Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (2-1): Ματς που έπρεπε να κερδίσει η Τρίπολη και το κέρδισε. Με τον έναν...ή τον άλλον τρόπο. Είπαμε οτι οι δημόσιες σχέσεις κερδίζουν πολλούς αγώνες, ιδιαίτερα στο τέλος του πρωταθλήματος. Εμφάνιση "να χαμε να λέγαμε" από την Τρίπολη. Εμφάνιση υποβιβασμού συνοδευόμενη από νίκη ελπίδας. Αλήθεια, τι περισσότερο προσφέρει ο Δερμιτζάκης από τον προκάτοχό του;;
Μέτρια εμφάνιση από το Βόλο. Αναμενόμενη βέβαια πρώτον γιατί ακολουθεί και επαναληπτικός κυπέλλου και δεύτερον γιατί όλο και κάποια "φιλία" θα συνδέει τις δύο ομάδες. Ομάδα σούπερ, ιδιοκτησία για τα κάγκελα ο Βόλος, ένας συνδυασμός εφήμερων χαρών και επιτυχιών για το σύλλογο αλλά και "εποικοδομητικός" για ιδιοκτησία-φίλους και αυλοκόλακες. Τέτοιας νοοτροπίας και ιδιοκτησίας ομάδες, μπορούν να βγουν ευρώπη και τον επόμενο χρόνο να διαλύσουν. Το νου σας Βολιώτες.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ (2-1): Μετριότατη εμφάνιση με τυχερό αποτέλεσμα για τον Πανσερραικό. Σε ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι ο Πανσερραικός δεν κατάφερε να κάνει και τίποτα το ιδιαίτερο. Αλλά όλως παραδόξως κέρδισε. Συμβαίνουν κι αυτά. Ούτε καν σε ψυχολογία κέρδισαν οι Σέρρες μιας και το ματς ήταν μονότερμα.
Η Ξάνθη πλήρωσε την νοοτροπία του Έλληνα καθώς θεώρησε οτι θα πάρει το τρίποντο και θα κάνει διακοπές από δω και πέρα. Τώρα που "έκατσε στην κέντα" θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Μου αρέσει να τιμωρούνται οι μέτριοι που το παίζουν υπερόπτες. Αυτά τα ματς, εάν είσαι καλός, μπαίνεις μέσα και τα τελειώνεις. Έκανε βέβαια πολλές τελικές η Ξάνθη και είναι άδικη η ήττα της. Αλλά τι να κάνουμε, ας τα έβαζαν. Άντε τώρα να "πάρουν" φωτιά τα κινητά για να αναθερμανθούν και οι δημόσιες σχέσεις της ομάδας. Έχει ακόμα δρόμο για τη σωτηρία.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (1-3): Είναι που είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος ο Ηρακλής, είχε και τις απουσίες του και έτσι ήρθε η φυσιολογική ήττα. Οφθαλμοφανής η ανικανότητα δημιουργικού ποδοσφαίρου από τον Ηρκαλή ο οποίος ακόμα δεν έχει σωθεί. Δείχνει ο Ηρακλής να επαναπαύεται στις μη νίκες των ανταγωνιστών του παρά στις δικές του επιτυχίες. Δεν είναι και τόσο εύκολη η παραμονή του Ηρακλή.
Όλα έγιναν πολύ εύκολα για τον Παο μετά το γρήγορο γκολ. Δεν είχε να φοβηθεί και τίποτα από τον Ηρακλή και έτσι το πήγε στο ρελαντί το ματς. Πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Παο οτι δεν είναι καθόλου εύκολο να έχεις χάσει όλους σου τους στόχους αλλά πάλι να πρέπει να πολεμάς για τις νίκες που θα σε ωφελήσουν στα πλει-οφς.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (1-1): Γκέλα θεωρώ το συγκεκριμένο ματς για τον Εργοτέλη μιας και θα είχε σχεδόν κερδίσει την παραμονή του με νίκη. Ο αντίπαλός του είχε πολλά πράγματα να διαχειριστεί στο μυαλό του και ήταν ευκαιρία για τον Εργοτέλη να σώσει την κατηγορία. Είτε δεν τα σκέφτηκαν αυτά στον Εργοτέλη είτε είναι "λίγοι" να φέρουν εις πέρας μια αποστολή 90 λεπτών. Μάλλον το δεύτερο. Τώρα μπλέκουν τα πράγματα και γι αυτόν. Η χρονιά θα κλείσει γεμάτη άγχος. Μέτρια εμφάνιση από τον Εργοτέλη που είναι μέτρια ομάδα.
Ο Ατρόμητος πλέον είναι σε δύσκολη θέση. Ένα deja-vu ζουν εκεί στο Περιστέρι. Έπαιξε καλά για 25 λεπτά ο Ατρόμητος, έδειξε τις μεσοεπιθετικές του ικανότητες αλλά...Τρεχάτε ποδαράκια μου από εδώ και πέρα. Το θέμα είναι εάν οι παίκτες του Ατρόμητου έχουν τις ψυχικές δυνάμεις να "τελειώσουν" τη δουλειά, που πλέον είναι διττή (κύπελλο, σωτηρία). Ο Δώνης μάλλον μπορεί, οι παίκτες όμως;; Έχει απόλυτο δίκιο ο Δώνης όταν διαμαρτύρεται για την οργάνωση του αγωνιστικού της Σουπερ Λίγκας. Δεν είναι δυνατόν οι 3 από τις τέσσερις ομάδες των ημιτελικών να παίζουν την ίδια μέρα και ο Ατρόμητος μια μέρα αργότερα. Εκεί στο οργανώτικό/αγωνιστικό τμήμα της Λίγκας προφανώς πετάνε αετό οι πουθενάδες-δημοσιοσχετίστες. Εάν δεν είναι πουθενάδες, τότε τρέφονται με καλαμπόκι όπως είπε ο Δώνης. Μπράβο για τις δηλώσεις ρε Δώνη, είσαι από τους σωστούς του ποδοσφαιρικού χώρου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ (3-3): Κατώτερος των απαιτήσεων του αγώνα ήταν ο Πανιώνιος. Δεν έπαιξε καλά ενώ γνώριζε οτι με νίκη πρώτον θα ανάσαινε πιο καθαρά και δεύτερον θα έριχνε μια και καλή τη Λάρισα στα τάρταρα. Είσαι μπροστά με δύο γκολ ρε Πανιώνιε, έλεος, τι άλλο θες για να κερδίσεις αυτό το ματς;; Να μην έχουμε όμως και πολλές απαιτήσεις από ομάδες που ήταν διαλυμένες στην αρχή της σεζόν (γεια σου ρε Κιντή-πουθενά-). Ο αγώνας και το άγχος θα βρίσκεται εκεί στη νέα σμύρνη εώς το τέλος.
Το πάλεψε το ματς η Λάρισα. Έπαιξε καλά, αλλά το ματς κατάντησε πανηγύρι με τα σφυρίγματα του ανίκανου διαιτητή. Βάλτε και λίγο "τον χαρταετό" που πετούσε ο Αμπάρης και έτσι ήρθε το "χι" που μάλλον είναι καταδικαστικό για την Αελ. Η Λάρισα έχει πάντως 5-6 παικτάκια που ξέρουν τη μπάλα. Δεν προλαβαίνει πλέον η Λάρισα. Μάλλον έτσι -με πολλά γκολ- θα πηγαίνουν τα ματς της Αελ από εδώ και πέρα...και ότι κάτσει.

ΑΕΚ-ΚΑΒΑΛΑ (1-0): Τίποτα το ιδιαίτερο από την Αεκ σε αυτό το ματς. Πολύ λίγα πράγματα. Το μόνο όφελος ίσως είναι οτι ξεκούρασε κάποιους πάικτες για τον ημιτελικό. Ούτε καν κάποιο δράμι περισσότερης αισιοδοξίας για το ματς της Τούμπας.
Λίγη και η εμφάνιση της Καβάλας. Μπες ρε Καβάλα και παίξε τη μπάλα που ξέρεις όταν έχεις απέναντι την Αεκ που έχει χίλια πράγματα στο μυαλό της εκτός από το ματς που πάιζετε αντίπαλοι. Δεν το έκανες γιατί απλά δεν έχεις το ειδικό βάρος μιας καλής και ποιοτικής ομάδας που μπορεί να το κάνει.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΡΗΣ (3-4): Καλά το σκέφτηκε η Κέρκυρα το ματς και πήγε να το χτυπήσει γιατί ήξερε οτι δεν έχει και κάποιο θηρίο απέναντί της. Απλά οι πάικτες της δεν είναι "μπολιασμένοι" στο να κερδίζουν "τελικούς". Τώρα πια είναι με τα μπούνια στο κόλπο του υποβιβασμού. Καλά έπαιξε η Κέρκυρα, μπορούσε να τελειώσει το ματς, αλλά οι παίκτες της δεν είναι συνηθισμένοι στο να κερδίζουν εύκολα κάποιο ματς και έτσι δεν έγινε το 3-1 αλλά έγινε το 2-4.
Δεν είδαμε διαφορετικό Άρη αυτή την αγωνιστική. Εώς το 60' ήταν ο "λίγος" Άρης όλης της χρονιάς και γλίτωσε πολλές φορές την ήττα. Μετά ήρθε...ο Λαζαρίδης, πέρασαν και δυο κάθετες μπαλιές και ήρθαν τα γκολ και στο τέλος κέρδισε δίκαια. Γλύτωσε από τα δύσκολα της παραμονής ο Άρης με αυτή τη νίκη.

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (2-1): Τίποτα το ιδιαίτερο η εμφάνιση του Πάοκ. Λίγος και ψιλοανύπαρκτος. Το θετικό του αγώνα είναι οτι δεν προέκυψε κάτι αρνητικό γι αυτόν. Ισοφάρισε χάρη στο τυχερότερο γκολ που έχουμε δει στο πρωτάθλημα (από τη απόκρουση του Κρέσιτς μέχρι την προβολή του Κουτσιανικούλη) και μετά είδαμε άλλο ματς. Αλλό θετικό οτι έσπασε παράδοση 14 χρόνων. Φυσικά βέβαια κέρδισε τον πρωτοπόρο και μισητό Ολυμπιακό, άρα και αυτό στα θετικά προσμετράται. Τυχερή ήταν η νίκη, όχι βέβαια οτι άξιζε να χάσει.

Όσο δεν γίνεται ντόρος για κάλπικα (Δαλούκεια) πέναλτι και εναντίον του Οσφπ, τόσο θα διαιωνίζεται η "παρασιτική" διαιτησία στην Ελλάδα. Το πέναλτι ήταν "κάλπικο" και αν δινόταν ανάποδα (στην αντίπαλη περιοχή υπέρ του οσφπ) θα είχαμε ακόμα πανηγυρτζίδικες καφενειοκουβέντες. Σταματήστε την υποκρισία ρε "φίλαθλοι", "οπαδοί", "δημοσιγραφίσκοι". Βγείτε και κράξτε το διαιτητή για το ανύπαρκτο χθεσινό πέναλτι ή μην κράζετε για τίποτα. Υποκριτές εεεεεε υποκριτές. Γι αυτό θα κάνουν ότι θέλουν οι παραγοντίσκοι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και κατ' επέκταση στην κοινωνία.

Τίποτα το ιδιαίτερο και η εμφάνιση του Ολυμπιακού. Λίγος και ψιλοανύπαρκτος και αυτός. Το κίνητρο να πάρει το τίτλο μέσα στην Τούμπα ήταν μεγάλο αλλά ο Οσφπ ήταν ένα μάτσο χάλια. Θεωρώ οτι ήταν σφάλμα Βαλβέρδε, γιατί με την απουσία "τελικών" φέτος έπρεπε να προετοιμάσει την ομάδα οτι πρόκειται για τελικό για να δει την αντίδραση της ομάδας του σε τελικούς-μεγάλα παιχνίδια. Ψιλομυρωδιάς μου φαίνεται ο Βαλβέρδε, κάτι σε Παράσχο της Ισπανίας.

ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Νίκη Αστέρα Τρίπολης.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: 1)Ξάνθη. 2)Νεκρική σιγή για το πέναλτι του Παοκ, γι αυτό δεν θα καθαρίσει ποτέ το ποδόσφαιρο.

7 σχόλια:

Gee Pontius είπε...

Κοίτα όλη η Ελλάδα (εκτός από σένα και τους οπαδικούς γραφιάδες του ΟΣΦΠ και του Αρη)είδε τον Παπαδόπουλο να έχει βάλει το τεντωμενο χέρι του στον ώμο του Βεϊρίνια και να τον σπρώχνει.
Πόσο ; Κανείς δεν έχει δυναμόμετρο για να ξέρε αν εκεί οφείλεται η πτώση.
Αλλά η ΗΛΙΘΙΑ και ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ ενέργεια του Αβραάμ ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ τιμωρείται με πέναλτυ εκτός αν οι αμυντικοί του "θρύλου" δικαιούνται να μαρκάρουν με τα χέρια.
Μάλλον ενοχλήθηκες που για ΤΡΙΑ (3)ματς ο "θρύλος" δεν κατάφερε να ξανανικήσει τον ΠΑΟΚ όπως έκανε στον πρώτο γύρο με την συνδρομή του διαιτητή που εσύ την είδες σαν...μεγάλη κλάση των παικτών του θρύλου που έκανε την διαφορά...
Τώρα πικράθηκες που η ... κλάση αποδείχθηκε μια μπαρούφα και προσπαθείς να πιαστείς από μια σωστή απόφαση διαιτητή με το σκεπτικό ότι τέτοια πέναλτυ δεν σφύριζαν στον θρύλο όταν ακόμα τοπρωτάθλημα παιζόταν...
Ειλικρινά λυπάμαι που ο αναμενόμενος γύρος θριάμβου κατέληξεσε γύρο κοτόπουλο !!
Περαστικά.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι δεν θα μπω καν στον κόπο να σχολιάσω το παραλήρημά σου. Νομίζω οτι η μόνη χαρά που μπορείς να έχεις στη ζωή σου είναι κάποιες νίκες του Παοκ. Ακόμα και ασήμαντες. Είσαι και εσύ από αυτούς που θα ήθελαν να είναι χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.
Δεν σε νοιάζει η μπάλα. Το μόνο που σε νοιάζει είναι να αντλήσεις λίγη χαρά από τις νίκες του Παοκ ή τις ήττες των αντιπάλων του.
Α, και να πλάθεις σενάρια για να επιβεβαιώσεις στον εαυτό σου (με το στανιό) τις όποιες σκέψεις κάνεις για το αποτέλεσμα που φέρνει ο Πάοκ.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι, η άποψή σου για το χθεσινό ματς θα με ενδιέφερε. Περιμένω...

Gee Pontius είπε...

Οταν δεν έχεις επιχειρήματα γράφεις για παραληρήματα και τώρα νομίζεις πως με στρίμωξες θλιβερέ μου ;
Μήπως δεν έχω ξαναγράψει ότι οι ελληνικές ομάδες δεν αντέχουν συνεχόμενα παιχνίδια ; Απλά ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πήγαιναν για το 0-0 και θα τρέχανε μόνο στο τελευταίο τέταρτο αλλά προέκυψε το γκολ και για τον ΠΑΟΚ πάπαλα μια που ήθελε δύο γκολ ενώ η ΑΕΚ αν έμπαινε του Ιβιτς θα ήθελε μόνο ένα και ίσως να το πάλευε. Τα υπόλοιπα (κολοσσός Δέλλας και τέτοιες παπαριές) είναι ηλίθιες κριτικές ΕΚ του αποτελέσματος που συνηθίζουν κατεστημένοι δημοσιογραφίσκοι που κάνουν κολοτούμπες κριτικές του ίδιου γεγονότος ανάλογα με τις ομάδες. Οι ίδιοι τώρα αφού κατάπιανε την μια μέρα αποκλεισμό, γαύρων, σκουληκιών κι περιστεριών τώρα θα ζητάν με την πέννα τους τουλάχιστον πέντε για την Τούμπα, εναρμονιζόμενοι με τα στελέχη της γραμματείας αθλητισμού που τους έχουν μεταδώσει αυτήν την νοοτροπία (αλλιώς δεν έχει... αποκλειστικές ειδήσεις )
Προσπικές εμπειρίες από το σκεπτικό τους έχω ουκ ολίγες.
Ο διορισμός του Κάκου που δεν επηρεάζεται από έδρες έλεγε πολλά, φαίνεται δεν το κατάλαβε ο Μπέος ή δεν μπορούσε πλέον να κάνει τίποτε όπως σε λίγο δεν θα μπορούν και άλλοι, μια που η ουέφα ασχολείται πλέον ζεστά, διάολε, πως ξέρανε τον διαιτητή του Μακάμπι- Ολυμπιακού πριν ... οριστεί !!!. Προβλέπεται μεγάλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Β εθνικής του χρόνου.
Καληνύχτα

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι, με λίγα λογια μου λες οτι όλες οι ομάδες είναι για τον πούτσο. Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ τόσους μήνες και εσύ προσπαθείς να με (μας) πείσεις οτι ο Παοκ είναι κάτι το μεγάλο (παικτικά ή τακτικά).
Απλά ο παοκ ίσως είναι στον αφρό του βούρκου που βρίσκονται οι 14 από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος. Οι άλλες δύο μπορεί να σπρώχνονται από την διαιτησία αλλά έχουν και παίκτες με ποιότητα που δεν έχουν οι άλλες ομάδες. Από τον Πάοκ μπάλα ξέρει μόνο ο Βιερίνια. Ο γκαρσία είναι το 75% του Πάοκ αλλά σε μεγαλύτερη ομάδα δεν θα έπαιζε (πριν 3 χρόνια, ίσως να έπαιζε).
Είμαι σίγουρος οτι στεναχωρέθηκες πάρα πολύ με τον αποκλεισμό από τον τελικό του κυπέλλου.
Και πιθανώς θα στέρεψες από σεναρια συνωμοσίας ενάντια στην ομάδα σου. Για να σε βοηθήσω, μην ψάχνεις συνωμοσίες γιατί αυτό που ψάχνεις λέγεται ανικανότητα ομάδας.
Είναι πιο τίμιο/αντρίκιο να λές είμαι ανίκανος παρά να πλάθεις θεωρίες και ιστορίες συνωμοσίας (άσχετα αν πιθανώς υπάρχουν).

Gee Pontius είπε...

Κοίτα κάτι άλλο είναι για τον πούτσο αλλά δεν το καταλαβαίνεις και φοβάμαι ότι δεν έχεις τα φόντα να το καταλάβεις.
Για να παίξεις μπάλα χρειάζονται κατάλληλες συνθήκες και αυτές δεν είναι οι ίδιες για όλες τις ομάδες εξ αιτίας σκεπτικών σαν το δικό σου και των δημοσιογραφίσκων που δεν κρίνουν το ματς με τις φάσεις που γίνονται αλλά εκ των υστέρων και ΕΚ του αποτελέσματος.
Παράδειγμα 1ον
σήμερα είχαμε πέναλτυ και κόκκινη κάρτα στον Σάχα τα οποία αφήνει ο απαράδεκτος Παμπορίδης γιατί η μπάλα καταλήγει γκολ. Εξυπακούεται ότι στο πέναλτυ ΔΕΝ υπάρχει πλεονέκτημα. Ο ίδιος χαρίζει ίσαμε πέντε κάρτες σε Ντιοπ και λοιπούς της ΑΕΚ και μας λέει ο σπήκερ ότι "πιστός στις συνήθειές του ο Παμπορίδης δεν διακόπτει το ματς και έχει δείξει μόνο μια κίτρινη κάρτα στον Ιμπαγάσα" Σε λίγο ο ιμπαγάσα δέχεται φάουλ πέφτει κάτω και πιάνει την μπάλα με τα χέρια ενώ ο διαιτητής ΔΕΝ έχει σφυρίξει. Φυσικά ο Παμπορίδης το καταπίνει - αφού δεν έδειχνε τόση ώρα κάρτες - και ξεφτιλίζει το άθλημα.
Για όλους αύριο θα έχει σημασία μόνο το σκορ...
Ερώτηση κρίσεως ο ίδιος Παμπορίδης (και οι όμοιοί του) πότε είδε με τέτοια ... κατανόηση παίκτη του ΠΑΟΚ ;;
Παράδειγμα 2ον
Για να έρθουμε σε σένα πως εξηγείς
ΕΣΥ τις εμφανίσεις του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό (δεν μιλάω για τα πιθανόν τυχαία αποτελέσματα όπως του Αρη ) και τις αντίστοιχες στην Ελλάδα ;
Ξαναδές ψύχραιμα τα ματς του ΠΡΩΤΟΥ γύρου με ΟΣΦΠ, ΠΑΟ έξω και με την ΑΕΚ μέσα (η φάση με το τρικλοπόδι του Γεωργέα στον Βεϊρίνια που έφευγε μόνος του βγάζει μάτια !! ούτε φάουλ δεν δόθηκε) Τέτοια πράγματα (σχεδόν) κάθε χρόνο υποχρεώνουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ σε αλλαγή στόχων από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και φιλοδοξιών ενώ οι ξεπουλημένοι γραφιάδες γράφουν ότι η "καλή ομάδα θα φανεί στο σύνολο των 30 παιχνιδιών"

Οσοι με ξέρουν θυμούνται τι είπα όταν η "κλήρωση" έστειλε τις 4 μεγάλες χώρια από τις 4 "μικρές".
Δεν πιστεύω ότι η κλήρωση τυχαία κάθησε στο 1/128 αποτέλεσμα απλά όταν εσείς βλέπατε Βόλο εγώ έλεγα Ατρόμητος (Σπανός για την ακρίβεια, τόχουμε ξαναδει το έργο με την Χαλκηδόνα στην Ευρώπη, να μην γίνομαι κουραστικός για το πως)
Συνεπώς δεν στενοχωρήθηκα όσο νομίζεις γιατί δεν ήταν κάτι στο οποίο πίστευα μετά την κλήρωση.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι θα πάρω το τελευταίο σου σχόλιο και θα το δημοσιεύσω στην 27 αγωνιστική για να μην είναι πολύ εκτός θέματος (μιας και αναφέρεις για το οσφπ-αεκ). Θα σου απαντήσω εκεί.