέει πολλά, μα πάααρα πολλά, μέχρι και ο Δημούτσος έπαιξε τσουλου, έτσι πληροφορήσανε τον καινούργιο, έτσι έκανε - εκτός και θαύμασε την ... τεχνική του στις προπονήσεις !!
Οριστικά θα φανεί στις μεταγραφές του Γενάρη αν θα στηρίξουν τον Φερέϊρα ή θα τον αφήσουν χωρίς δεκάρι περιμένοντας την ανάσταση του Νίνη.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

gpointofview, από τη στιγμή που ήρθε νέος προπονητής μαζί με το επιτελείο του, ο βαζέχα όφειλε να παραιτηθεί. Το να διέκρινε/οσφρήστηκε "μαμουνιές" είναι ένα ενδεχόμενο που έχουμε δικαίωμα να το σκεφτούμε αλλά δεν μπορούμε να το αποδείξουμε.
Για το Δημούτσο έχεις δίκιο, του σφυρίξανε (του κόουτς) να τον χρησιμοποιήσει (πάντως απόντος άλλου δεξιού χαφ ή άμεση χρησιμοποίησή του δεν "χτύπησε" τόσο άσχημα).
Με ένα δεκάρι δεν σώζεται το ποδόσφαιρο που παίζει ο παναθηναικός. Πάντως τι δεκάρι να βρεις χειμωνιάτικα;;Είτε κάποιο κουρασμένο λατινοαμερικάνικο που μόλις έχει τελειώσει το πρωτάθλημά του και σκέφτεται τις διακοπές είτε κάποιο Ευρωπαίο που δεν παίζει στην ομάδα του. Ποιος Νίνης; Είναι λίγος ακόμα για να του φορτώσουν τέτοιο βάρος και ευθύνες.

Gee Pontius είπε...

Στον ΠΑΟ τέτοιοι άνθρωποι (Καλογεράς πιο παλιά, Ζάγιετς, Λιβαθηνός και τελευταία Βαζέχα) δεν παραιτούνται με αλλαγή προπονητή, παραμένουν και ροκανίζουν ή αν θες μαζεύουν εμπειρίες για όταν βγουν στην επιφάνεια.
Σύντομα θα φανεί αν η "σημαία" εξακολουθεί να έχει ερείσματα στα αποδυτήρια ή όχι.
Το ποδόσφαιρο που παίζει ο ΠΑΟ στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος σώζεται και με "μισό" δεκάρι όπως ο Κλέυτον, εδώ θεοποιείται ο πως τον λένε μπαγάσας (;) που παίζει στον θρύλο !!
Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν παράγει πλέον χαφ όπως παλιά, Τσιάρτας, Ζαγοράκης, Μπασινάς, Καραγκούνης κλπ γι'αυτό φτάνουμε σε λύσεις Πρίττα, Φωτάκη κ.λ.π. στην Εθνική.
Πρέπει να φταίνε οι υποδομές, όσοι ξέρουνε μπάλλα πάνε για επιθετικοί που έχουν ακριβότερα συμβόλαια και οι άμπαλοι-αθλητικοί γίνονται μπακ.

Gee Pontius είπε...

Περί διαιτησίας...εδώ
http://gpointsbreeze.blogspot.com/