Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (0-2): Μετά από ένα μεγάλο σερί καλών αποτελεσμάτων ήρθε μια "εντός" προγράμματος ήττα για τη Ξάνθη. Ατύχησε να δεχτεί γκολ στο πρώτο λεπτό του αγώνα και αυτό μάλλον καθόρισε και την εξέλιξη του αγώνα. Το ψιλοπάλεψε η Ξάνθη αλλά φαινόταν οτι δεν μπορούσε να γυρίσει το ματς. Απλά σβήνουν από τη μνήμη τους το ματς και προχωράνε για τα επόμενα. Παρά τα καλά τελευταία αποτελέσματα και την αναρρίχηση στη βαθμολογία, η Ξάνθη σου δίνει την εντύπωση οτι μπορεί να κάνει ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και να βρεθεί να παλεύει ξανά. Όσο οι ομάδες είναι κοντά στη βαθμολογία τόσο θα ανεβαίνει και το άγχος της.
Μεγάλη εώς τεράστια νίκη για τον Παναθηναικό. Κακά τα ψέματα ο Παναθηναικός έδειξε οτι έχει τα κότσια να το παλέψει ως το τέλος. Ο Παο προερχόταν από τρεις 100% προβληματικές εβδομάδες (αγωνιστικά και διοικητικά). Μια ήττα με τη Ξάνθη θα ήταν το τέλος, αλλά ο Παο έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και πέρασε ψιλοάνετα απο τη Ξάνθη. Το ματς ίσως ήταν διαφορετικό εάν ο Σισέ δεν το κάρφωνε στο πρώτο λεπτό, αλλά αυτή είναι μια υποθετική κουβέντα. Γι αυτό μερικοί είναι παικταράδες, γιατί κάνουν μια ομορφιά στην αρχή του αγώνα και κάνουν τη ζωή της ομάδας τους πιο εύκολη. Αυτό το γκολ του Σισέ πιστεύω οτι ήταν ανεκτίμητης αξίας. Καλό ήταν για τους ποδοσφαιρόφιλους το διπλό του Παο. Να μη γελιόμαστε όμως, το καλό ήταν η νίκη και όχι η (κατα τ' άλλα κάπως βελτιωμένη) απόδοσή του.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ (3-0): Ο Ατρόμητος παίρνει σιγα-σιγά αυτά που δικαιούται από τα ματς που παίζει. Παρουσιάζει καλή μπάλα στους αγώνες του (από την αρχή του πρωταθλήματος) και γενικά αρέσει σαν ομάδα. Καλούτσικη μπάλα έπαιξε κι εχθές, παίρνοντας βέβαια τεράστια ώθηση από τα δύο γρήγορα γκολ. Διαχειρίστηκε καλά το υπόλοιπο του αγώνα και κέρδισε άνετα. Βάσει της απόδοσης που έχει στα 16 ως τώρα ματς θα έπρεπε να είναι πολύ ψηλότερα στη βαθμολογία. Προπονητής, παίκτες, πρόεδρος και κόσμος κάνουν ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο που σίγουρα δεν του αξίζει να πολεμάει για παραμονή. Έχει να δώσει κι άλλα ο Ατρόμητος φέτος, του αξίζει μια ακόμα καλύτερη συνέχεια.
Στη Λάρισα έχουν χάσει τα αβγά και τα πασχάλια. Έχει χαθεί ο αγωνιστικός έλεγχος και οι τριαροτεσσάρες που δέχεται στο κεφάλι κάνουν πιο επώδυνο το "θάνατο". Με την εμφάνιση που έκαναν στο Περιστέρι μας έδειξαν οτι το πρόβλημα της Λάρισας είναι οτι νομίζουν οτι επειδή είναι παικταράδες θα σωθούν εύκολα Ο μόνος τρόπος για να σωθεί η Λάρισα είναι να πειστούν όλοι εκεί μέσα οτι πλέον πρέπει να παίξουν δυνατά και σφιχτά για να μην χάνουν τα ματς. Εάν εξασφαλίσουν μια σκληρή αμυντική λειτουργία, η επίθεση θα το βάλει το γκολάκι. Άρα μια τακτική του πάμε να κλέψουμε το ματς είναι καλύτερη (και επικοδομητικότερη σε βαθμούς) του πάμε να δείξουμε πόσο καλή ομάδα είμαστε. Αυτό βέβαια μπορεί να το εμφυσήσει στην ομάδα μόνο ο Πηλαδάκης ή ένας σοβαρός προπονητής και όχι αυτόν που έφεραν στη μέση της περιόδου. Α ρε Πηλαδάκη, γιατί να πιστεύεις σε πουθενάδες συμβουλάτορες-παραγοντίσκους! Εφτά νίκες στα επόμενα 14 παιχνίδια είανι το στοίχημα για τη Λάρισα, αλλιώς θα έχουμε τον εντυπωσιακότερο υποβιβασμό ομάδας στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΑΡΗΣ-ΚΑΒΑΛΑ (1-0): Ο Άρης συνεχίζει να είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Σταθερά κακός. Η πιο ανύπαρκτη (μεγάλη) ομάδα των τελευταίων ετών. Προκαλεί πλέον γέλιο η μεσοεπιθετική-επιθετική ανικανότητα των παικτών αυτής της ομάδας. Λέγαμε οτι ίσως ήταν η κούραση η αιτία αλλά και πάλι μετά απο ξεκούραση 20 ημερών το θέαμα που μας πρόσφερε ήταν θέαμα υποβιβασμού. Εάν δεν τον έλεγαν Αρη θα έκανε παρέα τον Νταμπίζα. Πάλι κακό ποδόσφαιρο απο τον Άρη. Πάλι 6 τελικές. Πάλι μονότερμα τον έπαιξαν μέσα στην έδρα του. Πάλι παρακαλούσε ο κόσμος να τελειώσει το ματς. Η παρουσία και το σθένος του Καραμανλή στη Βουλή είναι πιο αισθητή από την μεσοεπιθετική-επιθετική παρουσία του Άρη στις αντίπαλες περιοχές. Παίρνει αποτελέσματα που και που, καθαρά λόγω του κόσμου του και του ονόματός του που παραδοσιακά σέβονται οι αντίπαλοί του. Φυσικά όμως και αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτό το ρόστερ καθώς έχουν καταφέρει περισσότερα από τις δυνατότητές τους. Το μόνο θετικό σημάδι μέσα στο σκοτάδι που επικρατεί στην ομάδα (και δεν εννοώ μόνο αγωνιστικά). Δυστυχώς για τον κόσμο του Αρη, η πλασματική βαθμολογική θέση που βρίσκεται καλύπτει τη γύμνια της ομάδας. Οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης (ο θεός να τους κάνει) ταΐζουν πολύ τυράκι τον κόσμο του Αρη (και όχι μόνο).
Η Καβάλα έπαιξε καλή μπάλα, άλλαζε πάσες, έκανε συνδυασμούς, έφτανε σε τελικές προσπάθειες αλλά κατάφερε να χάσει γιατί αυτή η ομάδα δεν έχει στόχους, δεν λειτουργεί βάσει προγράμματος Κωλοχανείο με λίγα λόγια η ομάδα. Με συνεχείς αποδεσμέυσεις/μεταγραφές ποδοσφαιριστών και προπονητών και μια διοίκηση παντοπωλείου τι να περιμένει κανείς;; Αυτή τη κωλοκατάσταση την κατάλαβαν και οι ποδοσφαιριστές και φυσικά συμπεριφέρονται αναλόγως. Παίζουν όποτε τύχει. Αυτό που συμβαίνει στην Καβάλα είναι καθαρά αντικατοπτρισμός της ζωής και της συμπεριφοράς του ιδιοκτήτη της. Πάντως έχει καλούς παίκτες η Καβάλα που αν ανήκαν σε μια σοβαρή ομάδα θα έκαναν θαύματα. Η Καβάλα είναι ικανή να μπει στα πλει-οφς αλλά προλαβαίνει και να πέσει (λόγω νοοτροπίας και οχι αγωνιστικά). Μετά τον Κόσμι ποιον ρε Ψωμιάδηδες;; Πλύνετε, σκουπίστε, τελειώσατε είναι η κατάσταση για παίκτες και προπονητές στην Καβάλα. Αυτό δεν είναι ομάδα, είναι...πλυντήριο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (3-0): Ο Αστέρας μας αποδεικνύει που και που οτι έχει καλούς παίκτες που μπορούν να πάρουν αποτελέσματα και αν μη τι άλλο να σωθούν. Σου δίνει την εντύπωση οτι είναι μια ακόμα Καβάλα αυτή η ομάδα. Σαν να μην έχουν προσδιορίσει στόχους και να παίζουν για να τελειώσει η χρονιά για να πάνε στην επόμενη. Τέτοιες νοοτροπίες (ομοίως με της Καβάλας) δεν βοηθάνε στο θέαμα και υποβαθμίζουν την όποια ποιότητα (ηθική, δεοντολογική, αξιοκρατική) του πρωταθλήματος. Σαν να υπάρχουν αυτές οι ομάδες καθαρά και μόνον λόγω δημοσιών σχέσεων και να πορεύονται μόνο γι αυτόν το λόγο. Δεν είναι καλά σημάδια όλα αυτά και ίσως οδηγήσουν την ομάδα σε περιπέτειες στο τέλος της χρονιάς. Αλλά είπαμε...οι δημόσιες σχέσεις ίσως και να είναι το όπλο για τη σωτηρία.
Ο Εργοτέλης είναι μια μικρή ομάδα που κερδίζει τα ματς που πρέπει και μετά ο θεός βοηθός. Δεν είναι κακό αυτό. Απλά κάτι δηλώσεις για εξάδα και πλέι-οφς γελοιοποιούν αυτούς που τις λένε. Σαν ομάδα πάντως έχει θετικό πρόσημο γιατί το προσπαθούν στους περισσότερους αγώνες τους. Δείχνει οτι είναι ομάδα, με σταθερό (και προβλέψιμο) προσανατολισμό. Απλά το να παίζεις στον ένα αγώνα καλά και να εξαφανίζεσαι στον επόμενο είναι κακό σημάδι. Με λίγα λόγια παίζεις με την τύχη σου με τέτοια νοοτροπία. Ομάδα πάντως που μπορεί να κερδίζει παιχνίδια που πρέπει, δύσκολα θα πέσει.

ΑΕΚ-ΚΕΡΚΥΡΑ (0-0): Καθαρά άτυχο το αποτέλεσμα για την Αέκ. Προσπάθησε και έπρεπε να κερδίσει. Δεν το έκανε γιατί κάτι βασανίζει το μυαλό των παικτών και του προπονητή της ομάδας. Δεν βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα στην Άεκ. Πως να κερδίσει κάποιος όταν είναι κακόκεφος. Έπαιξαν καλή μπάλα για 60 λεπτά και μετά τα παράτησαν. Καθαρά σημάδι άσχημης ψυχολογικής κατάστασης. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να λάβει δράση ο προπονητής ή ο Δημητριάδης. Νομίζω οτι η Άεκ είναι έρμαιο της διοικητικής ανυπαρξίας-ανικανότητάς της (και του επιπόλαιου καλοκαιρινού σχεδιασμού). Η υπόθεση Τζιμπούρ από το καλοκαίρι και την υποτιθέμενη ανανέωση μέχρι τα προχθεσινά καραγκιοζιλίκια τα λένε όλα. Πρέπει να έχουν μπερδέψει αρμοδιότητες μέσα στη διοίκηση. Έχει καλούς παίκτες που δεν μπορούν να πιάσουν (ενώ μπορούν)καλή απόδοση. Αν βρουν λίγη διοικητική σταθερότητα τότε μπορούν να είναι αισιόδοξοι. Αλλιώς μάλλον θα πέσουν και εκεί φάπες.
Η Κέρκυρα ίσως να είναι η πιο ευνοημένη από την τύχη ομάδα του πρωταθλήματος. Έχει πάρει πάρα μα πάρα πολλούς ανέλπιστους πόντους. Βέβαια για να πάρεις αυτούς τους πόντους δεν θα πρέπει να είσαι ανύπαρκτος τουλάχιστον αμυντικά. Αυτό κάνει η Κέρκυρα, κλειδώνεται πίσω και με νύχια και δόντια παίρνει πονταλάκια. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο η Κέρκυρα πάει καλά αμυντικά. Μετά όμως το χάος. Σε όλο το ματς κατάφερε να κάνει μία κεφαλιά. Πως να σωθεί έτσι η ομάδα ρε Κερκυραίοι; Το πολύ-πολύ να παίρνεις καμιά ισοπαλία και έτσι να πέσεις αξιοπρεπώς. Φυσικά και είναι η Κέρκυρα από τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό. Καθαρά και μόνο επειδή δεν μπορεί να παράγει επιθετικά, αρά δεν θα μπορεί να βάλει γκολ, άρα δεν θα μπορεί να παίρνει τρίποντα που δίνουν τη σωτηρία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (0-0): Σε ένα ακόμα ματς (συνεχόμενο) ο Βόλος αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Πάλι έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο με συνδυασμούς και πολλές πάσες. Δεν κέρδισε το ματς καθαρά και μόνο επειδή του λείπει ένα αξιόλογο σέντερ-φορ. Θα το ξαναπώ οτι ο Βόλος παίζει απο τις καλύτερες μπάλες στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι σίγουρα η ΟΜΑΔΑ του φετινού πρωταθλήματος. Δεν φοβάτια κανέναν, δεν υποτιμάει κανέναν και σε κάθε ματς κάνει το παιχνίδι του. Αυτό μας αρέσει. Δυστυχώς όμως γι αυτούς δεν είναι ακόμα μεγάλη ομάδα για να μπορεί να κερδίζει όλα τα ματς που τα θεωρεί εύκολα. Ας ελπίσουμε οτι θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει έτσι και να μην δούμε τίποτα περίεργες εμφανίσεις προς το τέλος. Συγνώμη Βόλε αλλά το κακό παρελθόν των ιδιοκτητών σου μας δίνει αυτό το δικαίωμα. Κατά τ' άλλα συνέχισε έτσι ρε Βόλε.
Βελτιωμένος εμφανίστηκε ξανά ο Πανιώνιος. Το πάλεψε το ματς και δημιούργησε ευκαιρίες για να το "κλέψει". Οι προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν στο ρόστερ της ομάδας σε συνδυασμό με τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα (που δημιούργησε ένα άτομο-ο Κιντής) μάλλον θα δημιουργήσουν ένα πολύ ψυχοφθόρο φινάλε για τον Πανιώνιο. Η ομάδα έδειξε οτι μπορεί να παλέψει για τη σωτηρία αλλά το πηγάδι που έχει πέσει η ομάδα είναι μάλλον πολύ βαθύ για να τα καταφέρει να σωθεί. Πολύ δύσκολη η συνέχεια παρά το καλούτσικο παιχνίδι απέναντι στο Βόλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ (2-0): Καλούτσικο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό. Παίζουν χωρίς άγχος, έχοντας καταλάβει μάλλον οτι θα πάρουν το πρωτάθλημα. Δίχνουν οτι πιστεύουν πως είναι ανώτεροι ποιοτικά από όλους και μερικές φορές αυτό ίσως τους κάνει να βαριούνται. Το ερωτηματικό τώρα θα είναι το πως θα διαχειριστεί ο Ολυμπιακός δύο ενδεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Εσύ ρε Βαλβέρδε θα αφήσεις ποτέ αυτόν το Ρόμενταλ να βγάλει και κανένα ενενηντάλεπτο μπας και πάρει τα πάνω του και δείξει αυτά που εν μέρη μας δείχνει στα εξηντάλεπτα που παίζει; Μανιάτης, κουμορτζι, χαβίτο, βέλλιος, Φορτούνης και άλλοι, στην ουσία δεν δυναμώνουν τον Ολυμπιακό αλλά αποδυναμώνουν τους άλλους "μεγάλους" του πρωταθλήματος.
Ο Ηρακλής δεν είχε να χάσει τίποτα από αυτό το παιχνίδι και κατάφερε να χάσει το Σολτάνι για το επόμενο ματς. Επιμένω οτι ο Ηρακλης είναι ψιλοβελτιωμένος στα τελευταία ματς αλλά μου φαίνεται οτι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την γραμμή του υποβιβασμού που θα βρεθούν σε δυο-τρία ματς. Ο Ηρακλής δεν έχει ούτε τους παίκτες που θα αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία δύσκολες καταστάσεις, να μπορούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, ούτε την διοίκηση που θα εκπέμπει εμπιστοσύνη και να μεταδίδει αγωνιστικότητα και πάθος για παραμονή. Δύσκολα τα πράγματα και για τον Ηρακλή. Εάν γίνει η μεταγραφή του Βέλλιου, θα είναι η πρώτη συνεργασία ΔΗΣΥ-ΝΔ;

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ (1-1): Ο Πανσερραικός ήταν τυχερός που πήρε τον πόντο από αυτό το ματς γιατί ξεκίνησε ανάποδα γι αυτόν το ματς και γιατί έδειχναν οι παίκτες του εντελώς απογοητευμένοι μετά το γκολ στο δεύτερο λεπτό. Δεν έπαιξε καλά ο Πανσερραικός σε αυτό το ματς. Μας έχει δείξει οτι μπορεί καλύτερα. Το πολεμάει πάντως και το οτι πήρε πόντο, θα τους βοηθήσει ψυχολογικά. Το στοίχημα για τις Σέρρες είναι πλέον πως θα διαχειριστεί τα πιθανώς αρνητικά αποτελέσματα των επόμενων 2-3 αγώνων. Καλό κουράγιο ρε Σέρρες.
Ο Παοκ παρουσίασε την Ελληνίστικη νοοτροπία του "ευτυχώς προηγηθήκαμε νωρίς, ας κωλοβαρέσουμε και λίγο". Όταν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, αυτάτα ματς τα κερδίζεις ιδίως όταν έρχεσαι απο Κερκυραίικο κλαρίνο. Ο Παοκ μας έδειξε οτι είναι μεγάλη ομάδα στα χαρτιά, στα λόγια και στις επιθυμίες μερικών πορωμένων οπαδών του. Ο Παοκ έπαιξε καλή μπάλα από την περιοχή του μέχρι το κέντρο του γηπέδου. Οτι κάνει η Κέρκυρα δηλαδή. Οι μισοί παίκτες δείχνουν οτι βαριούνται και οι άλλοι μισοί οτι δεν μπορούν. Και έτσι πάντως είναι μια συμπαγής ομάδα που όμως κάτι την "τρώει" εσωτερικά. Δεν εκπέμπει 100% υγεία. Ο κόσμος της την κρατάει ψηλά στη βαθμολογία.

ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Παναθηναικός, που αν έχανε θα βαρούσε διάλυση ενώ τώρα αγόρασε λίγη ελπίδα.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Λάρισα γιατί δεν έχουν καταλάβει οτι πέφτουν. Εργοτέλης.
Ρε Κωνσταντινέα (διαιτητής στο οσφπ-ηρα) σταμάτα αυτό το καραγκιοζιλίκι του να κοιτάς στον ουρανό μετά τα ματς και να ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ στο θεό ευχαριστώ και ευχαριστώ (το έκανε δεύτερη συνεχόμενη φορά). Γίνεσαι πολύ γελίος ρε υποκριτή. Τι δημοσιοσχεσίτικη βλακεία έχεις στο μυαλό σου και το κάνεις; Και ο θεός ο ίδιος θα σε έφτυνε ρε κουτοπόνηρε.

10 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Ντάξει για τον Άρη είσαι λίγο υπερβολικός. Εννοείται ότι δεν παίζει μπάλα, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα.

Όσο για την Λάρισα το έχουν πάρει χαμπάρι. Το θέμα είναι αν προλαβαίνουν να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Gee Pontius είπε...

Φίλε μου αυτό που υποψιάζεσαι για τους ποδοσφαιριστές της Καβάλας και του Αστέρα οι ίδιοι το ξέρουν καλά, τα ματς δεν παίζονται πάντα στο γήπεδο. Αλλοτε το ύψος του πριμ (με τις ανάλογες...βιταμίνες) και άλλοτε οι διαιτητές (γιατί στις ομάδες που χρειάζονται πολλές νίκες δεν είναι δυνατόν να χορηγούνται συνεχώς ... βιταμίνες)καθορίζουν τα αποτελέσματα και εσύ...προσπαθείς να κάνεις κριτική.
Πάμε
Προχθές στην Ξάνθη ο ήδη κιτρινισμένος Ζιλμπέρτο αναγκάσθηκε να αγκαλιάσει τον επιθετικό της Ξάνθης που του ξέφυγε. Φυσικά δεν είδε δεύτερη κίτρινη και από αυτό το σημείο αρχίσαν τα...ρατσιστικά συνθήματα
Χθες με τον Κωνσταντινέα το γέλιο της αρκούδας. Πως να εμπιστευθείς την κρίση του διαιτητή στην δύσκολη φάση του Σολτάνι όταν στο πρώτο ημίχρονο ο Πατουρίδης παίζει βόλλεϋ, το φάουλ σφυρίζεται, αλλά η κάρτα δεν βγαίνει.
Αυτά τα είδε όλη η Ελλάδα, τα ματς τα έδειχνε η ΝΕΤ, αλλά επειδή ευνοήθηκαν ο ΠΑΟ και ΟΣΦΠ δεν αναφέρονται ούτε στα ψιλά των οπαδοθηρικών αθλητικογράφων
Δεν μιλάμε για διαιτητικά λάθη, μιλάμε για ΕΝ ΨΥΧΡΩ μεροληψίες που ξεφτυλίζουν το άθλημα.
Παρεπιπτόντόντως μήπως θυμάσαι ένα έστω ματς του θρύλου στο ¨τηγάνι" που να μην είχαμε κόκκινη ή πέναλτυ υπέρ του "θρύλου" ;
Ειλικρινά νομίζω ότι όσοι κάνουν πως δεν τα βλέπουν όπως οι οπαδοθηρικοί "αθλητικογράφοι" κάνουν τρομερό κακό στο ποδόσφαιρο.
Πρέπει να υποχρεωθούν να ασχολούνται με αυτούς που καταστρέφουν κάθε έννοια παιχνιδιού στο ποδόσφαιρο και ασχολούνται μόνο με το αποτέλεσμα που ενδιαφέρει κάφρους-οπαδούς του σωματείου στο οποίο κάνουν "ρεπορτάζ" και όχι τους φιλάθλους.
Πιστύεις ότι αν αρθρογραφούσε σήμερα π.χ. ο Διακογιάννης θα καταδεχότανε να κριτικάρει ματς που διεξάγονται με τέτοιους διαιτητικούς όρους ;

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Γεια σου Κάνθαρε. Όντως μπορεί να είμαι/φαίνομαι λίγο υπερβολικός σε κάποιες κρίσεις μου (και άλλων ομάδων) αλλά δεν παύουν τα λεγόμενά μου να στηρίζονται στην αλήθεια και τη λογική. Χαίρομαι πάντως που είσαι επιεικής μαζί μου καθώς θα μπορούσες να μου ρίξεις πολλά μπινελίκια εάν ήσουν πορωμένος.
Δυστυχώς για τη Λάρισα ο τρόπος που αντιμετώπισαν το ματς και η μη αντίδρασή τους στα δυο γκολ που έφαγαν, έδειξε οτι δεν το είχαν πάρει χαμπάρι. Τώρα το πήραν.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Γεια σου Τζι, συμφωνώ 100% σε όλο σου το σχόλιο. Η πρότελευταία σου πρόταση είναι το μυστικό του να γίνει το ποδόσφαιρο λίγο καθαρότερο.
Έχω μια ερώτηση πάντως. Πως θα ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ οι δημοσιογραφίσκοι να ασχολούντασι με αυτούς που καταστρέφουν το ποδόσφαιρο;;; Τη δουλειά τους δεν θα τη χάσουν, οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα δεν θα κλείσουν (ας είναι καλά ο ΟΠΑΠ). Επαναλαμβάνω, όντως σε αυτό το σημείο κρίνεται η καλυτέρευση του ποδοσφαίρου.
Ο Διακογιάννης πιστεύω οτι δεν θα σχολίαζε ούτε καν το θέαμα που βλέπουμε στα γήπεδά μας, πόσο μάλλον παιχνίδια με τέτοιους διαιτητικούς όρους.

Gee Pontius είπε...

Να σου απαντήσω περί ΠΑΟΚ αν και στο ξαναέγραψα. Επισήμως δεν μπορεί να βγει και να πει "κύριοι, μας ενδιαφέρουν κατά σειραν Κύπελλο, Ευρώπη και μετά τα πλέη-οφφ"
Στο πρωτάθλημα έχει 8 ματς στην Τούμπα και 6 έξω εκ των οποίων τα δύο με Αρη και Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη,( ΑΕΚ, Ατρόμητο, Πανιώνιο στην Αθήνα και Βόλο από επαρχία).
Με 10 ματς στην θεσσαλονίκη (συν κάτι ψιλά από εκτός έδρας) οι 24-26 βαθμοί κρίνονται σαν εφικτός στόχος και δίνουν 3η θέση και στο κάτω-κάτω αν στραβώσουν τα πράγματα στους άλλους στόχους υπάρχει καιρός για αλλαγή ρότας.
Είναι απολύτως προβλέψιμη η αγωνιστική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ ειδικά στα εκτός έδρας ( = ό,τι κάτσει)

KANTHAR0S είπε...

Βρε πορωμένος είμαι, αλλά προσπαθώ να έχω το μυαλό στη θέση του.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι, ο Πάοκ και ο κάθε παοκ μπορεί να επιλέγει το πως θα αγωνιστεί σε κάθε ματς και από που μπορεί να πάρει πόντους που θα τον οδηγήσει στο στόχο του. Εγώ θα είμαι εδώ για να κρίνω τον τρόπο που αγωνίστηκε. Μπορεί ο Παοκ (και καθε ΠΑοκ) να κερδίσει τα επόμενα 10 ματς με 1-0 με κωλοεμφάνιση. Εγώ θα του την λέω για την κωλοεμφάνιση γιατί έτσι γουστάρω να βλέπω την μπάλα. Η απόδοσηη με ενδιαφέρει. Δεν με νοιάζει καθόλου ο τρόπος που οι 9 στους 10 βλέπουν το ποδόσφαιρο, δλδ νίκη-ισοπαλία-ήττα.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Και να συνεχίσεις έτσι Κάνθαρε. Πολλοί δημοσιογράφοι (κυρίως της ομάδας που υποστηρίζει ο καθένας μας) θα προσπαθήσουν να το αλλάξουν αυτό (το να έχουμε το μυαλο μας στη θέση του).

Gee Pontius είπε...

Με στενοχωρείς, "καλύτερε". Και σε εμένα αρέσει υ καλή μπάλλα αλλά για να παιχθει θέλει προϋποθέσεις . Δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις ότι πανω απ' όλα προέχει η επιβίωση του σωματείου μια που δεν υπάρχει ο λεφτάς να το "πάρει πάνω του". Δεν είναι δυνατόν να αγνοείς ότι τα άλλα σωματεία χρεώνονται σαν ΠΑΟ, ΑΕΚ, κ.λ.π. ενώ ο ΠΑΟΚ χρεώνεται σαν Ζαγοράκης , άρα δεν έχει "μεταβίβαση" χρεών στο Δημόσιο. Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρεις ότι αυτό τελειώνει από του χρόνου γι' αυτό από τον βάζελο την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια ήδη και πιθανόν να δεις από το καλοκαίρι το ίδιο σενάριο και στον θρύλο (ήδη έχει αρχίσει η ανώμαλη προσγείωση με Κουμορτζί και ... Χαβίτο - έλεος ! )
Είναι αστείο να ζητάς ποδοσφαιρικό θέαμα από μια ομάδα που έδωσε (και θα δώσει) περισότερα παιχνίδια στην σαιζόν από οποιαδήποτε άλλη και χωρίς να έχει την δυνατότητα να "φορτώσει" το ρόστερ της.
Τηρουμένων των αναλογιών παίζει πολύ καλύτερα από τον ολυμπιακό π.χ. που προετοιμάζεται πάντοτε μια βδομάδα για να παίξει με τον τυχόντα Ηρακλή π.χ.
Πέρισυ που οι συνθήκες ήταν ανάποδες -αν θυμάσαι- με τον ολυμπιακό γέλαγε κάθε πικραμένος και ειδικά ο ΠΑΟΚ τον "γλένταγε" όπου τον εύρισκε.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι, στο ξαναείπα οτι συμφωνώ με αυτά που γράφεις και λαμβάνονται υπόψη μου ('οπως και άλλες παράμετροι) στη κριτική που κάνω στους αγώνες. Απλά το πρίσμα μέσα από το οποίο θες να αναλύσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ σωστό μεν, πολύ μηδενιστικό δε. Δηλαδή αν μας γίνει εμμονή η όλη διαπλοκή του ελληνικού ποδοσφαίρου, τότε εξ'ορισμού δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε καθόλου μ' αυτό καθώς θα ξέραμε οτι όλα είναι στημένα και άρα δεν θα μας πρόσφερρε καμία ευχαρίστηση.
Ποδοσφαιρικό θέαμα ζητάω όπως ζητάω θέαμα από τον ηθοποιό στο θέατρο και όπως ζητάω "θέάμα" από τον κουφωματά που θα πληρώαω για να μου κάνει δουλειά.