Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.
Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

ΜΑΘΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ


Άκου Κουτσοσταμάτη. 
Το πιο πιθανό είναι την παρατήρηση να σου την έκανε ένας σεκιουριτάς ο οποίος θα ήταν πολύ νέος, άτεκνος, περιορισμένων ευθυνών, ανύπαρκτης παιδείας/μόρφωσης, με γαμη...νη ψυχολογία λόγω της οικονομικης κατάστασης που ζούμε και πιθανώς λάθος (ή καθόλου) ενημερωμένος από την εργοδοσία του για το τι θα πει δημόσια αιδώ. 
Εσύ ούσα επιστήμονας και δη ψυχολόγος, έπρεπε να "συνετίσεις" τον νεαρό με λόγια και επιχειρήματα έτσι ώστε να "κερδιθεί" άλλος ένας άνθρωπος. 
Όμως εσύ επέλεξες το τρόπο που επέλεξες. (η επιλογή σου αυτή νομίζω οτι χρήζει κουβέντας). Αλήθεια, λες να δράσει η "διαμαρτυρία" σου θετικά στην ψυχή του σεκιουριτά; 
Υ.Γ. Τι θα πεί οτι "ο ταυτόχρονος θηλασμός στέφθηκε με επιτυχία"; (Να υποθέσω οτι βγήκε γάλα και από τα 100 περίπου βυζιά; Να υποθέσω οτι ο νεαρός σεκιουριτάς έμαθε το μάθημά του; Να υποθέσω οτι ήρθαν τα "κανάλια" και μας "έδειξε" η τιβι; Να υποθέσω οτι είχαμε καιρό να ακούσουμε το όνομα Κουτσοσταμάτη; Να υποθέσω, τι;;;) 
Υ.Γ1. Ο θηλασμός είναι ιερός και δεν επιδέχεται παρατηρήσεων (αυτό για να προλάβω κάποιους καθωσπρεπιστές). 
Υ.Γ2. Αν στη θέση σου ήταν μια άλλη κυρία που της έκανε κάποιος σεκιουριτάς παρατήρηση, θα τη συμβούλευες να πράξει αυτό που έπραξες εσύ;
Υ.Γ3. Η είδηση της παρατήρησης στην Κουτσοσταμάτη και η διαμαρτυρία της εδώ.
 

2 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Μα τώρα και σε τι "μαμά" η Σάντυ πήγε ο σεκιουριτάς να κάνει παρατήρηση!
Αντί να την αφήσει να παίρνει μάτι!
λολλολ

Πες την αλήθεια γιαυτό δεν πειράχτηκες:))

kaliteros είπε...

Γεια σου ρε zoyzoy.
Πίστεψέ με, εάν αυτό που με πείραζε ήταν η "ζήλεια" για να δω το βυζί της Κουτσοσταμάτη και όχι η επιδειξιομανία και η καφρίλα μερικών-μερικών, τότε ο κόσμος μας και η κοινωνία θα ήταν τέλεια.
Να δώσεις τα χαιρετίσματά μου σε όλο τον υποθαλάσσιο ζωικό κόσμο του νησιού (ακόμα και στις αθερίνες!