Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ: "Παικτικώς" άδικο για τον Ατρόμητο το αποτέλεσμα. Μαγική εικόνα το τελικό σκορ. Πάλι ο Ηρακλής "βγήκε" κερδισμένος από ένα μάτς που δεν δικαιούταν τίποτα. Ο Ατρόμητος έπαιξε καλή μπάλα, αλλά δυστυχώς γι αυτόν είναι ακόμα μικρή ομάδα. Για να ξεχωρίζεις από το σωρό, πρέπει να τα κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια. Με τέτοια αποτελέσματα θα έχει άγχος μέχρι το τέλος. Ο Ηρακλής πάλι ένα τίποτα. Μπάλα μηδέν. Όταν θα τελειώσει η τύχη του Ηρακλή, τότε θα βλέπει βαθμούς απο την τρύπα του μακαρονιού. Οι τέσσερις βαθμοί που έχει ο Ηρακλής είναι το δέντρο, το δάσος είναι ο υποβιβασμός. Πάντως έχει τους παίκτες για να σωθεί εύκολα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΟΚ: Θα βοηθήσει (ψυχολογικά) τον Αστέρα ο πόντος που πήρε από τον Παοκ. Πάντως βελτιώθηκε ο Αστέρας σε σχέση με το ματς με τον Εργοτέλη. Βλέποντας οτι υπάρχουν ομάδς πολύ χειρότερες από αυτόν, μπορεί να πάει για σχετικά εύκολη παραμονή στην κατηγορία. Στον Πάοκ, εάν πας για πρωτάθλημα αυτά τα ματς τα κερδίζεις, αν μη τι άλλο για να σε πιστέψουν οι ανταγωνιστές σου οτι πας για πρωτάθλημα. Τραγική εμφάνιση από τον Πάοκ, θα μπορούσε να είχε χάσει. Η επαγγελματική νίκη του Πάοκ (την προηγούμενη αγωνιστική) ακολουθήθηκε από "μια απ' τα ίδια" εμφάνιση στην Τρίπολη. Άρα μια απ' τα ίδια και φέτος στον Πάοκ. Δηλαδή τρίτη-τέταρτη θέση.
Σαλπιγγίδη, εάν δεν "κρεμάσεις" σε τέτοια φάση τον αντίπαλο τερματοφύλακα (και με την μπάλα να χοροπηδάει), πότε θα το κάνεις;


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ: Μου έχει κολήσει στο μυαλό οτι κάτι δεν πάει καλά με τον Βαλβέρδε. Του βγήκε ξαφνικά σούπερ ο Φετφατζίδης και πελαγώνει να βγάλει ενδεκάδα. Πιστεύω οτι στον Ολυμπιακό άρχισαν να σκέφτονται οτι πήγαν "τζάμπα" τα 20τόσα εκατομμύρια για το Ριέρα. Καλή μπαλίτσα έπαιξε ο Ολυμπιακός (πάλι) αλλά έπαιξε με δύο ανύπαρκτες επιθετικά-οργανωτικά ομάδες. Γνώμη μου είναι οτι Ριέρα-Φέτφα-Ιμπαγάσα-Φουστέρ, δεν χωράνε ταυτόχρονα στην ενδεκάδα, αλλά ο Βαλβέρδε για δικούς του λόγους θέλει να τους χωρέσει. Η Κέρκυρα με το ζόρι θα μαζέψει κάποιους πόντους. Μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό. Από μπάλα τίποτα. Οι σπίκερ της Νετ (και οι ρεπόρτες του Ολυμπιακού στη Novasports) είναι για τα πανηγύρια καθώς μας παρουσίαζαν την Κέρκυρα οτι έπαιξε καλή μπάλα με την Αεκ και με τον Ολυμπιακό. Πείτε αυτά που βλέπετε (εάν βλέπετε και εάν ασχολείστε καθόλου με το άθλημα όλη την εβδομάδα ρε αργόσχολοι-άσχετοι αθλητικογράφοι-βολεψάκηδες) και όχι τυποποιημένες αρλούμπες.

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Τίποτα ιδιαίτερο ο Άρης. Όπως και πέρυσι. Δεν υπάρχει ποιότητα στην ομάδα - πλην του Κόκε και του Κάλβο (που έλλειπε). Με λίγα λόγια αν δεν κάνει την έκπληξη κάποια άλλη ομάδα τότε ο Άρης θα καταλάβει τη συνήθη θέση του, δηλαδή πέμπτος. Απλά θα είναι μια δύσκολη ομάδα για να την κερδίσεις. Άρα χαμηλά το ταβάνι, εκεί στον Άρη. Ο παναθηναικός ήταν καλύτερος στο ματς καθαρά λόγω του οτι οι παίκτες που διαθέτει είναι ένα επίπεδο καλύτεροι απο του Άρη. Η νίκη πάντως ήταν ιδιαιτέρως σημαντινκή.
Καλά ρε Δαλούκα, δεν ντρέπεσαι να υπάρχεις. Άσχετη-άχρηστη διαιτησία (όχι μόνο το ανύπαρκτο πέναλτι). Η ύπαρξή του στους πίνακες διαιτητών είναι άλλη μία απόδειξη του σάπιου/βρωμερού ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Η αλλιώς...άχρηστοι/βολεμένοι άνθρωποι σε σημαντικές θέσεις/πόστα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Όταν ο Ολυμπιακός Βόλου κατάλαβε οτι μπορεί να παίξει καλύτερη μπάλα από τον Εργοτέλη, ήταν πολύ αργά. Αυτά είναι τα λάθη που κάνουν οι "μικρές" ομάδες. Δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, στην ικανότητά τους. Ο Εργοτέλης έδωσε νόημα στο ρητό "ο παλιός είναι αλλιώς". Μπήκε στο ματς και βροντοφώναξε οτι "είμαι παλιός στη ΣούπερΛίγκα και ήρθα να σας κόψω τα φτερά" και το έκανε. Έκλεψε το ματς και μαγιά του.

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Η Ξάνθη έπαιξε καλούτσικη μπάλα. Ο Πανιώνιος υποφερτά. Δεν θυμάμαι τη Ξάνθη να κάνει τόσες πολλές τελικές προσπάθειες στο πρόσφατο παρελθόν. Δείχνει οτι πάει καλά. Ο Πανιώνιος έπαιξε καλύτερα απο ότι στο πρώτο ματς, αλλά πιστεύω οτι θα πολεμήσει άγρια για την παραμονή. Γενικά και οι δύο αυτές ομάδες είναι ένα μυστήριο για την φετινή χρονιά. Σας τα είπα για τον Κοντοέ στα σχόλια της πρώτης αγωνιστικής. Η διαιτησία του αγώνα ήταν "άλλα αντ' άλλων".

ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΒΑΛΑ: Η Λάρισα θα κερδίζει περισσότερους πόντους όταν όλοι εκεί μέσα (πλην του Πηλαδάκη που το πιστεύει) πιστέψουν οτι είναι μεγάλη ομάδα. Ο φόβος του να μην "γκελάρω" υπερίσχυσε του "μπαίνω μέσα να σας κερδίσω". Αυτό είναι ένδειξη ηττοπάθειας ή κόμπλεξ κατωτερότηας. Όσο η Λάρισα δεν κάνει 2-3 νίκες στη σειρά τόσο πιο πολύ θα απογοητεύονται όλοι μέσα στην ομάδα. Η Λάρισα πάντως έπαιξε καλούτσικη μπάλα. Το γκολ του Βενετίδη ήταν καθαρό (αλλά ψιλοδύσκολο για τον επόπτη). Η Καβάλα (όπως είπα στην πρώτη αγωνιστική) θα γίνεται καλύτερη κάθε αγωνιστική. Το "κόλπο" εώς τότε θα είναι να μαζεύει πονταλάκια απ' όπου μπορεί (για να μην κυνηγάει μετά). Και αυτό έκανε.

ΑΕΚ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ: Πολύ καλή μπάλα από την Αεκ (και πάλι). Σίγουρα παίζει την καλύτερη μπάλα εώς τώρα. Ωραίο, επιθετικό ποδόσφαιρο. Έτσι απλά. Χωρίς γκρίνιες, πιστεύω οτι η Αεκ θα πάει πολύ ψηλά φέτος. Αν και "εκπέμπει" μια συμπάθεια η ομάδα του Πανσερραικού, πιστεύω οτι θα είναι μια από τις ομάδες που θα πέσουν (άστοχο κοουτσάρισμα απο Κοκότοβιτς). Εγώ θα επιμείνω, αυτόν τον στόπερ τον Παπάζογλου (Πανσερραικός) σκίστηκε να πάρει ο Ολυμπιακός;; Χα,χα,χα. Είπαμε, κατι τέτοιες μετεγγραφές βλέπουν τα μικρά παιδιά και είτε σταματούν την μπάλα απο απογοήτευση είτε παίρνουν τα μυαλά τους αέρα.


ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Αεκ. Μαγκιά Εργοτέλη (ρέφαρε)
ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Αστείες δηλώσεις Βύντρα για το πέναλτι (i.q ραδικιού). Παοκ.

8 σχόλια:

Dimos El Grec είπε...

O Παοκ όντως κρίμα... αν πας για πρωτάθλημα, και ξέρεις τι γίνεται με την διαιτησία, το να παίρνεις τέτοια ματσάκια είναι μονόδρομος...

Εντάξει η Κέρκυρα πετούσε αετό μέσα στο γήπεδο... φιλικάκι έπαιξε ο Ολυμπιακός!

Για τον Δαλούκα όλη η Ελλάδα νομίζω συμφωνεί...

Εγώ Ξάνθη υποστηρίζω και όντως καιρό είχα να χαρώ την μπάλα που παίζουμε και μπράβο που κάναν τέτοια ομάδα. Ο Πανιώνιος έπαιξε τραγικά... δεν γίνεται να είσαι 10 λεπτά στο χορτάρι και καλά τραυματισμένος... και στο τέλος ο διαιτητής έδειξε μόνο 2 παραπάνω (3 θα έδειχνε ούτως η άλλως για τα υπόλοιπα...). Μεγάλο κέρδος ο Βασιλακάκης... αν συνεχίσει έτσι στάνταρ θα τον σταμπάρει κάνας μεγαλύτερος!!!

Τέλος... οι δηλώσεις του Βύντρα ήταν τουλάχιστον ηλίθιες και προκλητικές...

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Δήμο είσαι το πρώτο μου "ποδοσφαιρικό" σχόλιο και υποστηρίζεις τη Ξάνθη. Απο αυτό και μόνο το γεγονός (οτι είσαι Ξάνθη και όχι κάτι συνηθισμένο) σε γουστάρω. Για τους "ψευτοτραυματισμούς" του Πανιωνίου θα ήθελα να πω οτι και αυτά είναι μέρος της τακτικής του "άντε να τελειώνει" το μάτς-ιδίως εάν παιζεις εκτός έδρας και με 10 παίκτες. Και οι δικοί σου να ήταν στην θέση τους τα ίδια θα έκαναν. Το θέμα είναι τι κάνει ο διαιτητής με όλα αυτά, και όπως ανάφερα η διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα ήταν για τα πανηγύρια. Τον Βασιλακάκη τον έχουν ήδη "σταμπαρισμένο" οι μεγάλοι απο τότε που έπαιζε στη Βέροια. Άπλα τώρα τον βλέπουν σαν ένα κομάτι "καλό κρέας" και θα επιχειρήσουν να κονομήσουν πολλοί απο αυτόν. Η πιο πιθανή εξέλιξη είναι να βγάλουν κάποιοι αρκετά χρήματα από τον εν λόγω παίκτη και απο εκει και πέρα εξαρτάται πόσο αέρα θα πάρουν τα μυαλά του ποδοσφαιριστή.
Vamos Barca.

zoyzoy είπε...

Ξέρεις την συμπάθειά μου στο ποδόσφαιρο!

Στη μαμά σου το είπες??

Καλησπέραααα!

Φοίβη είπε...

ρε κουμπαρε είσαι θεός!
διάβασα το σχόλιο σου στου ΑΘΕΟΥ και ψόφησα στο γέλιο...
αχαχαχαχαχαχαχαχαχα.

στην ποδοσφαιρική ανάλυση το χεις το θέμα!
βαριέμαι να τα σχολιάσω όλα τα παιχνίδια, θα σου πω μόνο αυτό που πιστεύω .
η παράγκα ζει αυτή μας οδηγεί...

φιλί ρεεεεεε
γειά μαςςςςςςςςςςςς

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Zoyzoy, το πρόβλημα δεν είναι οτι δεν συμπαθείς το ποδόσφαιρο αλλα οτι δεν το καταλαβαίνεις. Ποτέ δεν είναι αργά. Και να μην το καταλάβεις, δεν τρέχει και τίποτα. Ευχαριστώ που περνάς ακόμα και σε "άσχετα" για/προς εσένα θέματα.Καλησπέρα στο νησί.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Γειαααα σου ρε κουμπάρα. Καμιά φορά εκεί που διαβάζεις σου έρχεται κάτι "σχετικό" στο μυαλό (στο ποιο;) και το γράφεις. Έτσι προέκυψε το σχόλιο. (Πουλάκι ΠΕΤΡΟκέρασο και μάγουλο βερύκοκο...).
Καλά ρε κουμπάρα, παρακολουθείς και καταλαβαίνεις τόσο καλά τη μπάλα που μπορείς να σχολιάσεις όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής;;;; Είσαι...και γαμώ, τελικά. Εάν δεν ταιριάζαμε πως θα κουμπαριάζαμε!!!
Η παράγκα εκτός από παράγκα πρέπει να είναι και τεκές τελικά. Αλλιως δεν εξηγούνται το πέναλτι που έδωσε ο Δαλούκας και οι δηλώσεις που έκανε για το πέναλτι ο Βύντρα. Μάλλον πέρασαν απο εκεί πριν το ματς και πήρανε τις τζούρες τους.

zoyzoy είπε...

Προτιμώ να κοιτώ τ'αστρα!
Ποιο πολλά θα καταλάβω παρά να κοιτώ 23τρελούς να κυνηγάνε μια μπάλα!
Γενικά το ποδόσφαιρο στο σπίτι αφήνει παγερά αδιάφορα και τα 3αρσενικά μου,αν υπήρχε ενδιαφέρον μπορεί και να γινόμουν φαν του!

Την καλησπέρα μου!

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Zoyzoy, το ποδόσφαιρο, είναι και αυτό, ένας τρόπος ψυχαγωγίας. Άρα, σε όποιους αρέσει. Μην αγχώνεσαι, δεν μπορεί κανείς να κρίνει τον τρόπο που ψυχαγωγείται ο άλλος.