Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΑΡΗΣ (1-1): Άλλη μια καλή εμφάνιση για το Βόλο, νομίζω είναι η πέμπτη στη σειρά. Ωραία ομάδα ο Βόλος, παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και καθαρά λόγω ατυχίας δε βρίσκεται πιο ψηλά στη βαθμολογία. Αρέσεις στους ποδοσφαιρόφιλους ρε Βόλε, συνέχισε έτσι. Έπρεπε να κερδίσει αυτό το ματς γιατί ήταν επικίνδυνος συνέχεια και δεν απειλήθηκε καθόλου. Ο Άρης συνεχίζει το σερί του, 14 στις 14 μέτριες εως χάλια εμφανίσεις. Τη γλύτωσε πάλι στο Βόλο. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να δημιουργήσει κανέναν κίνδυνο στους αντιπάλους. Πάλι 5 τελικές έκανε. Αμυντικά (στα κλεψίματα) βέβαια πάει καλά, αλλά αυτό μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία μόνο για μικρές ομάδες. Καλή επιτυχία ρε Άρη...την Πέμπτη γράφεις ιστορία. Και εμείς θα κάτσουμε να θαυμάσουμε την πιο τραγουδιάρα κερκίδα της Ελλάδας.

ΠΑΟΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ (1-0): Καλή μπάλα για ένα ημίχρονο (δλδ 30 λεπτά) από τον Πάοκ. Μετά ξανά το χάος. Πάντως δείχνει οτι μπορεί να βγει τρίτος ή ακόμα και δεύτερος (με τέτοιον Πάο), έστω και χωρίς να παίζει μπάλα. Δείχνει οτι είναι "συμπαγής" ομάδα που δύσκολα θα την κερδίζει κάποιος. Εάν δεν υπήρχε κι ο Βιερίνια, θα ήταν η ομάδα του μηδέν-μηδέν. Καλή επιτυχία και σ' εσένα ρε Πάοκ την Τετάρτη. Ο Ηρακλής τώρα που ψιλοβελτιώνεται δεν μπορεί να σταυρώσει τρίποντο και δυστυχώς γι αυτόν ο πάτος πλησιάζει. Χωρίς κάτι ανέλπιστα πονταλάκια θα ήταν ήδη εκεί. Δεν υπάρχει καθόλου μα καθόλου ποιότητα στον Ηρακλή. Γατάκια είναι οι περισσότεροι παίκτες του. Δύσκολα τα πράγματα. Είναι φως φανάρι οτι ούτε με αλλαγή προπονητή μπορεί να γίνει κάτι.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (1-1): Καλούτσικος ήταν ο Πανσερραικός. Δεν παίρνει τρίποντα γιατί του λείπουν τα σέντερ-φορ. Το πολεμάει και αυτό μας αρέσει. Ούτε ίχνος αντιποδοσφαίρου (σκόπιμες καθυστερήσεις και άφαντες μπάλες είναι άλλη κουβέντα). Έχει τα όπλα ο Πανσερραικός για να πολεμήσει μέχρις εσχάτων. Ο Πανιώνιος δείχνει οτι ψυχολογικά τα έχει παρατήσει. Όταν είσαι Πανιώνιος πας στην έδρα του αντιπάλου που έχει τους ίδιους στόχους μ' εσένα και κερδίζεις. Ούτε κατα διάνοια προσπάθησαν να το κάνουν αυτό. Αντίθετα ψιλοαναπάυτηκαν στο ένα-ένα (τρεις τελικές μέσα στις Σέρρες;;). Είναι μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό ο Πανιώνιος λόγω της διοικητικής ανακατωσούρας (πληρώνει στην ουσία τις επιλογές του καλοκαιριού [Κιντής και μεταγραφές]).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ (3-0): Ο Εργοτέλης ξέρει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Να καθαρίζει τους μικρούς-μικρομεσαίους. Και έτσι μάλλον θα σωθεί. Έχει καλούς παίκτες (ιδίως μπροστά) οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά της παραμονής. Έπαιξε καλά ο Εργοτέλης αλλά σίγουρα τον ευνόησαν τα δύο γρήγορα γκολ ανα ημίχρονο. Η Κέρκυρα ήταν η κλασική ανύπαρκτη Κέρκυρα. Μόνο Επστάιν, Στολτίδης, Κωνσταντόπουλος και λίγο Μακρής είναι όλη η ομάδα. Που μπορείς να φτάσεις έτσι;; Απορώ γιατί άλλαξαν τον Τεννέ με τον Πάντοβιτς. Αλλά ναι, αυτοί οι παραγοντάρες ξέρουν, εμείς όχι. Χλωμά τα πράγματα και στην Κέρκυρα.

ΞΑΝΘΗ-ΚΑΒΑΛΑ (1-1): Η Ξάνθη ανεβαίνει αγωνιστικά τις τελευταίες αγωνιστικές. Δεν μπορεί να είσαι έξι ματς αήττητος χωρίς να είσαι καλός. Αποτελεί έκπληξη η ανάκαμψη της Ξάνθης. Όπως και να 'χει, πατάει γερά στα πόδια της, έχει αρχίσει να δημιουργεί επιθετικά και δείχνει ικανή να σώσει την παρτίδα και φέτος. Η Καβάλα δείχνει σε μερικά ματς οτι είναι ομάδα χωρίς στόχους. Θέλουνε είσοδο στην πεντάδα ή γρήγορη σωτηρία; Πάντως όταν θέλει παίζει καλή μπάλα και ως τώρα ψιλοαξίζει να μπει στην πεντάδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (2-1): Ο Ολυμπιακός που παίζει στο Καραισκάκης, μας αρέσει να το βλέπουμε. Γρήγορα και όμορφη μπαλίτσα, όχι για να τρελαθούμε βέβαια. Απλά επιβεβαιώνει οτι παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα φέτος. Θα τη σηκώσει εύκολα την κούπα. Μπράβο και στο Φουστέρ που έβγαλε το ματς παρά τη δολοφονική (εσκεμμένη) αγκωνιά που δέχτηκε. Όταν ο Δώνης λέει οτι έκαναν ρεπό, εγώ τι να πω; Απλά οτι ο Ατρόμητος είναι από τις δημιουργικές ομάδες του πρωταθλήματος και βοηθάει στο θέαμα.

ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ (4-0): Η Αεκ κέρδισε ένα-μηδεν και όχι τέσσερα έντεκα-εννια οι τελικές). Στο τέλος η Λάρισα έπαιζε με εννιά παίκτες όταν και έφαγε τα τρια τελευταία γκολ. Δεν μας έδειξε κάτι σπουδαίο η Άεκ και συνεχίζει τις μέτριες εμφανίσεις. Αρκετοί παίκτες που έπαιξαν δεν κάνουν για την Άεκ που κυνηγάει τίτλους. Καλή τύχη ρε Αεκ στο ματς για το γιουρό-λιγκ. Η Λάρισα αν και δεν το αξίζει (σαν σωματείο, υλικό και μπάλα που παίζει) θα πολεμάει πλέον για τη σωτηρία. Πιστεύω οτι θα σωθεί εύκολα, αν και όλα εξαρτώνται από το τι μυαλό κουβαλάνε οι παίκτες που έχει. Δηλαδή πως θα διαχειριστούν την κατάσταση που βρίσκονται. Όσο δεν κερδίζουν τόσο θα πέφτουν ψυχολογικά και είναι δύσκολο μετά να βρεις κίνητρο στο να μην πέσεις (για τους ξένους παίκτες ισχύει αυτό).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (0-0): Ο Αστέρας κατάλαβε οτι δεν είχε να φοβηθεί τίποτα από τον αντίπαλό του και αν το πίστευε πιο πολύ τότε θα κέρδιζε το ματς. Πήρε το πονταλάκι και ανέβηκε κάπως ψυχολογικά. Έχει καλούς παίκτες ο Αστέρας που μπορούν να τον σώσουν. Θα πολεμάει κι αυτός μέχρι το τέλος. Άλλη μια αστεία εμφάνιση από τον Παναθηναικό. Μόλις δυο σοβαρές τελικές απέναντι στην Τρίπολη. Το δικαιότερο θα ήταν να χάσει. Πως να πας για πρωτάθλημα όταν η ομάδα και οι οπαδοί περιμένουν από τον ανύπαρκτο Νίνη (δημιούργημα εφημερίδων-δημοσιογραφίσκων-παραγοντίσκων-μανατζερίσκων) να ανεβάσει την ομάδα;; Ετσι που πάνε θα κάνουν το Σισέ να βαρεθεί και να θέλει να φύγει. Ο Παναθηναικός προλαβαίνει να βγει πέμπτος!

ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Φουστέρ (αν και δεν μου αρέσει ο παίκτης) για τη ψυχή που έδειξε και έβγαλε όλο το ματς μετά απο αυτό που του 'λαχε.
Το γκολ του Νέτο. Είναι φανερό οτι αυτό ήθελε να κάνει και ήταν πολύ δύσκολο.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Μακράν ο Οιβέιρα του Ατρομήτου για τη δολοφονική εσκεμμένη αγκωνιά στο Φουστέρ. Ο Ολιβέιρα είναι πολύ τυχερός που δεν είναι στα δικαστήρια σήμερα για ανθρωποκτονία. Μπορούσε να τον είχα αφήσει στον τόπο τον Ισπανό.
Unfair-play από την Άεκ στο ματς με τη Λάρισα. Τι θέλατε να αποδείξετε και σε ποιον ρε παίκτες της Άεκ και σφυροκοπούσατε στο τέλος;;;

7 σχόλια:

Gee Pontius είπε...

Να ξεκινήσω με τα "στραβά" που βλέπω (επαγγελματική διαστροφή γαρ) και να ευλογήσω λίγο τα γένεια μου.
Αναφέρομαι στο Α.Ε.Κ.-Α.Ε.Λ. όπου σωστά είδες το ανφαίρ της Α.Ε.Κ. να βάζει γκολ όταν ο αντίπαλος έπαιζε με 9 , κάτι όμως που δεν "θυμήθηκες" στο Ο.Σ.Φ.Π.- Π.Α.Ο.Κ. ...
Επίσης δεν αναφέρεις τα οφφσάϊντ γκολ ης Α.Ε.Κ. κάτι που δικαιώνει την πρόβλεψή μου ότι μόλις βρεθεί 10 βαθμούς πίσω θα πάρει τα σφυρίγματά της όπως έγινε και με τον Π.Α.Ο.Κ.
Απλά(και χωρίς νσ αναφέρομαι προσωπικά σε σένα) κάποιοι τρόποι γραφής περί τα ποδοσφαιρικά ευνοούν τέτοιες διατητικές νοοτροπίες και πρακτικές.
Διαφωνώ κάθετα (και οριζόντια και διαγώνια) και με σένα και ον Μώραλη. Πρόθεση είχε μόνο ο (ποδοσφαιρικά) αλήτης Ντουντού που επανειλημένα κάνει το ίδιο "κόλπο" και δεν αποβάλλεται. Είχε μια κρίση δικαιοσύνης ο διαιτητής και του την έβγαλε αλλά μάλλον θα το πληρώσει με αυτά που γράφουν οι φυλλάδες προσπαθώντας να περάσουν την νύκτα για μέρα. Αντίθετα ο Ολιβέϊρα πήγε άτσαλα για τάκλιν , πάτησε το πόδι του Φουστέρ και χάνοντας την ισορροπία του κτύπησε άσχημα τον Φουστέρ. Για μένα έπρεπε να δει κόκκνη για τον τρόπο που έβαλε την προβολή, το κτύπημα με το χέρι ήταν ακούσιο γι' αυτό και δεν του έβγαλε κόκκινη ο διαιτητής.
Ο Βαζέχα παραιτήθηκε αλλά κάτι μου λέει ότι το φάντασμά του πλανιέται ακόμα στα αποδυτήρια του Π.Α.Ο.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι, η Άεκ έκανε πέντε τελικές στις καθυστερήσεις του αγώνα, σε αυτό αναφέρομαι.
Όταν παίζεις αντίπαλος με τον δευτερο-τρίτο της βαθμολογίας φυσικά και θα θέλεις να το σκοτώσεις ακόμα κι αν παίζει με 7 παίκτες. Όταν πάιζεις με τον τελευταίο της βαθμολογίας και ο τελευταίος έμεινε με 9 λόγω τραυματισμών είναι unfair να τον σκοτώσεις στις καθηστερήσεις.
Διατητικά (τρανταχτά) λάθη έγιναν σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια της αγωνιστικής. Όπως κατάλαβες δεν γουστάρω να ασχολούμαι με τα (τυχαία ή μη)λάθη τους.
Ο Ντουντού δεν κάνει κανένα κόλπο. Απλά έμαθε να πηδάει λάθος. Δεν είναι ο μόνος. Εννοείται οτι αξίζει κόκκινη κάρτα σε όσους πηδάνε έτσι.
Τέτοιες κακές διαιτητικές νοοτροπίες και πρακτικές ευνοούνται και συντηρούνται όχι χάρη (π.χ) στο δικό μου τρόπο γραφής αλλά στο οτι ο περισσότερος κόσμος ασχολείται με τη διαιτησία σε ματς τύπου οσφπ-παοκ, αρης-παο και αγνοεί παντελώς το τι συνέβη στο Πανσερραικός-πανιώνιος (π.χ).
Δεν είναι δυνατόν ο διαιτητής να επιπλήσεται για κακή διαιτησία σε ματς οσφπ-παοκ και να μην ασχολείται κανένας μαζί του όταν διαιτητεύει άσχημα σε "μικρά" ματς. Πιστέυω να καταλαβαίνεις οτι έτσι, σίγουρα δεν θα υπάρξει βελτίωση στη διαιτησία.
Ουτε ο δικηγόρος του Ολιβειρα θα χρησιμοποιούσε την ανάλυση του τάκλιν που χρησιμοποίησες. Πρέπει να είσαι μεγάλος αντιολυμπιακός!!

Gee Pontius είπε...

Συμφωνώ μαζί σου ότι θα πρέπει να μετράνε και τα διαιτητικά λάθη στα "μικρά" παιχνίδια (Κέρκυρα-Ξάνθη π.χ.) αλλά το λανθασμένο προφίλ της διαιτησίας κτίζεται με μπορτσελάνα στα παιχνίδια του θρύλου και του βάζελου. Θα σου θυμίσω απλά τον ρέκορντμαν των αποβολών Ελευθεριάδη που όταν πήγε από τον Εθνικό στον ΠΑΟ δεν ξανααποβλήθηκε ή τον Ανατολάκη που είδε την πρώτη κόκκινη της μετά ολυμπιακόν καριέρας του μόλις φόρεσε την φανέλλα του Ατρόμητου.
Γι' αυτό δεν μασάω περί Ντουντού, τους τα έλεγα και για τον Ντιόγκο όταν όλοι θεωρούσαν εγκληματία τον Γκαρσία μετά κατάλαβαν οι άλλοι το ποιόν του χαρακτήρα του μόλις τελειώσανε τα γκολ. Δεν είναι ο τρόπος που πηδάει ο Ντουντού, είναι που θέλει να κτυπήσει αντιπάλους όταν "ζορισθεί", παίζει και με τις τάπες.
Στον ΠΑΟ αντίστοιχα έχουν σε πρώτη προτεραιότητα το ... βόλλευ με πρώτο καρφί τον Βύντρα.
Ισως θα έπρεπε να είχες προσέξει ότι οι φωνές στην Τούμπα κατευθύνουν τους παίκτες ενώ στο ΟΑΚΑ και το Καραϊσκάκη σπρώχνουν τον ... διαιτητή και οι παίκτες αυτών των ομάδων κάνουν συνεχώς υποδείξεις πως θα σφυρίξουν, μόνο μετά το 2-0 ησυχάζουν.
Τότε δεν θα με κατηγορούσες για αντιολυμπιακό (περισσότερο αντιπαναθηναϊκός είμαι)
Τότε

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Καρφί από τα τρία μέτρα είναι και ο Πλεσίς. Πάντως "αντί" είσαι, όπως και να 'χει. Και εγώ "αντί" είμαι αλλά σε πιο ευρεία έννοια.

Dimos El Grec είπε...

Τι ματσάρα κάναμε!!! http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/123589-?%3F%3F%3F-%3F%3F%3F%3F%3F%3F-%3F%3F%3F%3F

Μεγάλα διπλά από τις ομάδες μου (Barca και Ξάνθη) και όμορφο ΣΚ!

Εσύ Ολυμπιακός δεν είσαι, Καλύτερε;;; Ή κάνω λάθος;;;

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Δεν κρατιέσαι Δήμο. Ούτε περίμενες να δεις τι θα γράψω για την ομάδα σου. Όντως πολύ καλά πήγες, θα τα πω αύριο με την ανάρτηση. Ωστε για Ολυμπιακό με νομίζεις. Είμαι κάποια ομάδα αλλά δεν πρόκειται να σου πω...δεν έχει σημασία νομίζω.

Dimos El Grec είπε...

H αλήθεια είναι πως προέτρεξα λίγο!
Όχι δεν έβγαλα αυθόρμητα συμπερέσματα, νόμιζα ότι το είχες πει... Αν δεν το έχεις πει εσύ τότε σε μπέρδεψα με άλλο μπλογκερ που είναι δηλωμένος Ερυθρόλευκος! Απλά για τα συγχαρητήρια αν ήσουν ολυμπιακός για το πρωτάθλημα χειμώνα...
Εννοείται πως αν δεν θες δεν λες την ομάδα που υποστηρίζεις. Άλλωστε οι αναλύσεις που κάνεις είναι πολύ αντικειμενικές!
Περιμένουμε τα αυριανά!
Καλή βδομάδα να έχουμε!