Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ

Πραγματοποιήθηκε χθες αγώνας κατά της φτώχειας (μη ξεράσω) και όλες οι εφημερίδες ασχολούνται σήμερα με το "ευγενές" και "καθωσπρεπίστικο" αυτό γεγονός. Μαζεύτηκαν δηλαδή και έστησαν ένα πανηγύρι για να μαζευτούν χρήματα για Αϊτή και Πακιστάν. Ήρθαν κάποιοι ποδοσφαιριστές (μερικοί από αυτούς πάμπλουτοι), ακόμα περισσότεροι δημοσιοσχετίστες και ανάμεσά τους μπερδεμένα/χαμένα κάποια ακόμα περισσότερα λαμόγια. Μέσα στα φθηνά ξενοδοχεία που έμεναν φόρεσαν όλοι τα φθηνά κοστουμάκια τους, τα φθηνά ρολογάκια τους και όλοι μαζί πέρασαν μία όμορφη μέρα γεμάτη κραιπάλη, επισκέψεις σε εστιατόρια, επισκέψεις σε κλαμπς, δημόσιες σχέσεις του κώλου και προφανώς "επιχειρηματικά"-αεριτζίδικα σχέδια για το μέλλον.
Σχεδόν όλες οι αθλητικές εφημερίδες και τα αθλητικά ιστολόγια "χαιρέτησαν" αυτό το πανηγυράκι με τίτλους όπως [κέρδισαν τη φτώχεια], [γκολ στη φτώχεια], [νίκησε η ανθρωπιά], [αποθέωση της ανθρωπιάς], [μήνυμα κατά της φτώχειας] και διάφορες άλλες παπαριές που γουστάρει να ακούει/βλέπει ο βλάκας-προβατοποιημένος Έλληνας ποδοσφαιρόφιλος (μη χέσω). Όλοι αυτοί που ήταν μαζεμένοι εκεί πέρα εάν έβαζαν είκοσι χιλιάρικα από τη τσέπη τους περισσότερα χρήματα θα μαζεύονταν και θα ήταν προτιμότερο από το να τα πάρουν από τους φιλάθλους που γέμισαν το γήπεδο τρώγοντας το τυράκι/παππά που τους πούλησαν. Αλλά είπαμε ποντάρουν στη βλακεία, τον καθωσπρεπισμό, στα λούσα και στο να 'χαμε να λέγαμε του Έλληνα (και όχι μόνο).
Την ίδια στιγμή ένας δημοσιογράφος (που κατα τη γνώμη μου δείχνει να ξεχωρίζει κάπως από το σωρό) ο Β.Σαμπράκος δημοσιεύει ένα άρθρο στην εφημερίδα ΕΞΕΔΡΑ όπου αρθρογραφεί, κάνοντας στην ουσία πανελληνίως γνωστό ένα θέμα που πήγε να θαφτεί.
Εν συντομία το άρθρο μιλάει για έναν επίσημο αγώνα ποδοσφαίρου που συμμετείχε ελληνιική ομάδα - στην ουσία αυτή η ομάδα εκπροσωπούσε τη χώρα μας -. Αυτή η Ελληνική ομάδα έχασε τον τελευταίο της αγώνα στο τουρνουά με το απίστευτο 14-1. Σκορ (και διακύμανση) τα οποία προκαλούν πολλά μα πάρα πολλά ερωτηματικά για την καθαρότητά του. Πιο λαϊκά, κάτι βρωμάει ρε παιδί μου εδώ πέρα.
Και αντί όλοι οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων που κόπτονται για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου και την εξυγίανσή του να κάνουν πρωτοσέλιδα την εν λόγω είδηση και να αρχίζουν το κράξιμο και να απαιτούν τη διαλεύκανση του θέματος και την τιμωρία όσων μπορεί να εμπλέκονται, μας κοτσάρουν για πρωτοσέλιδα τα γνωστά περί μεταγραφών, περί αθώωσης του Παο, για νίκη ενάντια στη φτώχεια, για πολυμετοχικούς και άλλες ΧΙΛΙΟΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ειδήσεις.
Αφού ρε φυλλάδες έχετε τη δύναμη να ξεσκεπάσετε όλη τη βρώμα, γιατί μας αποδεικνύετε ξανά και ξανά οτι είστε κομμάτι του σάπιου συστήματος;;
Στην τελική ποια είναι πιο σημαντική είδηση;
Ένας αγώνας πλουσίων για τη φτώχεια και μια πιθανή μεταγραφή του τάδε παλτού στην ομάδα μου ή ένας πιθανώς/εμφανώς διεφθαρμένος επίσημος αγώνας μεταξύ ερασιτεχνών (και πολλών ανήλικων) ποδοσφαιριστών;
Διαβάζοντας για αυτόν τον αγώνα δεν σκεφτήκατε,
α) ποιος μπορεί να κανόνισε τέτοια εξέλιξη αγώνα;
β) τι αθλητές θα βγούν από αυτή την ομάδα όταν από τόσο μικρή ηλικία μαθαίνουν/τους επιβάλουν να κάτσουν να χάσουν με τέτοιο εξευτελιστικό τρόπο;
γ) ποιος μπορούσε να τους προστατέψει και δεν το έπραξε;
δ) ποιος μπορεί να δρα έτσι ανεξέλεγκτα;
ε) και πολλές άλλες ερωτήσεις
Εσείς ρε αθλητικές εφημερίδες/ιντερνετ έχετε τη δύναμη να συντηρείτε τέτοια θέματα στην επικαιρότητα και να ξεμπροστιάζετε τους όποιους απίθανους αεριτζήδες/τυχοδιώκτες πηδάνε ή προσπαθούν να πηδήξουν το άθλημα χάριν του οποίου ζείτε και βγάζετε τα προς το ζην σας.
Η μήπως τα προς το ζην σας, έρχονται από αυτούς που θέλουν να πηδάνε το ποδόσφαιρο;;

Υ.Γ Μόνο σε μία εφημερίδα (Αθλητική Μακεδονίας-Θράκης) είδα πρωτοσέλιδο το εν λόγω θέμα.

10 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Οι δημοσιογράφοι είναι μία από τις μεγαλύτερες πληγές που έχει η χώρα είτε αφορούν την πολιτική, είτε τον αθλητισμό.

Το διάβασα το άρθρο του Σαμπράκου και πολύ καλά έκανε που το έγραψε.

Οι φυλλάδες έχουν την δύναμη να ξεσκεπάσουν την βρώμα, διότι οι ίδιες είναι βρώμικες.

Άστα να πάνε.

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είπε...

Συγγνώμη, γιατί διαβάζετε ακόμη αθλητικές εφημερίδες; Πάρτε καλύτερα την Χρυσήν Ευκαιρίαν: περισσότερες αποκαλύψεις κάνει.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Γάμησε τα ρε Κάνθαρε, άστα να πάνε στο ένα, άστα να πάνε στο άλλο, στο τέλος η μόνη μας ασχολία θα είναι να δέρνουμε πολιτικούς και δημοσιογράφους. Έτσι θα γίνει αφού έτσι το θέλουν...

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Καλώς ήρθες Καντακουζηνέ, δεν αγοράζω αθλητικές εφημερίδες!!!Γι αυτούς που αγοράζουν τα γράφω!!!

Gee Pontius είπε...

Στο 14-1 το σκορ ήταν 7-1 εννιά (9) λεπτά πριν από την λήξη οπότε και...επισπεύθηκαν οι διαδικασίες !! Το 14-1 ήταν το σκορ που χρειαζόταν η γερμανική ομάδα για να προκριθεί !!
Αλλά μην σκας, προ ετών είχαν γίνει τα ίδια σε παιδικούς αγώνες μπάσκετ όταν ο προπονητής του Αρη ζήτησε από τα παιδιά των 14-15 χρόνων να χάσουν με κάποια διαφορά πόντων από ένα ιδιωτικό σχολείο για βαθμολογικούς λόγους. Προφανώς και τότε δεν έγινε τίποτε όπως δεν θα γίνει και τώρα...εξ άλλου τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ (στην έφεση) τα έκαναν αντιεξουσιαστές και στην Τρίπολη (θα) ο βάζελος δεν πήρε εισιτήρια, άρα αθώος !!!
Σε όλες τις εκδηλώσεις υπέρ φτωχών, παιδιών κ.λ.π. θεωρείται επιτυχία αν φτάσει στον προορισμό του το 5% των χρημάτων, τα υπόλοιπα χάνονται στον δρόμο ( ο Νταλάρας πως δεν πήγε να τραγουδήσει αφιλοκερδώς ;;)

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι, δικαιούται πλέον ο Παναθηναικός να ζητήσει διαφυγόντα κέρδη και μπόνους έξτρα βαθμών στη βαθμολογία, για την προβοκάτσια και τον "πόλεμο" που υφίσταται στα δύο αυτά ματς.
Α, όλα κι όλα, το δίκιο να το λέμε!!!
Έψαξα να βρω το πως θα κατανεμηθούν τα χρήματα του εν λόγω φιλανθρωπικού αγώνα αλλά μάταια.
Ο Νταλάρας δεν πήγε γιατί συμμετείχε στις πορείες για την κρίση που βιώνουμε, ήταν παρέα με τον Πλιάτσικα και το Βουρλιώτη.

Φοίβη είπε...

κουμπαρεεεεεεεεεεεεε

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Γεια σου ρε κουμπάρααααα!!!Καλά ρε συ, σε τι τριπάκι χάθηκες;; Από τον τρόπο και μόνο που εμφανήστηκες κατάλαβα οτι είσαι καλά και οτι μάλλον περνούσες ακόμα καλύερα τον τελευταίο μήνα.

zoyzoy είπε...

Είναι γνωστό ότι τις ομάδες τις κρατούν οι ισχυροί για να ξεπλύνουν το βρώμικο χρήμα.Τώρα πως καταφέρνουν και πωρώνονται οι οπαδοί εναντίον των οπαδών και όχι εναντίον των κλεφτών και αυτών που μας κατάντησαν να παρακολουθούμε θεάματα για τη φτώχεια ενώ πίσω τους γίνεται χορός εκατομμυρίων είναι αδιανόητο!
Σε ερασιτεχνική και παίζονται τέτοια σενάρια?
Και μετά μου λές γιατί δεν είμαι φίλαθλος?
Μακριάααααα:)

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Έχεις δίκιο ρε Zoyzoy, οτι και να πιάσεις από οπουδήποτε και αν το πιάσεις θα βρωμάει. Μεγάλο ερώτημα το γιατί ο κόσμος στρέφεται ενάντια στον όμοιό του και όχι ενάντια σε αυτόν που αποδεδειγμένα λειτουργεί εις βάρος του.
Μη γίνεις φίλαθλος του ποδοσφαίρου, γίνε του πόκερ!!!