Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ (0-0): Συνεχίζει ο Ηρακλής να μην καταφέρνει να παίρνει τρίποντα και αργά ή γρήγορα θα βρεθεί στις τρεις τελευταίες θέσεις. Εκτός του οτι δεν παίρνει τρίποντα, δεν πείθει κιόλας οτι μπορεί να το κάνει στο μέλλον Από την άλλη βέβαια έχει καλή άμυνα που του δίνει κάποιες ελπίδες για να πάρει κάποιο τυχερό αποτέλεσμα κάπου. Και στο ματς με την Κέρκυρα μας έδειξε οτι με μεγάλη δυσκολία μπορεί να φτάσει κοντά στην αντίπαλη περιοχή και όταν το κάνει όλο και κάποιος από τους παίκτες του θα πράξει εγωιστικά και όχι ομαδικά και θα χάσουν την ευκαιρία. Ο Ηρακλής "εκπέμπει" διάφορα προβλήματα (κυρίως στις σχέσεις των παικτών) και αυτό θα τον βλάψει. Δύσκολη η συνέχεια για τον Ηρακλή, είναι στους υποψήφιους για Β' Εθνική.
Η Κέρκυρα συνεχίζει να παρουσιάζει το νέο βελτιωμένο της πρόσωπο και καταφέρνει να παίρνει πονταλάκια ουσίας και κυρίως ψυχολογίας. Θα μπορούσε να είχε κερδίσει η Κέρκυρα τον Ηρακλή αλλά όπως έχουμε πει η ποιότητα του ρόστερ της είναι απλά για να σωθεί και όχι για να παίρνει έυκολες ή δύσκολες νίκες. Σε τέτοια ματς σώζονται οι κατηγορίες αλλά η Κέρκυρα είναι μικρή ομάδα για να μπορέσει να καταφέρει να κερδίζει ματς "τελικούς" ή ματς "σωτηρίας". Και της Κέρκυρας η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη. Είναι και αυτή βασική υποψήφια για υποβιβασμό.

ΞΑΝΘΗ-ΑΕΚ (0-2): Η Ξάνθη ατύχησε να δεχτεί ένα γκολ στην αρχή του αγώνα, ακόμα ένα λίγο αργότερα και μετά παράτησε το παιχνίδι. Είναι από αυτά τα παιχνίδια που πηγαίνουν στραβά από την αρχή. Μέτα από το κακό ξεκίνημα του αγώνα η Ξάνθη δεν έπαιξε τίποτα το ιδιαίτερο κυρίως γιατί δεν έχουν την ποιότητα και την ομαδική "ψυχική" δύναμη να πιστεύουν οτι μπορούν να γυρίσουν ένα τέτοιο ματς. Δεν έγινε και τίποτα κακό για τη Ξάνθη με αυτή την ήττα, ούτε με την μετριότατη εμφάνιση. Στα επόμενα τέσσερα ματς που έχει η Ξάνθη, μπορεί να σωθεί.Αλλιώς θα παλεύει μέχρι το τέλος.
Η Αεκ έκανε αυτή τη νίκη γιατί πολύ απλά διαχειρίστηκε άψογα τα δύο γρήγορα γκολ που πέτυχε και γιατί απέναντί της είχε μια ομάδα που τα "παράτησε" μετά τα γκολ. Δεν έκανε καλή εμφάνιση η Άεκ και η νίκη απλά της έδωσε τρεις πόντους αλλά κανένα άλλο κέρδος. Κανείς δεν πείστηκε με την εμφάνιση της Άεκ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (2-0): Άσχημη εμφάνιση από τον Παναθηναικό ενώ θα μπορούσε να κερδίσει εντυπώσεις από αυτό το ματς με το πολύ γρήγορο γκολ που πέτυχε. Αλλά δυστυχώς για τον Πάο δεν κατάφερε να κάνει ούτε καν αξιοπρεπή εμφάνιση. Τυχερό θα έλεγα οτι ήταν το αποτέλεσμα για τον Παο, όχι άδικο όμως. Κατάφερε και έβαλε δυο γκολ από στημένες φάσεις. Πολλά ματς κερδίζονται με αυτόν τον τρόπο, αλλά είπαμε, ο Παο έχασε μια ευκαιρία να "διασκεδάσει" τις εντυπώσεις σε μια δύσκολη περίοδο για αυτόν. Επιπροσθέτως, το κλίμα μέσα στην ομάδα δεν φαίνεται να είναι και το πλέον ιδανικό. Το ζητούμενο από εδώ και πέρα για τον Πάο θα είναι να διατηρήσει ή να αυξήσει τους δύο πόντους αβάντζο που έχει για τη βαθμολογία των πλει-οφς.
Καλό ποδόσφαιρο για τον Εργοτέλη. Δικαιούταν να πετύχει σίγουρα ένα γκολ (8-13 οι τελικές) και ίσως μετά να βλέπαμε άλλο παιχνίδι. Δείχνει να έχει ο Εργοτέλης τις ικανότητες να κρατηθεί στην κατηγορία. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες πολύ χειρότερες από αυτόν. Ο Εργοτέλης παίζει καλή άμυνα, μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες και να πετύχει γκολ και δεν έχει καθόλου εξωαγωνιστικά προβλήματα. Αυτά αρκούν για να σωθεί μια ομάδα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (0-0): Κακό παιχνίδι από τον Ατρόμητο. Από τις λίγες φορές φέτος που ήταν τόσο ακίνδυνος δημιουργικά και επιθετικά. Λογικό είναι να κάνει που-και-που και τέτοιες εμφανίσεις ο Ατρόμητος. Δεν είναι και καμιά μεγάλη ομάδα που παίζει μπάλα σε όποιονδήποτε αγώνα. Το ότι έπαιξε χάλια και δεν έχασε μπορεί να λογιστεί και σαν "συν" για μια ομάδα όπως ο Ατρόμητος. Ο Μιχαηλίδης ενώ ήταν ο χειρότερος τερματοφύλακας στην αρχή της χρονιάς, έχει βελτιωθεί κατακόρυφα.
Ο Αστέρας κατέβηκε στο ματς για να μην χάσει. Και τα κατάφερε μια χαρά. Αν είχαν στο μυαλό τους και την νίκη, ίσως να τα κατέφερναν γιατί και σχετικά καλή μπαλίτσα έπαιξαν και ευκαιρίες για γκολ είχαν. Το θετικό για τον Αστέρα ήταν ότι πέτυχαν το σκοπό που κατέβηκαν στον αγώνα. Δηλαδή την μη-ήττα. Τα επόμενα τρία ματς του Αστέρα μπορεί να δείξουν παραμονή ή υποβιβασμό. Έχει πάντως "συμπαγή" λειτουργία ο Αστέρας και μάλλον δύσκολα θα τον κερδίζουν ομάδες με ίδιους στόχους με αυτόν.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ (1-1): Συνεχίζει ο Πανιώνιος να παρουσιάζει μια σαφώς βελτιωμένη εικόνα. Φυσικά όμως θα έπρεπε η βελτιωμένη αυτή εικόνα να φέρνει και τρίποντα σε αγώνες όπως αυτός με την Καβάλα, για να διώξει το άγχος όσο νωρίτερα γίνεται. Έβαλε το γκολ ο Πανιώνιος και μετά πήγε να "σκοτώσει" το ματς κρατώντας το αποτέλεσμα. Ηταν όμως άτυχος στον τρόπο που δέχτηκε το γκολ χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δικαιούταν και τη νίκη. Μάλλον προς το καλύτερο θα πηγαίνει βαθμολογικά ο Πανιώνιος από εδώ και πέρα. Μάλλον θα σώσει μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά που δημιουργησε από το ξεκίνημα της, ο δημοσιοσχεσίστας Κιντής.
Καλούτσικη μπάλα από την Καβάλα. Κατάφερε να πετύχει ένα πολύ τυχερό γκολ στο 90 και να σώσει το ματς, αλλά σίγουρα δικαιούταν να πετύχει γκολ πιο νωρίς στον αγώνα. Συνεχίζω να επιμένω οτι η Καβάλα μας δίνει την εντύπωση οτι δεν ξέρει που θέλει να τερματίσει στο πρωτάθλημα. Με λίγα λογια, ομιχλώδης ιδιοκτησία-ομιχλώδεις στόχοι.
Πέντε-έξι παίκτες από την Καβάλα, είναι για μεγαλύτερες ομάδες. Α, και κάτι τελευταίο. Μας έχουν κουράσει εώς αηδιάσει οι δηλώσεις όλων των ξένων παικτών της Καβάλας για το πόσο καλός άνθρωπος είναι ο Ψωμιάδης. Κάποιος να τους πει οτι δεν ισχύουν αυτά που λένε.

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (2-1): Η Λάρισα κατάφερε να κάνει ντέρμπυ έναν υγιεινό περίπατο. Μας έκανε κατανοητό η Λάρισα οτι η φετινή της πορεία είναι καθαρά απότέλεσμα της κακής εώς ανύπαρκτης αγωνιστικής πειθαρχίας των καλών παικτών που διαθέτει. Εκεί που έπρεπε να κερδίζει 3,4-0, κέρδισε 2-1 με τη ψυχή στο στόμα. Κατάφερε να προβληματίσει πάλι, εκεί που έπρεπε να έχει ψυχολογία στα ύψη αφού ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας. Όπως και να 'χει η Λάρισα δείχνει να επιστρέφει και να κάνει πιο ενδιαφέρουσα τη μάχη για τη σωτηρία. Υπάρχει βέβαια σε αυτή την "άναρχη" ομάδα, η περίπτωση να νομίσουν οτι αφού κέρδισαν τις Σέρρες σώθηκαν. Γενικά η Λάρισα είναι του ύψους ή του βάθους. Πιο πολύ του βάθους, αλλά η ποιότητα των παικτών που έχει μπορεί να αλλάξει την εικόνα της ανά πάσα στιγμή.
Ο Πανσερραικός πλέον φαντάζει το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Βασικά το ήξεραν οτι θα βρίσκονταν σε αυτή τη θέση. Τώρα μένει να δούμε πως θα διαχειριστούν αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση. Ο Πανσερραικός έχει καλούς ποδοσφαιριστές στο κέντρο και μόνο αν "τραβήξουν" αυτοί θα έχει τύχη, αφού αυτοί μπορούν να φέρνουν τα τρίποντα που θα είναι απαράιτητα από εδώ και πέρα. Εμείς πάντως σαν φίλαθλοι θέλουμε να παίρνει νίκες από δω και πέρα για να έχει πιο πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (0-1): Ο Βόλος δεν είχε να χάσει τίποτα από αυτό το παιχνίδι. Μπήκε να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει να πάιζει αλλά απλά δεν τα κατάφερε/δεν μπορούσε απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Μας έχει αποδείξει πάντως (πολλάκις) οτι είναι σίγουρα η δεύτερη καλύτερη ομάδα της σεζόν. Προχώρα Βόλε, αξίζεις και μπορείς να βγεις πέμπτος.
Ο Ολυμπιακός έκανε μια πειστική εμφάνιση μέσα στο Βόλο. Έπαιξε καλή μπάλα και μας αποδεικνύει οτι αξίζει να είναι ο φετινός πρωταθλητής. Πολύ απλά έχει πολύ γεμάτο ρόστερ, καλούς ποδοσφαιριστές, παίζει και όμορφη μπάλα αρκετά συχνά, παίρνει και κανένα σφύριγμα που και που. Έχει όλο το πακέτο για έναν πρωταθλητή.

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ (0-0): Καλή εμφάνιση για τον Άρη. Ίσως το καλύτερό του παιχνίδι για τη φετινή σεζόν. Όχι οτι μας έβγαλε τα μάτια, αλλά ήταν πολύ καλύτερος από τα προηγούμενα 19 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Δεν εμπνέει πάντως εμπιστοσύνη ο Άρης οτι μπορεί να συνεχίσει να παίζει κάπως βελτιωμένα. Τι εμπιστοσύνη να σου παρέχει η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος και η δεύτερη χειρότερη ομάδα σε τελικές προσπάθειες;; Η χθεσινή καλή εμφάνιση ίσως να οφείλονταν και στην ανυπαρξία του αντιπάλου του. Μπορεί πάντως να δώσει ελπίδες για ανάκαμψη το χθεσινό ματς. Όσο εύκολο είναι πάντως να βγει ο Άρης πέμπτος, αλλο τόσο εύκολα μπορεί να μπει σε περιπέτειες. Τα επόμενα τέσσερα ματς θα δείξουν αρκετά πράγματα.
Ο Πάοκ ήταν εντελώς ανύπαρκτος στο παιχνίδι με τον Άρη. Κυριολεκτικά δεν έκανε τίποτα σε όλο τον αγώνα. Οι δικαιολογίες μπορεί να είναι πολλές για τον Πάοκ, αλλά είναι δικαιολογίες. Ήταν παθητικός σε όλο τον αγώνα. Μπήκε για να μην χάσει. Δεν αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα τέτοια εμφάνιση σε τοπικό ντέρμπυ. Από την άλλη βέβαια ντέρμπυ στην έδρα του μισητού αντιπάλου ήταν, άρα καλή και η ισοπαλία. Αλλά ο τρόπος που "κερδήθηκε" αυτή η ισοπαλία ήταν κοροιδίστικος, ακόμα και για τους οπαδούς της ομάδας του Πάοκ.

ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Τίποτα το θετικό για αυτή την αγωνιστική, στο μίζερο Ελληνικό πρωτάθλημα.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Ανύπαρκτο θέαμα, μόνο 10 γκολ σε 8 αγώνες.

10 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Το ενδιαφέρον περνάει στο ποιος θα πέσει. Προβλέπεται μεγάλη μάχη.

Όσο για εμάς προσπαθήσαμε, όσο μπορούσαμε, αλλά ακόμα έχουμε να λύσουμε κάποια προβλήματα. Δεν βαριέσαι. Έχουμε χρόνια μπροστά μας.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Γεια σου Κάνθαρε, ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμα και το ποιος θα καταλάβει την πέμπτη θέση. Εκτός αν θεωρείς οτι είναι "καπαρωμένη" από την ομάδα σου.
Το "έχουμε χρόνια μπροστά μας" πολύ απαισιόδοξο ακούστηκε!!!

KANTHAR0S είπε...

Προφανώς και δεν θεωρώ ότι είναι καπαρωμένη από την ομάδα μου. Δεν μου αρέσει η απαισιοδοξία. Προτιμώ να είμαι ρεαλιστής.

Gee Pontius είπε...

Γουστάρω να σωθεί η Λάρισσα, ο Ηρακλής και ο Αστέρας και ο υποβιβασμός να κριθεί- σαν θεία δίκη - μεταξύ των θυγατρικών, Σσσερών, Κιόρκυρας, Νιόνιου και Μπεεεοβόλου.
Πριν μου φέρεις τις ποδοσφαιρικές σου αντιρρήσεις για Βόλο, μη νομίσεις ότι θέλει πολύ ... δυό, τρεις στραβές φτάνουν, ρώτα και τον Ατρόμητο πρόπερσι.
Επίσης να θυμίσω τις αλλαξοκωλιές του 2005-6 (Ολυμπιακός, Αιγάλεω, Πανιώνιος, Λειβαδιά κ.λ.π.)για να πέσει ο ΟΦΗ, τότε που τους χάλασε την σούπα ο αδιάφορος ΠΑΟΚ με το διπλό στην Νέα Σμύρνη και πήγε στράφι η τριάρα που είχε ρίξει ο Λεβαδειακός στον "θρύλο". μετά δεν φτάνανε τα κουκιά για να "δώσει" ο Πανιώνιος και έπεσε ο Λεβαδειακός.
Βέβαια ο Μπέεεος είναι πιο γάτα, όταν μια χρονιά δεν τα "πήρε" από τον Κόκαλη είχε γκολ και ξύλο στην Νέα Σμύρνη, μετά ο Σωκράτης έδειξε σοφία (ουκ ανδρός σοφού η δεύτερη φορά).
Αυτό βέβαια εξηγεί και την παραδόπιστη "φιλία" οπαδών τέτοιων σωματείων απέναντι στον ΠΑΟΚ.
Τώρα ο Μπέεος χαριεντίζεται με τον Μαρινάκη και "νικάει το ποδόσφαιρο"
αλλά οι ξύπνιοι Βολιώτες έχοντας το παράδειγμα του θυγατρικού Αιγάλεω πρόσφατο προτιμούν την Νίκη Βόλου στην Γ (ή στην Δ ;) Εθνική.

zoyzoy είπε...

Τι να σχολιάσω μωρέ 10αγώνες με 8γκόλ ούτε 1στον αγώνα!
Να τρώω τις ώρες μου και ούτε θέαμα να μην έχω!
Μόνο τέτοια μπορώ να δω από αθλητικά!

Καλό μήνα να'χουμε:))

Gee Pontius είπε...

Την 11η αγωνιστική έγραψες "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ : Ο Ολυμπιακός κέρδισε λόγω της ποιότητας ορισμένων ποδοσφαιριστών του (Μιραλάς-Ρόμενταλ)" και σου απήντησα ότι κέρδισε λόγω της ποιότητας του ... διαιτητή.
Μετά τόσες αγωνιστικές και δύο ματς κυπέλλου δεν ξαναείδα τον Μιραλάς ή τον Ρόμενταλ να ξανακάνουν διαφορά, αντίθετα με δικαίωσαν όταν σου έγραψα για την εντολή του Βαλβέρδε να τα δώσουν όλα όταν ο ΠΑΟΚ έπαιζε με 9 παίκτες για την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.
Εγώ ξέρω ότι με νορμάλ διαιτησία ο ΠΑΟΚ σχεδόν πάντα θα επιβάλλει το παιχνίδι του σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός κι ας έχει καλύτερες μονάδες σε κάποιες θέσεις γιατί είναι πολύ πιο μυαλωμένη και πιο γρήγορη ομάδα. Ο Ολυμπιακός με τον αστείο τρόπο που αγωνίζεται το κέντρο του αν δεν τον σπρώξει ο διαιτητής στην περιοχή του αντιπάλου δεν μπορεί να κάνει ευκαιρίες χωρίς να κινδυνεύσει άμεσα πίσω.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Zoyzoy, το σχόλιό σου ήταν ποδοσφαιρικό και εύστοχο. Δεν είσαι μάλλον τόσο άσχετη όσο θέλεις να περνιέσαι!! Να θυμάσαι όμως οτι πολλές φορές ένας αγώνας που έληξε 0-0 μπορεί να είναι απείρως θεαματικότερος από κάποιον άλλον που έληξε 2-1 (ας πούμε).

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Γειά σου Τζι. Ο τρόπος που παρακολουθείς ή συζητάς για το ποδόσφαιρο ξεκινάει με ένα δεδομένο...ότι όλα είναι προσχεδιασμένα. Δεν έχεις και πολύ άδικο σε αυτό. Απλά αυτή η παράμετρος δεν σε αφήνει να "χαρείς" το ποδόσφαιρο. Εγώ μέσα από το μπλογκ προσπαθώ να συζητήσω χωρίς να βάζω καμία παράμετρο ως δεδομένο. Μόνο το απρόβλεπτο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια οτι δεν ισχύουν αυτά που μου λες κάθε φορά. Το αντίθετο θα έλεγα. Μην περιμένεις θεία δίκη για να πέσουν Κέρκυρα και Σέρρες. Το κάνουν και μόνες τους αυτές οι ομάδες. Ο τρίτος της παρέας είναι ο γρίφος του πρωταθλήματαος. Ο Βόλος δύσκολα...

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Το τελευταίο σου σχόλιο έγινε λίγα λεπτά μετά την πρόκριση του Παοκ και μάλλον θα είσαι σε μια "ενθουσιώδη" φάση.
Στον πρώτο αγώνα έγραψα αυτά που έγραψα γιατί ΜΙραλάς και Ρόμενταλ έκαναν σπουδαία πράγματα και σε δημιουργία και σε εκτέλεση. Τόσο απλά. Δεν έκανε η ποιότητα του διαιτητή τα τελειώματα και τις ασίστ σε εκείνο τον αγώνα. Μπορεί ένας διαιτητής να σε "σπρώχνει" αλλά να μην υπάρχει η ποιότητα σε μια ομάδα να φτιάχνει και να βάζει γκολ.
Όπως ο Βαλβέρδε έδωσε εντολή "να τα δώσουν όλα μετά τις αποβολές" για να δημιουργήσει εντυπώσεις, έτσι και εσύ θέλεις να δημιουργήσεις εντυπώσεις λέγοντας οτι ο Παοκ έπαιζε με 9 παίκτες σε εκέινο το ματς. Ο παοκ έπαιζε με 10 παίκτες από το 60' και φυσικά ποτέ δεν έπαιξε με 9 παίκτες σε εκείνο το ματς.
Το ποδόσφαιρο που παίζει ο Πάοκ (και γενικά το ποδόσφαιρο που σου αρέσει) είναι ποδόσφαιρο αποτελέσματος-σκοπιμότητας και όχι ποδόσφαιρο για να ευχαριστηθεί κάποιος που πλήρωσε 20, 30, 50 ευρώ. Στο ποδόσφαιρο που αρέσει σε εσένα υπάρχει μόνο νίκη-ισοπαλία-ήττα για την ομάδα που υποστηρίζεις. Σε αυτό που αρέσει σε εμένα υπάρχει μόνο θέαμα χωρίς να με ενδιαφέρει το ποιος θα κερδίσει.
Για να σε προλάβω, φυσικά και λαμβάνω υπόψη την τακτική, την ψυχολογία, τις απουσίες, το διαιτητή, το παρασκήνιο κλπ.
Απτό παράδειγμα το χθεσινό ματς κυπέλλου. Μεταξύ δύο ανύπαρκτων (χθες) ομάδων πέρασε ο Πάοκ. Αυτό μπορεί να δίνει χαρά σε μερικούς αλλά το ποδόσφαιρεο που παίχτηκε ήταν για τα πανηγύρια. Ο Πάοκ έπαιξε λες και είχε μπροστά του τη μπαρτσελόνα-ρεαλ-άρσεναλ. Ήταν μια εμφάνιση πολύ μικρής ομάδας, αλλά η πρόκριση ήταν τεράστια. Μπούκωσε όλο το λιμάνι με αυτή την νίκη του Πάοκ.
Ακόμα και η Ρεάλ πήγε να παίξει μπάλα μέσα στη Βαρκελώνη αλλά έφαγε το τάληρο, δεν έκατσε να περιμένει για να προσπάθησει να "κλέψει" το ματς. Και ξέρεις γιατί;; Γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Αντιθέτως αυτό έκανε χθες ο παοκ στον οσφπ, έπαιξε όπως θα έπαιζε ο Λεβαδειακός ένα τέτοιο ματς. (να κλέψει το ματς, αναταρτοπόλεμο).
Επαναλαμβάνω, η νίκη και η πρόκριση ήταν τεράστια και ο "τσοςπου" βαρύς.

Gee Pontius είπε...

Σε εκείνο το ματς μέχρι το 60 ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος του Ολυμπιακού κατά γενική ομολογία και ας έχανε 1-0
Οντως δεν έπαιξε με 9 όπως στο άλλο αλήστου μνήμης αγώνα κυπέλλου αλλά ο Ολυμπιακός "φάνηκε" μετά την αποβολή.
Κλάση έχουν οι παίκτες που αποδίδουν και σε δύσκολες συνθήκες, αλλιώς έχουν εκλάμψεις όπως οι Ρόμενταλ, Μιραλάς (είδες και νευράκια τώρα που δεν έσπρωχνε ο ρέφερυς ούτε κιτρίνιζε άνευ λόγου τα αντίπαλα μπακ για να παίζει άνετα ;; )
Δες προσεκτικά την φάση του γκολ του Σάλπι. Δίπλα του σε θέση κρυφού σέντερ φορ και επίσης αμαρκάριστος ήταν ο Τσιρίλο !!
Αυτό το ποδόσφαιρο μ' αρέσει, που η ομάδα μου δίνει χώρο, χρόνο και ότι άλλο θέλεις στον αντίπαλο αλλά ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΜΑΤΣ και επιλέγει πότε θα κτυπήσει, δηλαδή το ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ποδόσφαιρο ( με τους εγγλέζους και το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ποδόσφαιρο βγάζω σπυράκια)