Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΚΑΒΑΛΑ-ΛΑΡΙΣΑ (1-0): Καλό παιχνίδι από την Καβάλα. Έπαιξε την μπάλα που μπορεί και ξέρει να παίζει καθώς έχει καλούς παίκτες Έκανε αρκετές ευκαιρίες και θα ήταν δίκαιο να κάνει πιο εύκολη και ευρεία νίκη Η Καβάλα έπαιξε καλά γιατί όπως είδαμε οι παίκτες της σε αυτό το παιχνίδι αποφάσισαν οτι έχουν κίνητρο. Ίσως να έχει κάποια προηγούμενα ή οφειλόμενα ο Ψωμιάδης με τον Πηλαδάκη. Πάντως οι παίκτες της Καβάλας μας έδειξαν οτι ήταν αποφασισμένοι να "τελειώσουν" την Λάρισα. Εμάς χωρίς να μας νοιάζει το κίνητρό τους, μας άρεσε αυτή η Καβάλα. Το μόνο (διαχρονικά) αρνητικό της Καβάλας είναι οτι μας κάνει να νομίζουμε οτι "διαλέγει" ματς. Βάσει απόδοσης εώς τώρα και υλικού η Καβάλα αξίζει να μπει στην πεντάδα (πολεμώντας με τον Ολυμπιακό Βόλου).
Όσο και να θέλουμε να δούμε τη Λάρισα να ανακάμπτει και να σώζει την παρτίδα, τόσο αυτή μας δείχνει οτι δεν υπάρχει σωτηρία για αυτή την ομάδα. Το πρόβλημα της Λάρισας έχει γίνει πλέον ψυχολογικό. Τους παίκτες πλέον φαίνεται οτι τους έχει πάρει "από κατω". Και όταν αυτό συμβαίνει εκεί που δεν το περίμενες, ούτε καν σου περνούσε από το μυαλό σαν πιθανότητα οτι θα μπορούσε να συμβεί, τότε η καθοδική σου πορεία τείνει στο "μη αναστρέψιμη". Είναι εμφανές οτι το λάθος έγινε στο μεταγραφικό σχεδιασμό (τον ποιον;;;) του καλοκαιριού όπου αποκτήθηκαν παίκτες που το μόνο κίνητρο που θα μπορούσαν να βρουν σε μια ομάδα ήταν τα χρήματα. Παίκτες χωρίς ψυχή, κορεσμένοι από όλες τις πλευρές που σίγουρα το μόνο που σκέφτονται στη ζωή τους είναι τα λεφτά και η καλοπέραση. Στα πλην των μεταγραφών ήταν και η μη απόκτηση αμυντικών χαφ. Δεν μαρκάρει κανείς στην ομάδα της Λάρισας. Μόνο ο Θεός μπορεί να σώσει την κατάσταση μάλλον γι αυτό ο Πηλαδάκης έφερε τον κομποσκοίνογλου για προπονητή.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ (1-0): Ο Παναθηναικός προσπαθεί να χτίσει ψυχολογία μετά τις απανωτές ψυχρολουσίες των διακοπών και η αλήθεια είναι οτι τα καταφέρνει. Δεύτερη σερί (κάπως) βελτιωμένη εμφάνιση. Όχι οτι μας μάγεψε ο πάο αλλά όπως και να το κάνουμε όσο κερδίζει όντας σε κακή κατάσταση μόνο αισιόδοξα μπορεί να κοιτάζει το κοντινό μέλλον Ο Παναθηναικός ήταν ένα κλικ καλύτερος στο συγκεκριμένο ματς, πήρε και ένα ανέλπιστο σφύριγμα και ήρθε το τρίποντο με καρδιοχτύπια. Όμως ο παο δεν φοβίζει (αγωνιστικά και παικτικά) σαν αντίπαλος και θα παίρνει δύσκολα τα τρίποντα.
Ο Αρης έκανε καλό παιχνίδι μετά από πάρα πολύ καιρό. Η εμφάνιση αυτή ήταν καθαρά αποτέλεσμα της ικανότητας του Κούπερ στην τακτική οργάνωση μιας ομάδας. Θα μπορούσε να ισοφαρίσει (και ισοφάρισε) το ματς ο Αρης αλλά θα μπορούσε να χάσει και με μεγαλύτερο σκορ. Ο Άρης έπαιξε κάπως υποφερτά λόγω του ότι το ματς άνοιξε αρκετα μετά από κάποιο σημείο. Όπως και ο Παο έτσι και ο Άρης δεν εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη και δύσκολα εώς πολύ δύσκολα (όπως συμβαίνει άλλωστε μέχρι τώρα)θα παίρνει πόντους.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (0-0): Ο Εργοτέλης έπαιξε καλή μπάλα και αυτό συνέβη γιατί ήξερε οτι είχε απέναντί της μια αντίπαλο με διαφορετικούς στόχους από αυτόν. Ο Εργοτέλης δεν σταμάτησε να προσπαθεί ακόμα και όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο. Και αυτό αρέσει σε εμάς τους φιλάθλους. Κουτσά-στραβά φαίνεται οτι ο Εργοτέλης είναι ικανός να σώσει την παρτίδα. Ο Μπούντιμιρ έμαθε κι αυτός τα Ελληνικά κουσούρια καθώς εγκατέλειψε τη φάση μετά την κεφαλιά του, τραβώντας τα μαλλιά του και βρίζοντας την τύχη του, ενώ θα μπορούσε να συνεχίσει και να πάρει το τρίποντο για την ομάδα του.
Ο Βόλος μετά από πολλά ματς έκανε μέτρια και όχι καλή εμφάνιση. Παρ' όλα αυτά βέβαια προσπαθούσε σε όλο το ματς να παίξει μπάλα και να δημιουργεί ευκαιρίες. Αυτό είναι σημάδι ποιοτικής ομάδας. Μόνο στη θέση του φορ μας τα χαλάει ο Βόλος. Μπράβο ρε Βόλε, μας αρέσεις.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (1-0): Στον Ηρακλή θα πρέπει να κάνουν ένα άγαλμα στον Λίμα μιας και τα δικά του στημένα είναι οτι πιο επικίνδυνο έχει να επιδείξει η ομάδα. Μ' αυτά και μ'αυτά ο Ηρακλής καταφέρνει να βρίσκεται ψηλότερα από εκεί οπου πραγματικά πρέπει να βρίσκεται. Είναι πολύ αναιμικός ο Ηρακλής από τους τέσσερις της άμυνας και μπροστά. Δεν μπορεί να δημιουργήσει τίποτα επιθετικά. Δεν άξιζε το τρίποντο ο Ηρακλής εχθές. Το πρωτάθλημα της Ελλάδας είναι τόσο γελοίο ποιοτικά που μπορεί να βγει (λέμε τώρα, 22 πόντους έχει) ο Ηρακλης στην Ευρώπη.
Ο Ατρόμητος όταν κατάλαβε οτι η αντίπαλη ομάδα δεν είναι ικανή ούτε 3 πάσες να αλλάξει, έπαιξε μονότερμα τον Ηρακλή. Εάν στον Ατρόμητο πίστευαν οτι είναι μεγάλη ομάδα (παικτικά εννοώ) τότε θα κέρδιζαν με περίπατο το χθεσινό (και άλλα) ματς. Πολύ καλή τακτική από τον Δώνη, η ομάδα σε πολλές φάσεις έβγαζε έξι!!!παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Είχες την αίσθηση οτι μπορούσε να γυρίσει άνετα το ματς. Ο Ατρόμητος θα πάει ακόμα καλύτερα εάν πιστέψουν οτι ανήκουν στις καλές ομάδες του πρωταθλήματος. Μπράβο ρε Ατρόμητε, μας αρέσεις κι εσύ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΞΑΝΘΗ (0-2): Και να μπορούσε να πάρει κάτι από αυτό το ματς ο Πανιώνιος, αυτή η πιθανότητα εξανεμίστηκε στα 2 γκολ που έφαγε στο πρώτο 25λεπτο. Τα πράγματα είναι μάλλον μη αναστρέψιμα και στην περίπτωση του Πανιωνίου. Παίκτες χωρίς ψυχολογία, χωρίς κίνητρα οι περισσότεροι, μερικοί φευγάτοι για αλλού, προπονητής δημοσιοσχεσίστας, φράγκα γιοκ, διοίκηση πελαγωμένη, φίλαθλοι εξαγριωμένοι και δανεικοί που θα παίζουν με την ίδια όρεξη που πάει ο Καραμανλής στη (να καεί, να καεί το μπ.... η) Βουλή συνθέτουν ένα σύνολο έτοιμο να χορέψει το χορό του Ζαλόγγου Ο μόνος που έχει να κερδίσει από όλη αυτή την κατάσταση είναι ο προπονητής της ομάδας που αντιμετωπίζει αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω (από τις μεταγραφές αν με εννοείτε).
Η Ξάνθη φυσικά και αξίζει το θαυμασμό μας για τους τελευταίους 7-8 αγώνες της. Παρουσιάζει τη μεγαλύτερη βελτίωση από όλες σχεδόν τις ομάδες του πρωταθλήματος και αυτό καταφέρνει να το εισπράττει και σε βαθμούς. Παίζει πλέον υποφερτή μπάλα, αρχίζει να δημιουργεί φάσεις και το μεγαλύτερο μερίδιο το οφείλει στον προπονητή της. Σε αυτό το ματς βρήκε ανοιχτό τον Πανιώνιο και τον τιμώρησε. Αν και από τέτοιας ποιότητας και φιλοσοφίας ομάδες περιμένουμε να εμφανίσει και μεγάλα διαστήματα αφλογιστίας, μάλλον θα σωθεί ευκολότερα και από όσο οι ίδιοι πίστευαν.

ΠΑΟΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (1-0): Ο Πάοκ κουτσα-στραβά καταφέρνει να παίρνει μερικά τρίποντα και έτσι να δημιουργεί μια ψευδαίσθηση ηρεμίας και ασφάλειας. Σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες με τους ίδιους στόχους, ο Παοκ μπορεί να δημιουργεί πιο εύκολα επιθετικούς κινδύνους στις αντίπαλες άμυνες και είναι πολύ πιο συμπαγής μεσομυντικά. Άρα σχετικά εύκολα θα φτάσει στο στόχο του στο πρωτάθλημα. Δεν έχει χαθεί η συνταγή Σάντος από την ομάδα του Παοκ και η τακτική αύρα που άφησε ο πορτογάλος μπορεί και κάνει την ομάδα να πορεύεται σχετικά άνετα χωρίς να γίνεται ιδιαίτερα αισθητό το "μικρό" ρόστερ της ομάδας. Απλά φέτος οι αντίπαλες ομάδες μπορούν και δημιουργούν περισσότερες φάσεις μπροστά στην εστία του, πράγμα που δεν το έχει πληρώσει ακριβά.
Ο Αστέρας κατέβηκε στο ματς κάπως χαλαρά θα έλεγα. Σαν να μην τους ένοιαζε και τόσο πολύ το σποτέλεσμα- μπορεί σε αυτό να συντέλεσαν και τα αποτελέσματα του Πανιωνίου και του Πανσεραικού. Γι αυτό έπαιξε κάπως ανοιχτά κι ότι βγει. Αυτό βοήθησε κατα κάποιον τρόπο στο θέαμα του αγώνα, το οποίο θα ήταν καλύτερο εάν υπήρχαν καλύτεροι ποιοτικά παίκτες (και από τις δύο ομάδες) στον αγωνιστικό χώρο. Γενικά ο Αστέρας φαίνεται να έχει επαναπαυθεί στην ανυπαρξία της Λάρισας και του Πανιωνίου και στο "μικρό" όνομα του Πανσερραικού. Με άλλα λόγια ο στόχος του από εδώ και πέρα θα είναι να βρίσκεται σε απόσταση δύο άσχημων αποτελεσμάτων από τους απο κάτω του.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ (1-3): Το ψιλοπολέμησε πάλι το ματς ο Πανσερραικός. Αλλά δυστυχώς γι αυτούς η άμυνα και η επίθεσή τους είναι λίγες για την κατηγορία. Άλλαξε μερικές πάσες πάντως, έκανε ευκαιριούλες και γενικά πατούσε στην περιοχή της Αεκ. Αλλά χρειάζονται και γκολ για να πάρεις και κανένα (έστω και ανέλπιστο) πονταλάκι. Δεν θεωρώ πάντως ακατόρθωτο από τις Σέρρες να σώσουν την κατηγορία, αλλά θα είναι σούπερ δύσκολο.
Η Αεκ έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση που κατάφερε να μην κάνει τους οπαδούς της να τα ξαναπάρουν στο κρανίο. Ευτύχησε να μπει η γκολάρα του Μπλάνκο και τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για αυτήν. Κακά τα ψέματα, η Άεκ δεν εμπνεέι και αυτή εμπιστοσύνη στους οπαδούς της με τις χλωμές (όχι απαραίτητα κακές) εμφανίσεις που κάνει. Η Αεκ μας δείχνει απλά οτι θα μπει εύκολα στα πλει-οφς και τίποτα άλλο. Μπορεί να παίξει πολύ καλύτερη μπάλα η Άεκ.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (0-2): Η Κέρκυρα μου φάνηκε οτι μπήκε πολύ εώς πάρα πολύ ανοιχτή στο γήπεδο. Αυτό το έκαναν είτε γιατί ήθελαν να συνεισφέρουν στο θέαμα είτε γιατί ήθελαν να κάνουν τη ζωή του Ολυμπιακού πιο εύκολη (ξέρω ποιο διαλέγετε). Όπως και να 'χει, δεν είχε να χάσει και τίποτα η Κέρκυρα από αυτό το ματς. Είναι πάντως πολύ ακίνδυνη ομάδα και αν κάποιος από τους τρεις τελευταίους καταφέρει να ανακάμψει, η Κέρκυρα θα πάρει τη θέση του.
Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλή μπάλα μιας και βρήκε έναν πολύ χαλαρό αντίπαλο απέναντί του. Απλά πήρε άλλους τρεις πόντους προς τον τίτλο που φαίνεται να έρχεται πολύ εύκολα. Αυτός ο Μιραλάς πρέπει να είναι λίγο βλάκας, μιας και με την μη-ομαδικότητά του καταφέρνει και δημιουργεί εχθρούς και μέσα στον Ολυμπιακό. Ο Πάντελιτς άνετα θα του έδινε δυο μπουκέτα εχθές.

ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΒΝΙΣΤΙΚΗΣ: Διπλό της Ξάνθης. Άλλη μια φορά τα στημένα του Λίμα του Ηρακλή.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Λάρισα και Πανιώνιος που δεν δείχνουν να συνειδητοποιούν οτι έρχετε το τέλος. 1789 εισιτήρια στην Καβάλα;;;; Ούτε οι φίλαθλοι/κάτοικοι γουστάρουν να πάνε να δουν την καλή κατα τ' άλλα ομάδα του Ψωμιάδη.

17 σχόλια:

giannis είπε...

σορυ ρε φιλε αλλα εσυ πιστευεις οτι η κερκυρα ειναι παραρτημα του ολυμπιακου;ο ολυμπιακος εκανε στην κερκυρα ενα απο τα καλυτερα εκτος εδρας παιχνιδια του και εσυ πασ αμεσως να το χαλασεις;επισης νομιζω οτι αν ο βολοσ(μενω βολο)δεν παρει ενα καλο επιθετικο τοτε μπορει να προκυψει κανενα προβλημα

Ύπνος είπε...

@giannis

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ομάδα που ήρθε μετά από αρκετά χρόνια στην πρώτη εθνική.Και έννατος που είναι πολύ του είναι.Δεν συμβαίνουν συχνά αυτά γιατί όπως είπα οι περισσότερες ομάδες ανεβοκατεβένουν ίδιες και ίδιες.

@kalyteros
Σε περιμένω και ΄σενα στο μπλόγκ μου ε;;

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Giannis, καλώς ήρθες. Φίλε δεν πιστεύω οτι η Κέρκυρα είναι παράρτημα του Ολυμπιακού. Αντιθέτως πολλοί το πιστεύουν. Είπα οτι η Κέρκυρα έπαιξε ανοιχτά. Αυτό μπορεί να σημαίνει οτι δεν πίστευε οτι μπορεί να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι. Εάν ήμουν προπονητής στην Κέρκυρα ίσως να έλεγα στους παίκτες "παίξτε ελεύθερα, μην φορτώνεστε με άλλο άγχος, μην προκύψει κανένας τραυματισμός, δεν με νοιαζει το αποτέλεσμα από αυτό το ματς". Ίσως για αυτό και ο Ολυμπιακός να έκανε ένα από τα καλύτερά του ματς (όπως λες). Πάντως οι πιο πολλοί με λένε γαύρο και εσύ με το σχόλιό σου με λες στην ουσία αντιγαύρο (δε σου κρύβω οτι χαίρομαι με αυτό). Εδώ μέσα γράφω μόνο αυτά που βλέπω να γίνονται στο χορτάρι (άντε και καμιά φορά έξω από αυτό). Τίποτα δεν επιρεαζει την άποψή μου.
Δεν βλέπω να προκύπτει κανένα πρόβλημα για τον Βόλο, πάρει δεν πάρει επιθετικό. Εκτός αν εννοείς πρόβλημα το να μην βγει στα πλέι-οφς.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Γεια σου ρε Ύπνε, ο Βόλος αξίζει να βρίσκεται πιο ψηλά από κει που βρίσκεται γιατί απλά παίζει την καλύτερη μπάλα στο πρωτάθλημα μαζί με οσφπ, καβάλα, ατρόμητο. Φίλε όποτε έρχομαι στο μπλογκ σου με πιάνουν τα γέλια και δεν σου κρύβω οτι θέλω να σχολιάσω αλλά θέλω να το κάνω με photoshop το οποίο δεν έχω κάτσει να ασχολειθώ.

Laplace είπε...

καλημερα φιλε
κριμα που πανε να ριξουν την λαρισσα..υπαρχει τρομερο παρασκηνιο απο πισω..

οσο για τονν πρωταθλητη:ο παναθηναικος θα το σηκωσει κ φετος..

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Γεια σου Λαπλάς, εγώ δεν βλέπω κανένα παρασκήνιο ή σχέδιο για να πέσει η Λάρισα. Εάν εσύ υποπτεύεσαι κάτι, πες το να το αναλύσουμε! Βάσει απόδοσης ομάδας δεν βλέπω πρωταθλητή τον Παναθηναικό.

Laplace είπε...

διαβασε αυτο φιλε http://www.exedrasports.gr/blogs/articleblog/?cid=90&aid=89910

ισχυει...

ΠΑΝΤΩΣ εχεις δικιο για τα καλοκαιρινα λαθη που εκαναν...αλλο το ενα,αλλο το αλλο..

Gee Pontius είπε...

Εγώ πιστεύω ότι αυτή η αγωνιστική, με το να διεξαχθεί τέσσερις μέρες μετά την προηγούμενη, έδειξε πολλά πράγματα που δεν μπορούσαν να φανούν για όσους δεν έχουν πρόσβαση στα εργομετρικά των ομάδων.
Ετσι είδαμε τους Πανιώνιο, Πανσερραϊκό, Λάρισσα και Κέρκυρα να χάνουν με κάτω τα χέρια και να δείχνουν ότι είναι τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό μια που τα ρόστερ τους υστερούν σε δυναμικότητα. Αν πρόσεξες και οι τέσσερις είχαν κάνει καλή εμφάνιση την προηγούμενη αγωνιστική και "αδειάσανε' κυριολεκτικά.
Βέβαια κάτι μπορεί να αλλάξει με τις μεταγραφές, αλλά δύσκολα.

Τελικά δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό...
πριν δέκα αγωνιστικές έγραφες ότι σου άρεσε το ποδόσφαιρο που έπαιζε η Λάρισσα και σε ρώταγα που το έβλεπες. Το ίδιο θα σε ρωτήσω τώρα για τον Ατρόμητο παρ΄όλες τις αβάντες που έχει η ομάδα του Σπανού.
(όχι ότι το αξίζει αλλά ψυλλιάζομαι πως θα βγει Ευρώπη φέτος, έστω και στα "χαρτιά", τόχει ξανακάνει ο Σπανός σαν Χαλκηδόνα τότε )

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Χαίρομαι που την ψάχνεις και εσύ Λαπλάς με το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Καταρχήν συμφωνούμε οτι τα λάθη του καλοκαιριού οδήγησαν τη λάρισα στον πάτο της βαθμολογίας.
Τώρα σχετικά με το "παραμύθι" του Σαμπράκου δημιουργούνται κάποιες απορίες. 1)Έστω οτι η τελευταία της βαθμολογίας ομάδα "ενέδιδε" στον εκβιασμό και πλήρωνε τα 250 χιλιάρικα, μετά τι θα γινόταν;;; Θα πήγαινε το ίδιο κύκλωμα και θα έκανε τον ίδιο εκβιασμό στην επόμενη ομάδα που θα κινδύνευε; Και αν και η επόμενη ομάδα ενέδιδε και αυτή στον εκβιασμό, θα πήγαιναν στην επόμενη; Στο τέλος ποιος θα έπεφτε; Αυτός που δεν θα πλήρωνε;; Ή μήπως το κύκλωμα δούλευε μόνο για μία περίπτωση κάθε χρόνο και "επαναπαύονταν" στην μία μόνο μπίζνα;
2)Πως θα διασφαλιζόταν η ομάδα που "πλήρωσε" για τη σωτηρία της οτι όντως θα έσωζε την κατηγορία;
Πάντως εγώ δεν βλέπω να σφάζεται διαιτητικά η Λάρισα.
Δεν αμφιβάλω όμως οτι "αγοράζονται" σωτηρίες και προβιβασμοί, αλλά όχι με τον τρόπο που περιγράφει ο Σαμπράκος στο "παραμύθι" του.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι, ίσως αυτό να ήταν το πρώτο σχόλιό σου που δεν αναφέρεσαι στη διαιτησία. Με εξέπληξε αυτή σου η "συμπεριφορά" καθώς υπήρχαν τουλάχιστον δύο περιπτώσεις (πρώτο γκολ Ολυμπιακού και μη-γκολ Άρη) που θα περίμενα να πεις κάτι. Άρα υποθέτω οτι είσαι πεπεισμένος για την ορθότητα των διαιτητικών αποφάσεων.
Στο κυρίως πιάτο τώρα. Θεωρώ σωστή την επισήμανσή σου για το "ξεφούσκωμα" μερικών ομάδων στα δεύτερά τους παιχνίδια μέσα σε 4 μέρες. Με την Κέρκυρα ίσως να μη συνέβη αυτό γιατί έχω την αίσθηση οτι στην Κέρκυρα δεν ήθελαν και δεν μπορούσαν να "χτυπήσουν" αυτό το ματς, οπότε (λογικά για μένα) δεν το "κυνήγισαν".
Δεν θεωρώ το ρόστερ της Λάρισας "λίγο". Παίκτες όπως οι Ταυλαρίδης, Βενετίδης, Ρομέου, Μπλάζεκ, Κανόμπιο, Μετίν, Κουζέν ακόμα κι ο Γκέρεμι (που έφυγε πλέον) φτιάχνουν "δυνατό" ρόστερ. Τι ομάδα μπορεί να "βγει" με αυτούς τους παίκτες είναι άλλη κουβέντα.
Η Λάρισα φίλε, έπαιζε καλή μπάλα μέχρι την 10η αγωνιστική. Έκανε και δυο καλές ισοπαλίες εκτός έδρας με Παο και Άρη (τον Άρη ιδίως το έκανε γιο-γιο) και δεν ήταν τελευταία. Μετά τι άλλαξε; Ο προπονητής!! Δεν λέω οτι φταίει η αλλαγή προπονητή αλλά συμπτωματικά έτσι έτυχε.
Ίσως να φταέι και αυτό που αναφέρει ο Λαπλάς (και το λινκ που μας δίνει).
Οταν λέω οτι ο Ατρόμητος παίζει καλή μπάλα, το λέω συγκριτικά με τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος. Παίζει με σκοπό να δημιουργήσει, κυνηγάει το γκολ, αλλάζει πολλές πάσες, βγαίνει με καλούς συνδιασμούς στην επίθεση και το κυριότερο βγαίνει με πολλούς παίκτες στην επίθεση. Τακτικά ή αμυντικά μπορεί να μην είναι σούπερ αλλά το όλο πακέτο είναι θετικό για τον Ατρόμητο. Η ομάδα σου το ένιωσε αυτό που λέω μέσα στην Τούμπα.
Ποιες ομάδες μπορούν να το κάνουν αυτό στο φετινό πρωτάθλημα; Ο Ολυμπιακός, η Καβάλα, ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Ατρόμητος (το έκανε και η Λάρισα στις πρώτες αγωνιστικές). Εάν ίσχυαν οι αβάντες που λες, δεν θα έχανε ο Ατρόμητος μέσα στο Καυτατζόγλειο. Στα "χαρτιά";;; Τι, θα ενωθεί ο Ατρόμητος με τον Πάοκ; Με τον Αρη; Με τον Βόλο ή με την Καβάλα;;;

Gee Pontius είπε...

Να συνεισφέρω στην συζήτησή σας περί εξαγοράς υποβιβασμών...
Πριν μερικά χρόνια, τελευταία αγωνιστική ο ΠΑΟΚ με Αναστασιάδη στον πάγκο του παίζει στα Γιάννινα που μάχονται για την σωτηρία τους και κερδίζει στο 80 2-1. Στο 80 ο αναστασιάδης δίνει εντολή στο αριστερό μπακ να παίξει δεξιά (!) και στο αριστερό χαφ να παίξει στο κέντρο. Δημιουργείται μια τρυπάρα και ω του θαύματος, τα Γιάννινα κερδίζουν 3-2

Επίλογος
...την ίδια ώρα η Προοδευτική κέρδισε παρ' ελπίδα τον ΟΦΗ (αν θυμάμαι καλά)εκτός έδρας και σώθηκε αυτή αντι του ΠΑΣ

Ηθικόν δίδαγμα...
Οταν δεν παίρνεις ΟΛΑ τα ενδεδειγμένα μέτρα γίνεσαι και δαρμένος και κερατωμένος !!!

Gee Pontius είπε...

να διευκρινήσω : όταν λέω στα χαρτιά αναφέρομαι πριν μερικά χρόνια όταν ο ΠΑΟΚ ήταν ακέφαλος και η ΕΠΟ δεν δέχθηκε να καταβάλει την εγγυητική επιστολή για να παίξει ο ΠΑΟΚ στο ΟΥΕΦΑ οπότε προωθήθηκε η Χαλκηδόνα στη θέση του μια που δεν τα είχε καταφέρει βαθμολογικά.
Πιστεύω ότι η φετεινή "προώθηση" επιχειρείται μέσω της κλήρωσης του κυπέλλου (η πιθανότητα αυτής της "μοναδικής" εκδοχής στην κλήρωση ήταν 1:128
Οπως ο Πανιώνιος και η Καβάλα φέρουν τον τίτλο "Νέος" ώστε να παραγράφονται οι προηγούμενες αμαρτίες έτσι και ο Ατρόμητος έκανε "όχημα" την Χαλκηδόνα και αυτά δικαιολογούν την αντιπάθειά μου προς αυτές τις ομάδες αλλά όπω σου είπα ο Ακίλες και ο Μάκης ξέρουν από μπάλα και ξαναφιάξαν ομάδα ενώ ο Σπανός περιμένει από τον Δώνη ...
Στο ματς της Τούμπας δεν κέρδισε ο Ατρόμητος, έχασε ο ΠΑΟΚ μ' ένα πέναλτυ που δεν θα έπαιρνε ούτε η ΑΕΚ, μόνο θρύλος και βάζελος παίρνουν τέτοια φυρίγματα. Χωρίς τα σφυριγματάκια τον κερδίζει και ο Ηρακλής ακόμα όπως είδες γιατί το φλύαρο (εννοείται επιθετικό) ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες του Δώνη χωρίς σπρωξίματα δεν έχει αποτέλεσμα, μόνο εντυπώσεις δημιουργεί όταν δεν υπάρχει κυνηγός κλάσης να κάνει την ατομική προσπάθεια. Αν δεν είχε πάρει αυτό το ματς θα ήταν στην γραμμή ου υποβιβασμού όπως βλέπεις.
Καμμία σχέση δεν έχει το ποδόσφαιρο του Ατρόμητου με αυτό της Καβάλας και του Βόλου που έχουν αξιόλογους επιθετικούς, περισσότερο με της λάρισσας μοιάζει.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι, η ιστορία που περιγράφεις με το γιαννενα-παοκ ήταν το 2002-03 και τότε ήταν ήδη υποβιβασμένος αφου είχε τιμωρηθεί με μείον βαθμούς λόγω οφειλων προς ποδοσφαιριστες (και καλά). Η Καλιθέα είχε νικήσει τον οφη (εντός) με 2-0 και πέρασε τον πας στη βαθμολογία και έτσι η καλιθέα είχε εξασφαλίσει την παραμονή ακόμα και αν ο ΠΑΣ κέρδιζε την άρση της ποινής. Με λίγα λογια ΜΥΛΟΣ όπως πάντα το Ελληνικό πρωτάθλημα.
Πάμε παρακάτω τώρα. Η ΕΠΟ καλά έκανε και δεν πλήρωσε για τον Παοκ και δεν πρέπει να πληρώνει για κανέναν. Για να γίνουμε πιο σωστοί όμως πρέπει να πούμε οτι η επο (του Γκαγκάτση-παοκτσή μην ξεχνιόμαστε) ήθελε να πληρώσει αλλά κάτι παίχτηκε με το κλεισιμο των τραπεζών (στην ουσία πήγαν να το κάνουν στα μουλωχτά και στο τέλος της χρονικής προθεσμίας) και δεν έγινε η "εκδούλευση".
Πλάκα-πλάκα φίλε Τζι, η ομάδα σου όλο χωμένη σε "περίεργες" καταστάσεις είναι. Μια η εγγυητική της επο, μια τα κόλπα του Αναστασιάδη...
Μάλον όπως σε συμφέρει μας τα λες. Φέτος ο Ατρόμητος έπαιξε πολύ καλή μπάλα μέσα στην Τούμπα και φυσικά δεν κέρδισε με πέναλτι αφού το πέναλτι το έχασε ο αντίπαλος τερματοφύλακας Μιχαηλίδης. Το γκολ το έβαλε ο Σφακιανάκης μετά από καλή επιθετική προσπάθεια του Ατρόμητου. Όπως βλέπεις αν έπαιρνε και το τρίποντο στον Ηρακλή θα ήταν 5 πόντους πίσω σου και οχι στη ζώνη του υποβιβασμού. Καμαρά και Περόνε είναι καλοί επιθετικοί.

Gee Pontius είπε...

Κακή διατύπωση δεν εννοούσα ότι έχασε με πέναλτυ αλλά το "κλίμα" της αναμέτρησης, εν πάση περιπτώσει με όποιον και να έπαιζε ο ΠΑΟΚ εκείνη την ημέρα θα έχανε, δεν έπαιξε τίποτε το σπουδαίο ο Ατρόμητος.
Γενικά σου αρέσουν οι ομάδες που στριφογυρίζουν την μπάλλα έξω από την περιοχή αλλά τελικά δεν ξέρουν τι να την κάνουν καθότι δεν είναι Μπαρτσελόνες για να παίζουν έτσι, τέσπα γούστα είναι αυτά. Τώρα, τι να πω, πρόσεξε μήπως ακολουθήσει τα βήματα της Λάρισσας και ο Ατρόμητος (από θέμα γκαντεμιάς ευτυχώς που δεν σου αρέσει ο ΠΑΟΚ )
Για διαιτησία δεν μίλησα γιατί αυτά που λες είναι φάσεις στην κρίση του διαιτητή και όχι ΠΡΟΘΕΣΗ όπως αυτές που αναφέρω

Gee Pontius είπε...

Να σου απαντήσω και στο τελευταίο ο ΠΑΟΚ δεν είναι χωμένος στα περίεργα , ΗΤΑΝ προ Ζαγοράκη, ΠΑΟΚg's είμαι, τυφλός δεν είμαι.
Τα χειρότερα επί Αναστασιάδη (υπάρχουν κάποια ζώα ομόθρησκοι που τον θέλουν πίσω ατον ΠΑΟΚ- έλεος) ήταν με μια φινλανδική (νορβηγική ;) που το σεντερμπακ όταν κλώτσαγε την μπάλα από την μεγάλη περιοχή δεν την έφτανε στην σέντρα, μιλάμε για καταστάσεις κάτω των 13 ετών επίπεδο. Πρωτο ματς στην Τούμπασ με Αγγελο και....0-1 !!! Με ρωτάγαν οι μαθητές μου τι θα γίνει στην ρεβάνς και τους έλεγα θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ 7-0 !!
Τελικά έπαιξα όλα τα λεφτά μου στο διπλό (με απόδοση 1.70 !! -κάτι ξέρανε οι μπουκ) και ποντάρισα στο 0-4(+) αλλά αυτοί τα παίξανε στο Χ-2 ημίχρονο-τελικό και 0-3 στο σκορ.
Είχε γίνει μάλιστα και θέμα στην κυπριακή βουλή μια που οι εταιρίες στοιχημάτων που την πλήρωσαν ήταν κυπριακές.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι, μου αρέσουν οι ομάδες που ΞΕΡΟΥΝ και ΜΠΟΡΟΥΝ να φτάσουυν τη μπάλα ως την αντίπαλη περιοχή και να κάνουν την τελική προσπάθεια, έστω και η τελική προσπάθεια πάει στα...πουλιά.
Στον Παοκ δεν μου αρέσει ο τρόπος που κατεβάζει και κυκλοφορεί την μπάλα. Σαν ομάδα τη βρίσκω αρκετά συμπαγή και αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό στοιχείο. Σας γκαντέμιασα τώρα;; Και να σας γκαντεμιάσω ρε φίλε, τι θα πάθετε; όπως και να 'χει πιο κάτω από πέμπτος δεν πας.
Συμφωνώ και επαυξάνω για τον Αναστασιάδη.

Gee Pontius είπε...

Τοποθετήθηκες, ποδοσφαιρικα διαφέρουμε, Εμένα μου αρέσουν οι ομάδες που σε "κοιμίζουν" στο κέντρο και ξαφνικά κάνουν μια επίθεση αστραπή με δυο, το πολύ τρεις μπαλιές, δεν με εξιταρει το κουβάλημα της μπάλλας από το κέντρο μέχρι την περιοχή του αντίπαλου, στο ξανάείπα ούτε το ποόσφαιρο της Μπάρτσα μου αρέσει ανεξάρτητα του αν είναι καλό.
Οπως κατάλαβες προτιμώ το ποδόσφαιρο των ομάδων του Μουρίνιο, του Αγιαξ του 70 (πολλοί με τα δικά σου γούστα θεωρούσαν τον Αγιαξ τυχερή ομάδα που δεν έπαιζε μπάλα!!). Μόνο η Βραζιλία του 70 μπορούσε να συνδυάσει γκολ με δυό μπαλιές στην περιοχή και θέαμα στο κέντρο αλλά μιλάμε για μια ομάδα όπου ο εγκέφαλος ήταν Ο Γκέρσον, η βεντέτα ο Ζαϊρζίνιο και έπαιζε και κάποιος Πελέ !!!!
Το τρίτο γκολ του τελικου 4-1 με την Ιταλία είναι για μένα η κορυφή του έξυπνου ποδόσφαιρου(και κόντρα στο ιταλικό κατενάτσιο έ ; )
Με τον Σάντος σαν ΠΑΟΚg's 'εγινα ευτυχής γιατί η ομάδα (προσπαθει να)παίζει έξυπνα και είναι σαφώς η ταχύτερη όλων στην δημιουργία φάσεων κυρίως λόγω Γκαρσία - Ιβιτς