Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ: Ο Ηρακλής είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος εώς τώρα. Σταθερά ανύπαρκτος, σταθερά κακό ποδόσφαιρο, σταθερά "δεν βλέπεται", σταθερά τυχερός, σταθερά ΠΡΩΤΟΣ. Τι άλλο να πει κανείς; Ας παίξουν και κανένα τζόκερ μπας και πληρώσουν και κανέναν. Η Λάρισα έπαιξε καλούτσικη μπάλα πάλι, αλλά είπαμε, όσο δεν κερδίζουν θα θεωρούνται μικρή ομάδα. Η Λάρισα έχει καλούς παίκτες, τους πληρώνει καλά, αλλά μάλλον οι πιο πολλοί από τους παίκτες αυτούς έχουν το "μισθοφορικό μικρόβιο" μέσα τους. Άντε ας πούμε οτι ο διαιτητής δεν είδε το πέναλτι στον Μπλάζεκ, ο επόπτης τι έβλεπε εκείνη την ώρα;

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΞΑΝΘΗ: Στον Εργοτέλη έχουν βρει μάλλον το "κόλπο" για να κερδίζουν τα ματς που πρέπει να κερδίζουν. Το γεγονός αυτό είναι μεγάλο όπλο όταν ο στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Καλή μπάλα κα νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο με τους ίδιους στόχους. Για τη Ξάνθη, εάν ο ενθουσιασμός των δύο πρώτων αγωνιστικών "εξανεμίζεται" στην έδρα ενός αντιπάλου με κοινό στόχο, τότε μάλλον ελπίζεις σε μάζεμα "τυχαίων" βαθμών από δεξιά και αριστερά. Συνταγή υποβιβασμού είναι αυτή. Ο Πανόπουλος άνοιξε πάλι το βιβλίο του "κύκλου των χαμένων προπονητών" της ομάδας. Πάρε τον Ματζουράκη για σίγουρο υποβιβασμό.

ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Η Καβάλα είπαμε, όσο περνούν οι αγωνιστικές θα γίνεται καλύτερη γιατί πήρε καλούς παίκτες (αλλά τους πήρε λίγο αργά). Μάλλον θα πάει καλά η Καβάλα και φέτος. Στον Παναθηναικό από τη στιγμή που η άμυνα είναι πιο ποιοτική από την περσινή και ο προπονητής είναι ο ίδιος, τότε τι φταίει που "μπάζει" η άμυνα; Προφανώς η αμυντική λειτουργία της μεσαίας γραμμής είναι χειρότερη από πέρυσι. Ευτυχώς που υπάρχει και ο Σισέ. Ο Καραγκούνης αρχίζει να προκαλεί το γέλιο σε "φίλους" και "εχθρούς" του (και όχι μόνο όταν ανοίγει το στόμα του και μιλάει).

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ακόμα ένα τυχερό αποτέλεσμα για την Κέρκυρα. Κωνσταντόπουλος και Επστάιν "καθαρίζουν". Η Κέρκυρα σε 5 τελικές προσπάθειες έβαλε 3 γκολ. Καλύτερο ποσοστό και από την Μπαρτσελόνα. Ομάδα για υποβιβασμό είναι η Κέρκυρα. Μυστήριο αυτό που συμβαίνει με τις ομάδες του Δώνη. Ενώ παίζουν ωραία μπάλα, δεν παίρνουν αποτελέσματα και βολοδέρνουν συνέχεια κοντά στον πάτο της βαθμολογίας. Δώνη, έχεις αλλάξει ομάδες, έχεις αλλάξει συστήματα, έχεις αλλάξει τακτικές, μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις και άμεσους συνεργάτες (προπονητικού τιμ), λέω εγώ τώρα, μπας και φταίνε τελικά αυτοί; (αλήθεια το λέω, δεν κοροιδεύω).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΡΗΣ: Καλή συγκυρία για τον Πανιώνιο. Βρήκε έναν "μισό" Άρη, έπαιξε καλή μπάλα, ήταν πολύ καλύτερος και δίκαια κέρδισε. Αρκεί να μην πιστέψουν οτι αφού κέρδισαν αυτόν τον Άρη έγιναν και καλή ομάδα. Επαναλαμβάνω, ο Άρης ήταν η χειρότερη ομάδα της αγωνιστικής. Εκεί στον Άρη πιστεύουν οτι είναι η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ και επιχειρούν τέτοιο "ροτέισον" (rotation) στην ομάδα; Με τόσο "αναιμικό" ρόστερ δεν κάνεις τόσες πολλές αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι. Πάλι καθόλου μπάλα από τον Άρη. Τρεις τελικές (όλες) μετά το 82'!!!

ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Θα το ξαναπώ, ο Πανσεραικός "εκπέμπει" μια συμπάθεια όταν αγωνίζεται, σίγουρα δεν είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά πάλι δείχνει "λίγος" αν και είχε το πιο δύσκολο πρόγραμμα εώς τώρα. Παραμένει γρίφος η πορεία που θα κάνει φέτος. Στον Ολυμπιακό είναι εμφανές οτι ο Βαλβέρδε έχει εμμονές με κάποιους παίκτες. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να κερδίσει το ματς πιο εύκολα κι ευτυχώς γι αυτόν κέρδισε με ένα τυχερό γκολ. Η προσπάθεια του Πάντελιτς στο γκολ ήταν μια ωραία "βλακεία". Αστεία προσπάθεια ερασιτεχνικού επιπέδου. Χωρίς τις εμμονές του προπονητή του, ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα (κυρίως επειδή δεν θα έχει 2 παιχνίδια την εβδομάδα).

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Τυχερός που δεν έχασε ο Πάοκ. Εάν έχανε ακόμα θα είχαμε "θέματα" έξω από την Τούμπα. Λαμπάδα πρέπει να ανάψουν στον Κρέσιτς (για φέτος) και στον Ίβιτς (διαχρονικά). Ο κόσμος του Πάοκ θα πρέπει να ηρεμήσει και να καταλάβει οτι κάπως έτσι θα πηγαίνει η χρονιά με δύο αγώνες την εβδομάδα. Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους (το ίδιο ισχύει και για τον Άρη) και οι "κώλοι" τους μόνο επιδέξιοι δεν είναι. Μπράβο ρε Βόλε, ωραία μπάλα έπαιξες. Μπορούσες να κερδίσεις. Γκολάρα και σούπερ ο Μαρτιν (Σαλπιγγίδη έτσι τελειώνουν τέτοιες φάσεις, όχι σαν κι εσένα μέσα στην Τρίπολη). Ο Ολυμπιακός Βόλου θα ήταν "δυνατότερος" στο πρωτάθλημα εάν είχα ένα "ποδοσφαιρικό" γήπεδο.

ΑΕΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Πάλι έπαιξε καλή μπάλα η Άεκ. Τυχερή ωστόσο που "έσωσε" έναν πόντο. Με νορμάλ διαιτησία θα κέρδιζε (Κουκουλάκη είσαι κι εσύ ανίκανος!) Ο Μανωλάς κάνει 3 άσχημα παιχνίδια και οι δημοσιογράφοι κάνουν "μόκο". Παίζει υποφερτά σε ένα ματς και τον ανεβάζουν στα ύψη. Ελληνικά ήθη και έθιμα (δημοσιογράφων και παραγόντων). Ο Αστέρας ψιλοάρεσε χθες, αλλά πιστεύω οτι το μόνο που θα καταφέρει φέτος θα είναι μια άνετη σωτηρία.

ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Ολυμιακός Βόλου
ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Διαιτητής Κουκουλάκης, Άρης.

4 σχόλια:

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Αμήν. Την ε(blog)ία μου να έχεις.

sykaki είπε...

τι λεει οοο τυπας?
αρνηση της αληθειας οκκκ την αρνουμε αφου η αληθεια σας δεν μου κανειιιι
orthodox.....



3hαγωνιστικη ε;
χμμμμμμμ

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Sykaki, καλώς ήρθες. Ανθρώπους που πιστεύουν σε "φανταστικούς φίλους", τους αγνοώ. Τι εννοείς με το χμμμμμ της 3ης αγωνιστικής;

sykaki είπε...

εμμμμμμ
εννοω πως ναι μενα αλλα το παλευω να καταλαβω το μυστηριοοοο
του ποδοσφαιρουυυ :P