Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ (4-2): Ο συνήθης Ατρόμητος έκανε πάλι την εμφάνισή του στο γήπεδο. Αρκετά καλός από τη μέση και μπροστά, αρκετά τρύπιος πίσω. Βοηθάει σε αυτό και η "επιθετική" νοοτροπία του Δώνη. Του έκανε καλό η παραμονή του στην Αγγλία. Είναι φανερό οτι "έμαθε" πως καταβαίνουμε για να κερδίσουμε και να προσφέρουμε όσο θέαμα μπορούμε στους φιλάθλους. Αυτό βέβαια πολλές φορές το πληρώνει η ομάδα σε βαθμούς, αλλά εμάς τι μας νοιάζει;;; Μπάλα θέλουμε να βλέπουμε και όχι σκοπιμότητες. Δεν είναι για υποβιβασμό η ομάδα του Δώνη.
Η Κέρκυρα παίζει ομολογουμένως πολύ καλύτερη μπάλα με την έλευση του Παντοβιτς. Εξαφανίστηκε εκείνο το μίζερο αντιποδόσφαιρο που έπαιζε και παρουσιάζει πλέον κάτι που μπορείς να το παρακολουθείς. Άρχισε η Κέρκυρα να φτιάχνει πιο συχνά φάσεις και δείχνει οτι κυνηγάει τη νίκη στα ίσια. Δυστυχώς όμως γι αυτήν δεν έρχονται και οι βαθμοί. όχι οτι θα ερχόταν με το αντιποδόσφαιρο. Παραμένει πάντως μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό, κυρίως λόγω ελλείμματος ποιοτικών ποδοσφαιριστών. Δεν φτάνει να είναι μόνο μαχητές οι παίκτες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (4-2): Έχει δίκιο ο Βαλβέρδε που λέει οτι αυτές οι νίκες δίνουν πρωταθλήματα Γιατί απλούστατα, ήττες σε τέτοιους αγώνες στερούν το πρωτάθλημα. Πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός δεν έχασε ματς που "στράβωνε". Και όταν το κάνεις αυτό, απλά είσαι σούπερ φαβορί για τον τίτλο. Στο δεύτερο ημίχρονο πήγε πολύ καλά ο Ολυμπιακός, έπαιξε όπως πρέπει να πάιζει το φαβορί για τον τίτλο. Το παιχνίδι για εμένα κρίθηκε στην ασσίστ του Ρόμενταλ. Ο Δανός έδειξε αλτρουισμό, επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και προσήλωση στον στόχο. Άλλοι στη θέση του θα προσπαθούσαν να γίνουν ήρωες. Έτσι ξεχωρίζουν οι καλοί παίκτες από τους μέτριους.
Ο Πανσερραικός έπαιξε την μπάλα που ξέρει να παίζει. Όχι σούπερ ποδόσφαιρο αλλά σίγουρα πιο υποφερτό από άλλες ομάδες του πρωταθλήματος. Μου δίνει την εντύπωση ο Πανσερραικός οτι δεν επιλέγει διαφορετικές τακτικές με διαφορετικούς αντιπάλους αλλά οτι παίζει με το ίδιο σχέδιο σε όλα τα ματς. Αυτό μπορεί να κοστίζει σε βαθμούς βέβαια αλλά συνεισφέρει στο θέαμα. Θα το πολεμήσει εως το τέλος ο Πανσερραικός και δεν θα πέσει εύκολα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΟΚ (0-3): Το πόδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ για τον απλούστατο λόγο οτι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Και ο Βόλος ήταν καλύτερος του Παόκ στο μάτς που συνετρίβη με 0-3. Ατύχησε να μείνει πίσω στο σκορ με ανύπαρκτο γκολ (ο διαιτητής έπρεπε να δώσει είτε πέναλτι είτε επιθετικό φάουλ).Από κει και πέρα το μονότερμα ήταν ανελέητο και απολαυστικό (για τους φιλάθλους). Μεγάλη μπάλα έπαιξε ο Βόλος για 25 λεπτά. Έχασε γιατί ο παικταράς Βιερίνια έβαλε το γκολ στο 45 και εκεί τελείωσαν όλα. Στο δεύτερο ημίχρονο τα ψιλό-παράτησαν γιατί ακόμα είναι μικρή ομάδα (δεν είναι μομφή αυτό). Όπως και να 'χει, πάλι άρεσε ο Βόλος και έπαιξε όμορφα. Δεν είναι σπάνιο το γεγονός οι "μικρές" ομάδες να χάνουν με τέτοιο τρόπο απο τις μεγαλύτερες. Μην τα παρατάς Βόλε, μπορείς και την πεντάδα.
Ο Πάοκ συνεχίζει να πηγαίνει με τον αυτόματο πιλότο από την εποχή Σάντος. Κερδίζει λόγω της ποιότητας που έχουν μερικοί παίκτες του. Αυτό είναι αρκετό για να βγεις μέχρι τρίτος. Τα καλά πόδια του Λίνο και Βιερίνια πήραν αυτό το ματς. Κέρδισε 0-3 και ο Χαλκιάς είχε 8 αποκρούσεις. Δεν έπαιξε καθόλου μπάλα ο Πάοκ και ήταν τυχερός στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά οι μεγάλες ομάδες μπορεί να κερδίσουν και έτσι κάποια ματς. Πάντως, όσο κερδίζεις τόσο περισσότερο φοβίζεις τους αντιπάλους σου, μόνο που σε αυτό το ματς ο Παοκ δεν κατάφερε να φοβίσει τον επόμενο αντίπαλό του στο κύπελλο.

ΛΑΡΙΣΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ (2-1): Τεράστια νίκη για την Λάρισα. Μισή σωτηρία. Η άλλη μισή θα έρθει με 6 ακόμα νίκες. Είναι ακόμα δύσκολο. Σε τέτοια ματς δεν κρίνεις τη μπάλα που έπαιξε η Λαρισα αλλά αν επιτεύχθηκε ο στόχος. Αφού έγινε η νίκη τότε όλα καλά. Το έχω ξαναπεί, βάσει ποιότητας υλικού η Λάρισα φυσικά δεν αξίζει να πέσει.
Ο Ηρακλής ήξερε οτι κερδίζοντας μέσα στη Λάρισα θα είχε έναν μπελά λιγότερο για την παραμονή. Δεν κατάφερε να κερδίσει γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να κερδίσει καθόλου έυκολα, πόσο μάλλον τέτοια ματς. Φυσικά και δεν έχει σωθεί ο Ηρακλής. Πήρε κάποιους πάικτες αλλά αμαρτίες χρόνων δεν αφήνουν την ομάδα να βγ΄σαλει δελτία στους νέους ποδοσφαιριστές. Εάν δεν περάσουν οι νέες μεταγραφές, τότε θα κινδυνεύσει ο βελτιωμένος σε σχέση με τις πρωτες 11-12 αγωνιστικές Ηρακλής. Πάντως δύσκολα δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στις αντίπαλες άμυνες. Είναι "λαίτ" ομάδα και ίσως στοιχίσει στο τέλος.

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (0-2): Έχει πάρει για τα καλά την κατηφόρα η ομάδα του Άρη. Στην ουσία θερίζουν αυτά που έσπειραν τα τελευταία χρόνια. Δέκατο-όγδοο σερί κακό ματς πρωταθλήματος. Είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή. Δεν μπορεί να δημιουργήσει τίποτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και φυσικά δεν φτάει ο Κούπερ για αυτό το χάλι. Με τους πάικτες που έχει, τέτοια μπάλα μπορεί να πάιξει. Η κριτική μου μπορεί να φαίνεται πολύ αυστηρή για τον Άρη, αλλά τον κρίνουμε σαν μεγάλη ομάδα, όχι σαν Λεβαδειακό. Με αυτό το ρυθμό, ο Άρης στις 23 Φεβρουαρίου θα παίζει επαναληπτικό Γιουρόπα-λιγκ στο Μάντσεστερ και θα είναι στη ζώνη του υποβιβασμού. Η κατάσταση θα αλλάξει μόνο με πολλες ποιοτικές προσθήκες παικτών, πράγμα που δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Υπάρχει και πιο χαμηλά για τον Αρη.
Φοβερή νίκη παραμονής για τον Πανιώνιο. Δεν έκανε κάποιο φοβερό παιχνίδι ο Πανιώνιος αλλά σίγουρα αυτή η νίκη του δίνει τεράστια ώθηση και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Ο Μήτρογλου μας ξανααπέδειξε οτι είναι κίλερ. Το μόνο πρόβλημα από αυτή τη νίκη του Πανιωνίου είναι να μην νομίσουν οτι σώθηκαν κάνοντας αυτή τη μεγάλη νίκη. Την χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος στην παρούσα φάση κέρδισαν. Εάν δεν το καταλάβουν και δεν διαχειριστούν σωστά αυτό το τρίποντο θα έχουν πρόβλημα. Δεν εξαφανίζονται τα προβλήματα με μία νίκη απέναντι σε κάτι σαν ομάδα. Όντως χρειάζονται και άλλοι νέοι παίκτες για να "στρώσει" ο Πανιώνιος. Η νίκη αυτή έδωσε και άλλο "χρώμα"-τροπή στο πρωτάθλημα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΕΚ (0-3): Ο Αστέρας θα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του από δω και πέρα. Γιατί είναι μια ομάδα που βασίζει την παραμονή του στα άσχημα αποτελέσματα των άλλων και όχι στα δικά του θετικά αποτελέσματα. Ήρθε το διπλό του Πανιωνίου και τώρα θα αρχίσουν να τρέχουν. Δεν νομίζω οτι η αιτία του κακού στον Αστέρα ήταν ο Βλάχος. Η κακή νοοτροπία του συλλόγου είναι η αιτία. Όταν δεν έχεις/θέτεις στόχους από την αρχή τότε η πορεία σου θα είναι "ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα". Έχει πάντως τους πάικτες να ανταπεξέλθει των δυσκολιών της παραμονής. Όπως και να 'χει ο Αστέρας θα ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί μέχρι το τέλος.
Η Άεκ κέρδισε το ματς καθαρά λόγω της ποιότητας μερικών παικτών της. Όταν παίζουν καλά αυτοί τότε τα πράγματα είναι εύκολα για την ομάδα. Ένα αντίγραφο του Παοκ είναι και η Αεκ που μπορεί να βγει μέχρι τρίτη (η δεύτερη θέση εξαρτάται μόνο από τον Παο). Καλή σχετικά μπάλα από την Άεκ, που εμφανώς μπορεί να πάιξει ακόμα καλύτερα. Μόνο τα (εξωαγωνιστικά) προβλήματα που εμφανίζονται ανά τακτα χρονικά διαστήματα μπορούν να την επηρεάσουν αρνητικά. Παικτικά νομίζω οτι δεν έχει πρόβλημα η Άεκ. Γενικά μιλώντας έχει και καλό ρόστερ.

ΞΑΝΘΗ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (0-1): Έπαιξε καλά η Ξάνθη σε αυτόν τον αγώνα και σίγουρα αδικείται από το σκορ. Δημιούργησε πολλούς κινδύνους στον Εργοτέλη και πολλές φάσεις, αλλά είπαμε, έτσι είναι η μπάλα, δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Το ενθαρρυντικό για τη Ξάνθη είανι οτι συνεχίζει την καλύτερη μπάλα που παίζει από τότε που ανέλαβε ο Παπαδόπουλος. Θα έρθουν και τέτοια αποτελέσματα ρε Ξανθιώτες. Δεν είσαι και σούπερ ομάδα να κερδίζεις συνέχεια. Με διατήρηση της ομαδικής ψυχραιμίας θα έρθει και η παραμονή που δεν είναι και σίγουρη με τόσες πολλές ομάδες (10 στο σύνολο) να βρίσκονται στο ίδιο καζάνι.
Πολύ τυχερή "μαγκιά" του Εργοτέλη στη Ξάνθη. Φυσικά και δεν άξιζε τη νίκη αλλά αυτό το τρίποντο θα μετρήσει πάρα πολύ στη τελική βαθμολογία. Δεν έπαιξε μπάλα ο Εργοτέλης, ήταν κακός. Εάν καταλάβουν οτι αυτή η νίκη ήταν προιόν τύχης και όχι ποδοσφαιρικών αρετών τότε μπορεί και να έρθουν πιο "ήρεμες" ψυχολογικά μέρες για την ομάδα. Εάν αρχίζουν και ονειρέυονται πλει-οφς και Ευρώπες (sic) τότε θα πεθάνουν από το άγχος μέχρι να σωθούν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ (4-2): Τρίτη σερί νίκη για τον Παναθηναικό μετά τα κωμικοτραγικά των διακοπών. Αν μη τι άλλο αυτές οι νίκες χτίζουν τη ψυχολογία του Παό. Αλλά με καλή ψυχολογία μόνον, δεν κερδίζονται πρωταθλήματα. Είναι πάντως ένα καλό συστατικό για την επιτυχία. Το ζητούμενο στον Πάο αυτή τη στιγμή είναι οι νίκες. Και αυτές έρχονται για να μας θυμήσουν οτι ο Παο είναι μεγάλη ομάδα. Όχι οτι αγωνιστικά ο Πάο κάνει κάτι το σπουδαίο, αλλά νομίζω οτι το μυστικό της όποιας φετινής επιτυχίας του Πάο θα έρθει μόνο οταν ηρεμήσουν και λυθούν τα διοικητικά του προβλήματα. Όσο αυτά δεν λύνονται τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα της γκέλας (ή των γκελών).
Η Καβάλα δεν θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερες βλέψεις από αυτό το ματς καθώς της έλειπαν ο Ντιε και το βουνό Ντουγλάο. Άρα ήταν δεδομένο οτι θα δεχτεί γκολ. Η επίθεσή της έπρεπε να πάει καλά και πήγε. Έπαιξε ανοιχτά η Καβάλα, βοήθησε στο θέαμα του αγώνα και αυτό μας αρέσει. Φαίνεται οτι από το χαμό των ομάδων μετά την 4η θέση η Καβάλα θα πολεμήσει με τον Ολυμπιακό Βόλου για την είσοδο στα πλει-οφς. Κόντρα Μάκη-Αχιλλέα σε όλα τα μέτωπα θα γίνει. Αγωνιστικά, εξωαγωνιστικά, διαιτητικά, παρασκηνιακά, μπουζουκικά και όπου αλλού θελήσουν τα "βουβάλια".

ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Είδαμε πολλά γκολ. Νίκη Πανιωνίου και Λάρισας που ζεσταίνουν ακόμα πιο πολύ το πρωτάθλημα.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Μακράν η εισβολή του Βαρδινογιάννη στα μπουθ των σπίκερ της Νόβα. Άλλη μια απόδειξη οτι το ποδόσφαιρο μερικοί το θεωρούν ακόμα τσιφλίκι τους. Απαράδεκτος ο Βαρδινογιάννης και είχε και άδικο. Φυσικά δεν ήταν πέναλτι επάνω στο Νίνη. Ο Παναθηναικός ακόμα να πάρει θέση!!!!!!!!!!!!!!!!!! Όποιος δεν καταλαβαίνει το αξιόποινο της πράξης του Βαρδινογιάννη, δεν έχει θέση στους ποδοσφαιρόφιλους. Είναι πρόβατο και μια ζωή θύμα.
Τελικά τι γίνεται με τους οπαδούς τους Παοκ;;; Πάντα διαβάζοντας τις ανακοινώσεις της Παε Παοκ καταλαβαίνουμε οτι οι φίλαθλοι του παόκ δεν φταίνε ποτέ. Μα ποτέ;;; Ούτε οι ίδιοι οι φίλαθλοι του Παοκ δεν το πιστεύουν αυτό. Μια ήρεμη εκδρομή δεν έχουν κάνει ποτε!!

14 σχόλια:

Gee Pontius είπε...

Βλέπουμε διαφορετικά το ποδόσφαιρο, δίνεις περισσότερη σημασία από όσο πρέπει σε άτομα και δεν αξιολογείς το ¨"δέσιμο" μιας ομάδας που μπορεί να εξαφανίσει πρακτικά "αστέρια" που εντυπωσιάζουν ακόμα και με μέτριες ατομικές εμφανίσεις. Για μένα το ματσάκι ο ΠΑΟΚ το είχε καθαρίσει από το 10 λεπτό πριν καν μπει το γκολ του Λίνο, αλλά είπαμε αλλιώς βλέπει ο καθένας μας την μπάλλα. Εξ άλλου κάτι έβλεπε ο μπαλλαδώρος Μπέος και είχε μαζεμένα τα φτερά του πριν από το ματς. Δεν έχεις δίκιο για το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, επιθετικό του Σάλπι δεν υπάρχει-χρησιμοποιείται ο άμοιρος από τον Μόνχε- αλλά ούτε και πέναλτυ δίνεται αφού αυτός που την πληρώνει είναι ο τερματοφύλακας του Βόλου. Είναι μια σωστή αλλά άτυχη απόφαση επειδή ακολούθησε γκολ, τα έχει αυτά η "σωστή" φιλοσοφία.
Επειδή είδα και το "φιλικό" του Ολυμπιακού- θα σχολιάσω σ' άλλο σχόλιο- αυτή η εμφάνιση του ΠΑΟΚ φτάνει και περισσεύει για το Καραϊσκάκη με διαιτησία 50-50

Gee Pontius είπε...

Χαραλαμπίδη, είσαι μεγάλο @ρχίδι φώναζε όλο το γήπεδο όσο δεν κέρδιζε ο "θρύλος" και μάλλον είχε δίκιο αφού δεν διέκοψε το ματς ούτε για συστάσεις.

Αυτό θα ήταν το κλού της αγωνιστικής αλλά επενέβη ο καβούριας και πήρε τα πρωτεία. Είναι ντροπή για το ελληνικό κράτος που αυτό το άτομο είναι πρόεδρος της Φιλίππου Ενώσεως- εννοείται ότι έχει διαλύσει τις ιπποδρομίες χάριν των συμφερόντων του και των κολλητών του στα άλογα, είναι οι ίδιοι που τον αποθέωσαν όταν γύρισε (με τους φουσκωτούς του φυσικά) από τα μπουθ του ΟΑΚΑ.
Η Φ.Ε.Ε. είναι το αντίστοιχο των Jockey's Club άλλων χωρών όπου το φαιρ-πλαίη είναι εκ των ουκ άνευ.

Τώρα ήθελα να ήξερα πόσο φιλαράκια είναι ο Γεωργιάδης με τον Πατουρίδη για να δώσουν αυτή την παράσταση, προφανώς ιδέα κάποιου μάναντζερ. Στο ημίχρονο πρέπει να ειδοποιήθηκε ότι δεν πειράζει άμα βάλει κανένα γκολ αλλά το παράκανε, αλλάξανε τον Πατουρίδη και...πάπαλα ο παίκτης-ίσως να κουράστηκε θα πούνε μερικοί. Τώρα πως είναι δυνατόν ένας 23χρονος να ... κουράζεται στο 60 λεπτό παίζοντας μόνο μια φορά την εβδομάδα και να είναι περιζήτητος για μεταγραφή ... αποτανθείτε στους μάναντζερς (το ότι τον φώναξε ο Σάντος δεν λέει τίποτε, μπορεί να τον θέλει για ένα ημίωρο, δεν τον αγόρασε).
Σε ένα φιλικό ματς όλα επιτρέπονται ακόμα και να ακυρώνει γκολ ο διαιτητής γιατί του υπέδειξε οφσάϊντ ο πλαϊνός και να θυμάται μετά ότι είχε προηγηθεί (του οφσάιντ που δεν σφύριξε αλλά δέχθηκε) πέναλτυ (που...ξέχασε να σφυρίξει !!!)
Την στιγμή που δεν έδωσε το καταφανέστατο πέναλτυ ένα σφύριγμα του μένει το οφσάϊντ, όλα τα άλλα είναι "φιλολογίες", "dura lex, sed lex", αν κάνει ένσταση ο Πανσερραϊκός tο ματς ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ αλλά επιμένω ότι ο ματς ήταν φιλικό, έτσι το αντιμετώπισε ο Κοκότοβιτς και το αποτέλεσμα δεν είχε σημασία για τις Σέρρες.

Dimos El Grec είπε...

Καλησπέρα Καλύτερε!

Αφού πω οτι ποδοσαφαιρικά είμαι τρελά χαρούμενος μετά το Χ της μισητής Ρεάλ που πλέον την έχουμε από κάτω 4 πόντους!!! συνεχίζω για σουπερλιγκα...

Ο Ατρόμητος όντως παίζει καλή μπάλα! Η Κέρκυρα συνεχίζει να μην μου αρέσει άσχετο που παίρνει αποτελέσματα.
Ο Βαλβέρδε αυτά τα λέει για τον κόσμο. Ο Ολυμπιακός παίρνει πρωτάθλημα απλά γιατί οι άλλοι δεν μπορούν, συν το σπρώξιμο των μαυροφορεμένων και πολιτείας! (το οποίο φυσικά δεν γίνεται ΜΟΝΟ στον Ολυμπιακό αλλά το έχει! Μην ξεχνάμε ότι γαύροι τα έκαναν π@@@να στην Καβάλα και δεν τιμωρήθηκαν ενώ Βάζελοι τα έκαναν αντίστοιχα π@@@να στις Σέρρες και τιμωρήθηκαν με κεκλεισμένων όπως πιθανότατα θα τιμωρηθεί και ο ΠΑΟΚ για αυτά που έκαναν οι κάφροι του...).
Κατά τα άλλα καλά παικτάκια ο Γαύρος, αλλά έτσι όπως είναι τώρα αν δεν ενισχυθεί πάλι πλάκα θα τον κάνουν στην Ευρώπη...
Θα συμφωνήσω πάντος με τον gpointofview ότι το ματσάκι το είδε σαν φιλικό ο Πανσερ! Αλλιώς θα μπορούσε να παρει τουλαχιστο Χ!

Επίσης θα συμφωνήσω στο ότι επειδή ο Βόλος έκανε περισσοτερες ευκαιριες δεν παει να πει ότι παιζει και καλυτερη μπαλα. Ο Παοκ δεν ήταν κλεισμένος πίσω. Απλά ο βόλος μπορεσε να μπει περισσοτερες φορες στα καρε. Ομως έκανε μεγαλο παιχνίδι και ο Παοκ! Και ο βιερινια ειναι μεγαλο χαρτι. Αν μπορεσει να τον κρατησει, μαζι με βιτολο γκαρσια κεντρο και σαλπι μπροστα, θες αλλους 2 ποιοτικους για κεντρο επιθεση και θα φυσας μπροστα! Αν έρθουν άραβες ίσως κάτι κάνουν...

Για την Λάρισα και πάλι θα διαφωνήσω (παίζει να φταιν οι εξετασεις και ειμαι σε μουντ...) νομιζω ότι το πιο σημαντικο δεν ειναι οι 3 βαθμοι αλλα το οτι η Λαρισα επιτελους επαιξε σαν ομαδα και οχι σαν μπουλουκι 11 ατομων. Επιτελους. Αν συνεχισει ετσι θα σωθει. Ο κωστενογλου νομιζω θα την στρωσει!

Ο Άρης ειναι ομαδα σχεδον χωρις συστημα... οσα βαλουμε κι οσα φαμε. Οταν επιπλεον αφηνεις 2 βασικους να φυγουν χωρις να έχεις εξασφαλισει αντικαταστατες λογικο ειναι να παρουσιαζεις τετοια εικονα!

Για την Αεκ οπως τα πες...

Η ομαδα μου δυστυχως έχασε ευκαιριαρα να παει μονη στην 5η θεση αλλα τουλαχιστον χαιρομαι που επαιξε ωραια μπαλα και το παλεψε. Μακαρι να συνεχισει ετσι κι ας μην βγει ευρωπη! Τουλαχιστον να χαιρομαστε να την βλεπουμε!

Όσο για τον Βαζελο... πόσο ακόμα θα τον σώζουν Κατσουρανη Νινης και ο Μέγας Σισέ;;; Και αν πουληθουν αυτοί τι θα γίνει;;; θα πέσει στην Β;;;

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι θα απαντήσω πρώτα στο πρώτο σου σχόλιο και θα επανέλθω.
Το οτι βλέπουμε διαφορετικά το ποδόσφαιρο δεν σημαίνει οτι δεν έχουμε και οι δύο δίκιο. Όταν για πολλές αγωνιστικές γράφω οτι ο Πάοκ είναι μια συμπαγής ομάδα, εννοώ ακριβώς το ίδιο που επισημαίνεις κι εσύ περι εξαφάνισης αστεριων με μέτριες ατομικές εμφανίσεις (αν και αυτό θα ήταν μια τακτική εάν συμμετείχες στο ισπανικό πρωτάθλημα π.χ, και όχι με αντιπάλους όπως οι ανύπαρκτες Ελληνικές ομάδες. Εκτός εάν το γνωρίζει και η ίδια η ομάδα οτι είναι ανύπαρκτη και όντως θέλει να αντιμετωπίσει "αντάρτικα" τον Εργοτέλη και τη Ξάνθη με τα σούπερ ατού τους).
Για το οτι ο πάοκ είχε καθαρίσει τη νίκη από το πρώτο δεκάλεπτο είναι μια υποθετική κουβέντα που δεν θα καταλήξει πουθενά, οπότε δεν μπαίνω.
Για την κουβέντα για το κύπελλο, μπάινεις προκατειλλημένος στην συζήτηση κάνοντας αναφορά για διαιτησία.

KANTHAR0S είπε...

Νταξ, ο Άρης δεν έχει κάνει 18 σερί άσχημα ματς. Με τον Ατρόμητο είχε παίξει καλή μπάλα.

Gee Pontius είπε...

Φίλε, η κληρονομιά που άφησε ο Σάντος συνοψίζεται στην φράση "Γνώθι σαυτόν και τον διαιτητή", ήτοι παίζεις μεν καλά αλλά δεν θα πάρεις πέναλτυ ούτε θα δει (κυρίως) ο αντίπαλος του Βεϊρίνια κίτρινη και στο τέλος δεν κερδίζεις παρ' ότι προσφέρεις θέαμα διότι δεν φοράς πράσινα ή κόκκινα. Αρα...παίζεις σφικτά και αντιμετωπίζεις τον αντίπαλο σαν ... Ρεάλ, μετρώντας με το σταγονόμετρο τις δυνάμεις για να βγάλεις ΟΛΑ τα παιχνίδια διότι ελάχιστα "φιλικά" θα βρεις μπροστά σου. Μπάλλα θέλησε να παίξει ο Δερμιτζάκης και ναι μεν κέρδισε με 3-2 στο "φιλικό" με τον Πανσερραϊκό - σχεδόν ίδια όπως προχθές ο θρύλος - αλλά μετά κόλλησε στο 1-1 με τον Βόλο ενώ ο θρύλος -με την συνήθη προστασία- τον κέρδισε 2-1
Ο Χάβος δεν είναι εγωϊστής σαν τον Δέρμι, "μετράει" τα τρεξίματα της ομάδας για κάθε παιχνίδι ώστε να βγάλει τον γολγοθά, δεν τούκατσε μόνο δυό φορές με τις Σέρρες και με την Μπρηζ, αλλά το ισοζύγιο είναι περισσότερο από θετικό και δείχνει να ξέρει τι σφυρίγματα θα αντιμετωπίσει.
Στο ματς του Βόλου στα 10 πρώτα λεπτά, ο τρόπος που σφύριζε ο διαιτητής και που ανοιγότανε ο Βόλος δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες, ήταν διπλό, αν έβαζε γκολ ο Βόλος απλά θα είχαμε 1-2 (θυμίσου σε πόσα ματς με μικρές ομάδες προηγήθηκε ο Βόλος και τελειώσανε 1-1, το ωραίο ποδόσφαιρο δεν φέρνει και το αποτέλεσμα πάντοτε ).

Φαίνεται νέες εντολές δόθηκαν στους... ναυτιλομένους μετά την γενική κατακραυγή και άρχισαν να σφυρίζουν πέναλτυ ΚΑΙ κατά των αιωνίων. Οι αντιδράσεις τους στην προσπάθεια να το πατσίσουν σε χρόνο μηδέν προκαλούν καινούργια γέλια με τα τραγελαφικά στο Καραϊσκάκη και τα φανταστικά στο ΟΑΚΑ

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Γεια σου Δήμο. Παρότι είσαι σε περίοδο εξετάσεων βρήκες (αρκετή) ώρα για να ασχοληθείς μαζί μου. Φυσικό είναι σε ορισμένα να συμφωνούμε και σε άλλα να διαφωνούμε. Κουβέντα, διάλογος και ανταλλαγή απόψεων να γίνεται.
Η μόνη έντονη διαφωνία μου στο σχόλιό σου είναι για τη Λάρισα. Στο ματς με τον Ηρακλή καθώς και στα επόμενα που ακολουθούν το ζήτητμα για αυτούς είναι ΜΟΝΟ η νίκη. Μόνο έτσι σκεπτόμενοι μπορεί να σωθεί μία ομάδα που παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Νομίζεις οτι νοιάζει κανέναν, σε όλο το νομό Λαρίσης το θέαμα αυτή τη στιγμή;;;
Η τελευταία πρόταση της προτελευταίας σου παραγράφου είναι το μυστικό για να αποκαλείται κάποιος φίλαθλος και να μην "χαλιέται" κάθε φορά που χάνει η ομάδα του. Το παιχνίδι ονομάζεται ποδόσφαιρο και όχι "νίκη-ισοπαλία-ήττα"!!!
Καλή συνέχεια στο διάβασμα.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι, οι Ολυμπιακοί έβριζαν το Χαραλαμπίδη γιατί και αυτοί όπως το 95% του κόσμου, βλέπει το ποδόσφαιρο σαν νίκη-ισοπαλία-ήττα. Δεν το βλέπει σαν ένα παιχνίδι. Η τελέυταία παράγραφος του δεύτερού σου σχολίου έιναι απολαυστική. Δεν πρέπει να έχεις άδικο. Πάντως η ουσία είναι ο τι έπρεπε να σφυρίξει πέναλτι από την αρχή. Μετά στην εξέλιξη της φάσης γίνονται δυο λάθη και έτσι (όπως θα γνωρίζεις σαν μαθηματικός) καταλήξαμε στη σωστή/ορθή ένδειξη πέναλτι του διαιτητή.

Απο τη στιγμή που μια ομάδα θεωρεί οτι η διαιτησία θα κρίνει σίγουρα το αποτέλεσμα ενός αγώνα της, δεν έχει σημασία το αν θα πάιξει ανοιχτά ή σφιχτά, έτσι δεν είναι;; Αφού θα χάσει ή δεν θα κερδίσει!!!

Έχεις δίκιο για τη διαιτητική συμπεριφορά. Έχουν χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια. Οτι να 'ναι σφυρίζουν. Έχουν πελαγώσει οι διαιτητές με τις συνεχόμενες διαφορετικές εντολές που παίρνουν. Θα πέσει πολύ γέλιο.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Κάνθαρε, έχεις ακούσει για την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα;; Η ομάδα σου έχει πάιξει 29 ματς ως τώρα και έχει κάνει 2,5 καλά παιχνίδια στην ευρώπη και κανένα (άντε ένα όπως λες εσύ) στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Και αυτό συμβαίνει καθαρά και μόνο απο την ανυπαρξία ρόστερ στην ομάδα. Από τους 32 πάικτες που είχες δηλωμένους οι 21 είναι επιπέδου Λεβαδειακού και Θρασύβουλου.
Εσύ φαίνεσαι να "βλέπεις" μπάλα, άρα θα καταλάβεις οτι δεν κοροιδεύω την ομάδα σου με αυτά που γράφω, απλά αποτυπώνω την πραγματικότητα (όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ)

Gee Pontius είπε...

Θα σου απαντήσω μόνο σαν μαθηματικός για να μην σε αφήσω στην πλάνη σου...
οταν διορθώνεις ένα γραπτό και βλέπεις στην πορεία π.χ. 7+5=10 λες από μέσα σου κατόπιν αυτού έχει για ταβάνι την βάση. Οταν παρακάτω συνεχίσει 10-5 = 7 δεν σκέπτεσαι ότι ρεφάρησε τις δυό μονάδες που "έφαγε" προηγουμένως και του βάζεις άριστα, αντίθετα τον ξαποστέλνεις οριστικά

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι, δεν υπάρχει/προβλέπεται πλεονέκτημα ή συνέχιση φάσης μετά απο πέναλτι. Από τη στιγμή που ο άσχετος Χαραλαμπίδης άφησε πλεονέκτημα που ήταν/οδήγησε σε οφσάιντ, τότε το ορθό ήταν πλέον να δώσει το πέναλτι. Εάν πάλι δεν προέκυπτε οφσάιντ και μετρούσε το γκολ, πάλι λάθος απόφαση θα ήταν η κατακύρωση του γκολ.

Gee Pontius είπε...

Καλύτερε, ο δικαστής ΔΕΝ αποδίδει δικαιοσύνη, εφαρμόζει τους κανονισμούς, το ίδιο πρέπει να κάνει και ο διαιτητής. Η απόφαση του χαραλαμπίδη για το πέναλτυ φαινεταθι δίκαια αλλά είναι διπλά κόντρα στους κανονισμούς.
Αντίθετα το μη σφύριγμα στον Βόλο , στο πρώτο γκολ το ΠΑΟΚ είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς κι ας μη φαίνεται δίκαιο, δεν υπάρχει φάουλ μεταξύ των παικτών της ΙΔΙΑΣ ομάδας

Gee Pontius είπε...

Δεν άντεξα να περιμένω το επόμενο ποστ και να μην σχολιάσω τα περί Κούπερ :
http://gpointsbreeze.blogspot.com/

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Η άποψη του gpointofview περιγράφει σε πολύ μεγάλο βαθμό ένα μέρος της Ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας/τρέλας.
Συμφωνώ με το περιεχόμενο της ανάρτησής σου Τζι.
Ο χαραλαμπίδης πήρε ή μάλλον κατέληξε στη σωστή απόφαση με λάθος σκεπτικό/τρόπο. Συμβαίνουν και στα μαθηματικά άλλωστε τέτοια παράδοξα.
Το ότι είναι ανίκανος (ή και μέρος της κοροιδίας) δεν το συζητάω καν. Είναι!!!