Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2010-11 (13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (1-1): Ο Ηρακλής με τα ψέματα έφτασε σε κάποια φάση να βρίσκεται στα ψηλά της βαθμολογίας. Σιγά-σιγά πλησιάζει εκεί που πρέπει να βρίσκεται, κοντά στον πάτο δηλαδή, αν και στα τελευταία ματς έχει δείξει κάποια σημάδια βελτίωσης (που μάλλον αναλαμπές είναι). Δεν μπορεί να "παράγει" ο Ηρακλής, δεν έχει κάποιον πολύ καλό τεχνίτη ποδοσφαιριστή για να τον πάρει απο το χεράκι σε κάποιο παιχνίδι και να τον οδηγήσει στη νίκη. Μάλλον ούτε λεφτά υπάρχουν εκεί και ο συνδυασμός (που δύσκολα συναντάται σε άλλη ομάδα της ΣούπερΛιγκ) αυτός είναι συνδυασμός υποβιβασμού. Ο Εργοτέλης ξέρει να μαζεύει πονταλάκια από τέτοιες ομάδες αλλά όσο δεν παίρνει τρίποντα θα τα βρει σκούρα για την παραμονή. Μπορεί να τον σώσουν κάποιοι από τους καλούς ποδοσφαιριστές που έχει. Τίποτα ιδιαίτερο και από τον Εργοτέλη σε αυτό το ματς, όμως δείχνει μια σταθερότητα στην απόδοση που τουλάχιστον είναι καλό σημάδι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ (0-1): Ο Πανιώνιος έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η διοίκηση Κιντή που τα έκανε μπάχαλο εκεί μέσα με τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Φυσικά όταν χάνεις από την Κέρκυρα τα ψυχολογικά προβλήματα αυξάνονται. Δεν άξιζε βέβαια να χάσει το ματς ο Πανιώνιος αλλά...Η κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες του Πανιωνίου φάνηκε στο τελείωμα του Μπάλαμπαν στο ενενήντα. Θα παλεύει μέχρι το τέλος ο Πανιώνιος. Η Κέρκυρα με αυτή την νίκη απλά "αφαίρεσε" τη μάσκα οξυγόνου από τον Πανιώνιο και την πήρε η ίδια. Δεν μπορεί η Κέρκυρα και παίρνει πόντους από τους άλλους "ασθενείς" του πρωταθλήματος. Μόνο λόγω της ύπαρξης πολλών κακών ομάδων έχει πιθανότητες να σωθεί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (2-0): Πολύ τυχερός ήταν ο Παο και σε αυτό το ματς. Δίκαια οι εμφανίσεις του προκαλούν το γέλιο όλου του κόσμου (ακόμα και των οπαδών του). Πολλοί παίκτες του ρόστερ του, ούτε στον Πανσεραικό δεν θα έπαιζαν. Κερδίζει απλά και μόνο επειδή οι αντίπαλοί του φοβούνται την φανέλα του και γιατί μερικοί διαιτητές έχουν μπερδέψει του κανονισμούς ποδοσφαίρου-μπάσκετ-βόλει και χαντμπολ. Απορώ από που αντλούν αισιοδοξία μερικοί οπαδοί του Πάο και μιλάνε για τίτλο!!! Ευσεβείς πόθοι, θα έλεγα εγώ. Λίγος εώς πολύ λίγος αγωνιστικά ο Παο. Τι να πούμε ρε Πανσεραικέ για την πάρτη σου; Ταπείνωσες τον Πάο μέσα στην έδρα του αλλά δυστυχώς δεν κέρδισες τίποτα "χειροπιαστό", μόνο δόξα και επαίνους. Και δυστυχώς όπως ξέρεις την κατηγορία δεν τη σώζεις με επαίνους. Πάντως το έχουμε πει, ο Πανσεραικός μπορεί και το παίζει το τόπι και μας αρέσει να το βλέπουμε. Υπάρχουν τουλάχιστον 5 ομάδες χειρότερες από αυτόν αλλά θα χρειαστεί να παλέψει ως το τέλος για να σωθεί.

ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (1-0): Σε αυτό το γελοίο ποιοτικά Ελληνικό πρωτάθλημα, μια ψιλοανύπαρκτη ομάδα μπορεί να κάνει 3 σερί νίκες και να φτάσει ψηλούτσικα στη βαθμολογία. Η Ξάνθη έχει εναν-δυο παίκτες που μπορούν να κάνουν κάτι εντυπωσιακό στο ματς και να πάρει το τρίποντο. Κατα τ' άλλα, μπάλα για τα πανηγύρια. Πονάνε τα μάτια σου. Φυσικά στο συγκεκριμένο ματς, δεν άξιζε τη νίκη η Ξάνθη. Ο Βόλος ξαναέπαιξε καλή μπαλίτσα και σίγουρα δεν άξιζε να χάσει. Ψιλομονότερμα ήταν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Μπράβο ρε Βόλε, σου αξίζει ο θαυμασμός των ποδοσφαιρόφιλων.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΕΚ (1-1): Όμορφη μπάλα από τον Ατρόμητο στο πρώτο ημίχρονο. Αναμενόμενα καλός ο Ατρόμητος καθώς είναι από τις ομάδες που το τσουλάνε το τόπι. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι εκεί μέσα οτι έχουν ομάδα πρωταγωνίστρια και όχι ομάδα κομπάρσο. Ίσως κάποιοι από τους παίκτες του Ατρόμητου να μην είναι γεννημένοι για να πρωταγωνιστούν αλλά να ικανοποιούνται με την μετριότητα. Η Αεκ ενώ έχει καλούς ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να αποδώσει. Η μόνη διακαιολογία είναι οτι ο νέος προπονητής κάνει πειραματισμούς για να έχει ξεκάθαρη άποψη για το υλικό του και έτσι μπερδεύει λίγο τους ποδοσφαιριστές. Η επιλογή του Χιμένεθ να βγάλει τον Σκόκο είναι μυστήριο. Πάλι δεν έπαιξε καλή μπάλα η Άεκ.

ΑΡΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (1-0): Άλλη μια τυχερή νίκη για τον Άρη. Πάλι δεν μπόρεσε να παίξει μπάλα και χωρίς φάση σε όλο το ματς κατάφερε να πάρει το τρίποντο, που μην γελιόμαστε ήταν το ζητούμενο για αυτόν μετά την ιστορία που έγραψε μεσοβδόμαδα. Μηδέν μεσοεπιθετική ανάπτυξη για τον Άρη, μηδέν ευκαιρίες, είναι από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος (τον τελευταίο μήνα). Ο Αστέρας προσπάθησε να παίξει μπάλα αλλά και αυτός δεν το έχει...σε μεγάλο βαθμό. Έχασε γιατί δεν πίστεψε οτι μπορεί να κερδίσει τον Άρη που κέρδισε την Ατλέτικο. Θα παλεύει και αυτός ως το τέλος για την παραμονή του. Έγινε ένα από τα χειρότερα ματς του πρωταθλήματος.

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΟΚ (1-2): Κατ' αρχήν καλορίζικο το νέο γήπεδο στην Λάρισα. Το πρώτο ματς στο νέο γήπεδο συνδυάστηκε με καλή μπάλα αλλά με άτυχο αποτέλεσμα. Αν το μυαλό των παικτών της Λάρισας ήταν στο συλλογικό συμφέρον και όχι στο ατομικό τότε η Λάρισα θα έκανε περίπατο στο χθεσινό ματς. Τελικά η Λάρισα πήρε καλούς παίκτες αλλά με "αρπακολατζίδικη" νοοτροπία. Πάντως το ξέρουν το τόπι στον κάμπο. Τυχερή νίκη για τον Πάοκ. Πάλι δεν έπαιξε μπάλα ο Πάοκ, και ο λόγος είναι οτι δεν μπορεί. Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο, ο Πάοκ είναι ακόμα "ομάδα" που μπορεί να παίρνει αποτελέσματα μόνο και μόνο με το όνομά της. Τσίκι-τσίκι και λόγω ανυπαρξίας αξιόπιστου αντιπάλου μπορεί να τερματίσει τρίτος ο Πάοκ. Αλλά ως εκεί.

ΚΑΒΑΛΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (0-1): Το πάλεψε λίγο το ματς η Καβάλα αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω όταν τις λείπουν (τυχαία;;;) ταυτόχρονα Ονουάτσι, Αμπντούν, Νταρσβιλ και Καρντόσο. Έχει τα φόντα η Καβάλα να τερματίσει μέσα στην πεντάδα και ως εδώ το αξίζει σίγουρα. Δεν έπαιξε σπουδαία μπάλα ο Ολυμπιακός αλλά κατάφερε να πάρει το διπλό σε πολύ δύσκολη έδρα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καθοδική πορεία τον τελευταίο μήνα αλλά δεν το έχει πληρώσει ακόμα. Συνεχίζει να προβληματίζει ο Βαλβέρδε με τις επιλογές του. Είναι δυνατόν να θέλεις να παίξεις με αντεπιθέσεις και να βγάζεις τους δύο ταχύτερούς σου ακραίους;;;

ΘΕΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Τι θετικό να βρει κανείς μέσα στη μιζέρια; Μόνο η εμφάνιση του Πανσεραικού άξιζε κάτι και φυσικά το AEL FC ARENA.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: 1)Ήταν η χειρότερη αγωνιστική από άποψη ποιότητας. Οι 13 από τις 16 ομάδες μας παρουσίασαν ένα άθλιο θέαμα και 2) η γελοία ανακοίνωση της Λάρισας και η ακόμα πιο γελοία απάντηση του Πάοκ. Και ο Πηλαδάκης και ο Ζαγοράκης πρέπει να στελεχώσουν αρτιότερα τις ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις που διοικούν.

11 σχόλια:

Dimos El Grec είπε...

ΜΕ το συμπάθειο ρε καλύτερε αλλά λογικό είναι να πονάνε τα μάτια σου στο ελληνικό πρωτάθλημα... Αφού ακόμα και οι πρώτοι παίζουν χάλια μπάλα. Εμένα δεν μου αρέσει η μπάλα της Ξάνθης, αλλά δεν μου αρέσει κανενός! Οπότε χαίρομαι που έστω και με ατομικές του Μαρσελίνιο, η Ξάνθη παίρνει αποτελέσματα!
Ποιος παίζει συνεχόμενα καλύτερη μπάλα; Οι περισσότεροι αναλαμπές έχουν. Για να δούμε καλή μπαλίτσα καλύτερα Ισπανικό και Αγγλικό...

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Δήμο, εσύ είσαι τυχερός που έχεις το Μαρσελίνιο που μπορεί να κάνει κάτι καλό μέσα στο ματς και να σου κερδίσει ένα ματς (και να σωθείς). Δεν περιμένω να δω Ισπανικές ή Αγγλικές εμφανίσεις των ομάδων μας, απλά περιμένω να δω ένα καλό ματς, δυο τρεις συνδυασμούς, στην τελική περιμένω να δω τις ομάδες να παίζουν σαν τον Ολυμπιακό Βόλου. Όχι σαν τη Μπαρτσελόνα. Όταν μου ζητάνε 20 και 30 και 40 και 50 ευρώ για να δω ένα ματς τότε θα κρίνω το ποδόσφαιρο που βλέπω. Αν ήταν τσάμπα θα ήμουν πιο ελαστικός στην κρίση μου. Να μην βλέπω ελληνικό ποδόσφαιρο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, εάν θα μου πρότεινες να μην βλέπω αφού με χαλάει. Εάν δεν το κατάλαβες εώς τώρα, δεν είμαι απο αυτούς που περιμένουν να έρθει η Δευτέρα για να πανηγυρίσω στο καφενείο μια νίκη της ομάδας μου ή να "χλευάσω" ένα ανάποδο αποτέλεσμα μιας αλλης ομάδας.

Gee Pontius είπε...

Τα δύο βασικότερα χαρακτηριστικά της αγωνιστικής τα παρέλειψες

1. Επιτέλους πήραν οι αιώνιοι διαφορά 10 βαθμών και θα μπορούμε να δούμε κανένα ματς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ χωρίς να μας σπάνε τα ούμπαλα οι διαιτητές (η αρχή έγινε στην Λάρισσα για τον ΠΑΟΚ - με τα μέχρι τούδε δεδομένα η Λάρισσα έπρεπε να είχε πάρει 4 πέναλτυ αλλά την πρόλαβε ο Ατρόμητος και γύρισ' ο τροχός... η ΑΕΚ από την άλλη κυριακή)
Την διαφορά την έκτισαν οι διαιτητές και όχι οι Μιραλάς, Σισέ κ.λ.π. συγγενείς.
Μετά (την άνοιξη)θα παίξουν και λίγη μπάλα οι αιώνιοι και όλα μέλι-γάλα...

2. Το χέρι του Πλεσίς, υψωμένη γροθιά σαν των Αμερικανών ολυμπιονικών στο Μεξικό, έδιωξε και την παραμικρότερη αμφιβολία για τις ΟΔΗΓΙΕΣ προς ... ναυτιλομένους.
Οι αθλητικογράφοι περιορίσθηκαν να σχολιάσουν ότι οι Σερραίοι έχασαν λόγω...κόμπλεξ !!

Το ποδόσφαιρο είναι κυρίως ψυχολογία, ελάχιστοι παίκτες έχουν την κλάση και τον χαρακτήρα να πάνε κόντρα όπως π.χ. ο Σισέ. Οι παίκτες τοου Πανσερραϊκού μετά το χέρι του Πλεσίς παράτησαν το ματς.
Ομοίως δεν υπήρχε Λάρισσα στο γήπεδο (που την είδες την καλή μπάλα της Λάρισσας ; ) μέχρι την σούπερ γκάφα του Χαλκιά που έκοψε τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ. Τυχερά βέβαια πράγματα εδώ και όχι διαιτητικά που όμως καθορίζουν την ροή ενός αγώνα.

Dimos El Grec είπε...

Καταλαβαίνω τι λες... Φυσικά και φαίνεται ότι δεν είσαι ο κλασικός πορωμένος!
'Αλλωστε κι εγώ συνεχίζω να παρακολουθ΄β ελληνικο πρωταθλημα κι ας είμαι μονιμα στην Βαρκελωνη πλεον!
Κατα τα αλλα εχεις δικιο σε αυτο που λες.
Εννοειται πως πρεπει να ριξουν τις τιμες!
Καλά να περνας!
Κι οποτε μπορεις δες κι αυτο το αρθρακι!
http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/Ksanthi/300227.html

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Γεια σου Τζι, τον Αρη δεν βλέπω να τον αναφέρεις. Μόνο Αεκ και Παοκ να δούμε;; Το ίδιο ανούσια μπάλα παίζει κι αυτός.
Τη διαφορά μπορεί όντως να την έχτισαν οι διαιτητές (για τον Παο περισσότερο) αλλά αν δεν παίξεις μπάλα, αν δεν κάνεις ευκαιρίες, αν δεν πατάς αντίπαλη περιοχή πως έχεις απαιτήσεις να πάρεις το σφύριγμα;;
Θα στο ξαναπώ, ας παίζει μπάλα η ομάδα μου και ας με αδικήσουν. Το δίκιο με το μέρος μου θα έχω.
Όπως θα έχεις καταλάβει οι μόνες αναφορές που κάνω για τη διαιτησία είναι κάτι "μπηχτές" που ρίχνω για τον εκάστοτε καραγκιοζάκο διαιτητή.
Μ' αρέσει η μπάλα και η διαιτησία είναι κάτι που θα με χαλάσει πολύ αν ασχοληθώ μαζί της. Το είπαμε η διαιτησία ΔΕΝ είναι καθαρή.
Η Λάρισα έπαιξε πολύ καλή μπάλα από το 20' εώς το 70'. Κουδούνια έκανε τον Παοκ, άσχετα αν το ξύπνημά της το δημιούργησε ο Χαλκιάς. Στο ίδιο χρονικό διάστημα ο Παοκ ήταν μια ομαδούλα της γειτονιάς. Η νίκη όμως αν και τυχερή ήταν τεράστια.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Δήμο, εσύ ζώντας στη Βαρκελώνη θα έχεις υψηλοτερα στάνταρ ποδοσφαιρικής ποιότητας και δεν θα ικανοποιήσαι με το "λίγο" ή το "αρπακολατζίδικο".
Το διάβασα το άρθρο και είναι γραμμένο υπό την επίρροια του ενθουσιασμού.
Στην ουσία η Ξάνθη έχει 4 νίκες στη σειρά μιας και στο ματς με την Κέρκυρα ισοφαρίστηκε στο ενενήνταφεύγα με γκολ που ήταν ο ορισμός του επιθετικού φάουλ (ξέχασε να το αναφέρει ο αρθρογράφος).

Gee Pontius είπε...

Κανένας σοβαρός ποδοσφαιροπαράγοντας δεν υπολογίζει τον Αρη, μόνο εμφανίσεις φωτοβολίδες είναι ικανός να κάνει, όπως κανένας μεγάλος σύλλογος δεν θα έπαιρνε τον Κούπερ. Είναι κι' αυτός ένα μέρος του ... βαριετέ που ονομάζεται ελληνικό ποδόσφαιρο και από το οποίο όποιος αποχωρεί ακολουθεί το δρομολόγιο κύπρος-ουζμπεκιστάν- αραβικά εμιράτα, πρόσφατα παραδείγματα ο Ριβάλντο και ο Μπάγιεβιτς.
Αλλά τέτοια φωτεινά παραδείγματα είναι ο ... έφηβος Μετίν, ο παλίμπαις Ντιόπ, ο νεανίας Ριέρα, ο πάλαι ποτέ Γκοβού, ο αιωνίως εξελίξιμος Παπάζογλου και ο ... δεξιοτέχνης (σε τί άραγε ;) Κόκε και ο παραλίγο να τον ξεχάσω ο -βάλε ένα γκολ κι'ας πεθάνω- Καπετάνο, οι τρεις τελευταίοι είναι δημιουργήματα των δημοσιογράφων, τους κέρναγανε ποτά στα μπαράκια φαίνεται...
Κάθε παίκτης και προπονητής πρέπει να κρίνεται από την συνολική προσφορά του. Καλά παιχνίδια μπορούν να κάνουν όλοι, αλλά...ένα το χρόνο ο Δημούτσος, πέντε τον χρόνο ο Ρονάλντο Γιάρο, δέκα ο Σκόκο, είκοσι ο Ιμπαγάσα και σαράντα ο Σισέ, εδώ είναι η διαφορά.

Gee Pontius είπε...

Α, και όλη η αλήθεια για τον καβγά Λέτο-Καραγκούνη μόνο στο "απίστευτο κι' όμως αληθινό" στο www.gpointsbreeze.blogspot.com

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Τζι, θα συμφωνήσω απόλυτα με το πνεύμα του (προ)τελευταίου σου σχολίου. Ξέχασες αρκετά ακόμα δημιουργήματα του Ελληνικού...βαριετέ (ή βαριέτε)!
Χρήζουν ανάρτησης όλα αυτά τα "δημιουργήματα".

stokegeo είπε...

Επειδή ασχολήθηκα ιδιαίτερα με το ματς της Ξάνθης, θέλω να πω ότι "όλα τα λεφτά" ήταν ο Μαρσελίνιο από πλευράς γηπεδούχων.

Ο δε Ολυμπιακός Β., είναι πολύ καλοστημένη και διαβασμένη, όπως και άτυχη, ομάδα. Όταν αυτή η "γκίνια" σπάσει, τότε θα αλλάξουν τα πράγματα.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Stokegeo, μετά το Μαρσελίνιο το χάος, λίγο βοηθάνε και τα στόπερ λόγω εμπειρίας. Συμφωνώ για το Βόλο. Το καλοστημένη και διαβασμένη ομάδα, είναι στην ουσία δουλειά του προπονητή. Έχει και 4-5 καλά παικτάκια και...έδεσε το γλυκό.