Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Είναι εμφανές οτι ο Αστέρας κατεβαίνει σε όλα τα ματς για να μην χάσει παρά για να δημιουργήσει και να κερδίσει. Τα "καλά" χρήματα που πληρώνουν τους παίκτες στον Αστέρα δίνονται για να δημιουργηθεί μια καλή ομάδα που θα κερδίζει και όχι για μια ομάδα που θα αρέσκεται σε ισοπαλίες. Ισοπαλίες ή παραμονή πετυχαίνεις και με παίκτες που κοστίζουν λιγότερα χρήματα. Καλός ήταν ο Ατρόμητος. Πάλι δημιουργικός, ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Μόνο η άμυνά του τον προδίδει. Ο Μιχαηλίδης ίσως είναι ο χειρότερος τερματοφύλακας τις κατηγορίας αυτές τις 5 πρώτες αγωνιστικές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γενικά έπαιξε καλή μπάλα πάλι ο Ολυμπιακός, σου αρέσει να τον βλέπεις. Πάει φουλ για πρωτάθλημα. Και ο Βόλος καλά έπαιξε πάλι. Έφαγε δύο εύκολα γκολ στην αρχή αλλά δεν λύγισε. Πάντως ομάδες σαν το Βόλο όσο "εύκολα" παίζουν καλή μπάλα και παίρνουν πόντους άλλο τόσο εύκολα μπορούν να κάνουν και 10 ματς χωρίς νίκη. Ωραίο το γκολάκι που έβαλε ο Ολυμπιακός Βόλου.

ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Η Καβάλα κάνει αυτό που σχεδίασε για να κάνει. Δηλαδή να σώσει νωρίς την κατηγορία και απο εκεί και πέρα οτι θελήσει ο Μάκης. Δεν έπαιξε καλά όπως στα τελευταία παιχνίδια αλλά αυτό λίγη σημασία έχει (και για την ομάδα και για τους οπαδούς της - λάθος είναι αυτό βέβαια). Αν μαζεύονται τα πονταλάκια όλα πάνε καλά. Δεν είναι κακή ομάδα πάντως η Καβάλα. Ο Πανιώνιος βελτιώνεται σε κάθε αγώνα, πρέπει όμως να αρχίσει να μαζεύει πόντους γιατί σιγά-σιγά και χωρίς πόντους θα αυξάνεται το άγχος για παραμονή. Ο διαιτητής Ζαχαριάδης ήταν για τα πανηγύρια. Αστείος...

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ: Τι να περιμένει και τι να πει κανείς για τις δύο χειρότερες (και τυχερές) ομάδες του πρωταθλήματος;;; Πόνεσαν τα μάτια μας, το μυαλό μας και το στόμα μας από το χασμουρητό. Ένωσαν την ανυπαρξία τους και οι δύο και μας πρόσφεραν το χειρότερο παιχνίδι που έγινε ποτέ. Αντιποδόσφαιρο και οι δύο. Για γέλια...

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Τι είχαμε-τι χασαμε ήταν αυτό το ματς για τον Εργοτέλη. Δεν τρέχει και τίποτα που χάσανε. Πάνε γι άλλα. Ο Παναθηναικός έπαιξε καλύτερα από ότι στα τελευταία του παιχνίδια, έκατσε και το ευρύ σκόρ...και όλα καλά. Πάντως ο Παναθηναικός δεν πείθει οτι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Νιόπλια, ο Πατέρας δεν δέχεται παραιτήσεις...μόνο απολύει.

ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ: Ευτυχώς για τον Πανσεραικό που κέρδισε γιατί αλλιώς από την 5η αγωνιστική θα σκέφτονταν οτι είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος Στην ουσία ο Πανσεραικός αγόρασε ελπίδες, αισιοδοξία και ψυχολογία με αυτή τη νίκη. Ήταν τελικός γι αυτούς το ματς και το κέρδισαν. Είναι καλό σημάδι αυτό. Η Λάρισα είναι για λύπηση. Τόσα λεφτά, τόσοι καλοί παίκτες και πάλι τίποτα. (αρχίζω να στεναχωριέμαι και για τον Πηλαδάκη ρε γαμώτο που θέλει να κάνει κάτι πολύ καλό εκεί στον κάμπο αλλά μάλλον πάσχει από καλούς συνεργάτες/στελέχη - δεν εννοώ τον προπονητή). Η Λάρισα έκανε 6 τελικές απέναντι στον τελευταίο τις βαθμολογίας. Πάρα πολύ λίγες. Νομίζω οτι έρχονται και χειρότερα για τη Λάρισα.

ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ: Απολύτως φυσιολογικά η Αεκ δεν έπαιξε μπάλα. Κέρδισε γιατί έτυχε να βάλει γκολ στο τέταρτο λεπτό. Μετά όλοι παρακαλούσαν να τελειώσει το ματς. Η διοικητική (εξωαγωνιστική) λειτουργία της Άεκ παραπέμπει σε λειτουργία μπακάλικου (π.χ ο τεχνικός διευθυντής Γκρέταρσον έδινε τα χαρτάκια για τις αλλαγές. Η Ξάνθη τείνει να γίνει (αν δεν είναι ακόμα) η τρίτη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος πίσω από Κέρκυρα και Ηρακλή. Τίποτα της προκοπής δεν έκανε, έστω λίγη μπάλα, έστω μια υποψία για γκολ βρε παιδί μου. Όσο οι ομάδες επιλέγουν να ανακυκλώνουν κάποιους "κάτι σαν προπονητές", τέτοιο θα είναι το ποδόσφαιρο που θα αποδίδουν για το οποίο μερικοί άνθρωποι πληρώνουν εισιτήρια για να το παρακολουθήσουν

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ: Ο Πάοκ είχε φοβερή ευκαιρία με αυτό το ματς να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να επαναφέρει μια σχετική ηρεμία στην Τούμπα. Αν' αυτού μας έδειξε οτι τα πράγματα δεν πάνε καλά μέσα και έξω από την ομάδα. Οι δηλώσεις προπονητή και προέδρου μετά το ματς μας το απέδειξαν κιόλας. Κάτι "σάπιο" υπάρχει (η εκκολάπτεται) μέσα στην ομάδα, προσπαθούν να το κρύψουν αλλά είναι τόσο σάπιο που δεν κρύβεται. Ο Άρης φάνηκε οτι είχε "σχέδιο" για το πως θα κερδίσει αυτό το ματς και το κέρδισε. Με άλλα λόγια ο προπονητής του, είπε στους παίκτες το πως θα κερδίσουν και αυτοί ακολούθησαν με στρατιωτική πειθαρχία το σχέδιο. Αυτό λέγεται ομάδα. Δεν έπαιξε καλή μπάλα ο Άρης αλλά κέρδισε μέσα στην Τούμπα (Τούμπα είναι αυτή, δεν περιμένεις να παίξεις και μονότερμα τον Πάοκ). Μαγκιά του.


ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Αρης

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Λάρισα.
Εκατέρωθεν ανακοινώσεις Ολυμπιακού και Παναθηναικού που θυμίζουν κάτι μικρά πλουσιόπαιδα που μαλώνουν (ή κοκορεύονται) για τα καινούρια τους ακριβά παιχνίδια. Έτσι και στο Ελληνικό πρωτάθλημα, δύο γόνοι εφοπλιστικών οικογενειών πήραν τα καινούρια τους παιχνιδάκια (ΟΣΦΠ και ΠΑΟ) και παίζουν (μεταξύ τους και με την νοημοσύνη μας). Στην ουσία διακωμοδούν το πρωτάθλημά μας και όλοι εμείς σαν χάνοι καθόμαστε και κάνουμε ατέρμωνες συζητήσεις καφενειακού επιπέδου (δηλαδή ίδιου επιπέδου με τις ανακοινώσεις).
Δεν κατηγορώ οτι φταίνε οι Μαρινάκης - Πατέρας για όλη αυτή τη κωμωδία. Οι άχρηστοι συμβουλάτορές τους/ποδοσφαιρικοί παράγοντες φταίνε. Συμβουλάτορες/παράγοντες (σαφώς όχι όλοι) που είναι κάτι ανύπαρκτοι πνευματικά-ηθικά-πολιτισμικά άνθρωποι που νομίζουν οτι πολιτικές γελοίου καθωσπρεπισμού, γελοίου θεαθηνισμού, γελοίου μάρκετιγκ, γελοίου lifestyle, άκρατου ωχαδελφισμού και εύκολου πλουτισμού, μπορούν να εφαρμοστούν και στο χώρο του ποδοσφαίρου. Κύριοι του ποδοσφαίρου ψάξτε λίγο να βρείτε και κανέναν σοβαρό άνθρωπο να ασχολειθεί/εργαστεί για το ποδόσφαιρο και τις αθλητικές σας εταιρίες. Μην βολεύετε μόνο γνωστούς και φίλους αμφιβόλου "γενικής αξίας". Είμαι διαθέσιμος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: