Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Τρεις άνθρωποι και ένα έμβρυο σκοτώθηκαν άδικα. Εντελώς άδικα. Αυτό το γεγονός έπρεπε να γεμίσει με πόνο/θλίψη τους οικείους των νεκρών και οργή εμάς τους υπόλοιπους.
Έπρεπε να προκαλέσει οργή, όχι για τα καθίκια που πέταξαν τις μολότοφ αλλά οργή για τον "εχθρό" που πολεμάμε σε αυτόν τον "πόλεμο" που άρχισε.

Πάρτε το χαμπάρι ρε ηλίθιοι συναγωνιστές μου. Έχουμε πόλεμο. Πόλεμο με το κατεστημένο και όχι με 100 κωλόπαιδα που καίνε οτι βρουν μπροστά τους. Έχουμε πόλεμο λοιπόν. Στον πόλεμο θα έχουμε απώλειες και εμείς και ο εχθρός.

Έχουμε πόλεμο γιατί καίγεται το δάσος (η κοινωνία μας) και εσείς συνθλίβεστε και κλαίτε (και αποπροσανατολίζεστε) γιατί κάηκαν τέσσερα δέντρα.
Ρε βλάκες, τα τέσσερα δέντρα που "κάηκαν" χθες, δεν ήταν τα πρώτα. 'Έχουν καεί και δεκάδες άλλα τον τελευταίο χρόνο (βλ. αυτοκτονίες ανθρώπων) αλλά δεν κάνατε έτσι.

Όμως έτσι είναι οι ηλίθιοι, κλαίνε που κάηκαν κάποια δέντρα και ξεχνάνε το δάσος που "σβήνει". Τη στιγμή που ο κόσμος είχε μίσος για την εξουσία/κεφάλαιο και διαδήλωνε εναντίον τους, ξαφνικά μετά τις δύο το μεσημέρι τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα (δηλ. οι διαδηλωτές και η εξουσία/κεφάλαιο) βρήκαν έναν κοινό εχθρό (τους γνωστούς-αγνώστους) και άρχισαν να συμπάσχουν. Και από το μεσημέρι και μετά άρχισαν όλοι οι βλάκες μαζί, δηλαδή οι μπασταρδοπολιτικοί, οι μπασταρδοδημοσιογράφοι, οι μπασταρδοτηλεορασάκηδες και ο μπασταρδολαουτζίκος (εμείς), να μιλάμε για τα ΚΑΘΙΚΙΑ που πέταξαν τις μολότοφ και για το αν ήταν κρίμα και άδικο που χάθηκαν οι ζωές.
Ξέχασαν όλοι γιατί συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας.
Ξαφνικά ο εχθρός ήταν τα κωλόπαιδα που πέταξαν τις μολότοφ
Σαν να μην υπήρχαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ελλάδα, σαν να ξεχάστηκε ο λόγος για τον οποίο διαδήλωναν οι Έλληνες.

Που θέλω να καταλήξω ε;;;
Διάβασε θύμα, μπας και ξεστραυωθείς.

Όταν έχουμε πόλεμο και πάμε να διώξουμε τον εχθρό, πρέπει (ανεξάρτητα από τις συνθήκες που μπορεί να δημιουργηθούν) να παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Δηλαδή να διώξουμε τον εχθρό. Εάν ο εχθρός σκοτώσει 5 από εμάς, εμείς δεν πρέπει να σταματήσουμε και να αρχίσουμε να κλαίμε. Πρέπει να συνεχίσουμε απτόητοι. Πρέπει να το ξέρουμε οτι θα έχουμε απώλειες (δίκαιες ή άδικες).

Ξέρω οτι το σκεπτικό μου είναι κυνικό εώς απάνθρωπο (μήπως ο εχθρός δεν είναι απάνθρωπος;). Αλλά μόνο με αυτό το σκεπτικό κερδίζονται οι πόλεμοι. Όσο περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται και δρουν με αυτόν τον τρόπο (στον πόλεμο), τόσο πιο "εύκολα", "αναίμακτα" και γρήγορα θα κερδηθεί αυτός ο πόλεμος.
Εάν μπούμε στο παιχνίδι του κλάματος για τις ζωές που χάθηκαν χθες, παιχνίδι που το δημιουργούν οι μπασταρδο-πολιτικοί και μπασταρδο-δημοσιογράφοι, τότε δεν θα κερδίσουμε ποτέ.

Θεαθηνισμοί και καθωσπρεπισμοί δεν χωράνε αυτές τις ώρες.
Δεν είναι ώρα για (κροκοδείλια) δάκρυα.

Υ.Γ1 Ναι, να τιμηθούν (με οποιονδήποτε τρόπο) όσοι έχασαν τη ζωή τους χθες.
Ναι, να πιάσουμε και να σουβλίσουμε τα καθίκια που πέταξαν μολότοφ σε μαγαζί γεμάτο κόσμο
Ναι, να αποζημιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων.
Ως εδώ όμως, δεν θα πρέπει να είναι αντικείμενο περαιτέρω συζήτησης αυτό το θέμα. Χάνουμε τον στόχο, αποπροσανατολιζόμαστε εάν συνεχίσουμε να μιλάμε γι αυτό.

Υ.Γ2 Εάν έχουμε και άλλες ανθρώπινες απώλειες, μην αρχίσετε πάλι τα κλαψουρίσματα για τις ζωές που χάθηκαν. Αφήστε το γι' αυτούς που πραγματικά θα νοιώσουν την απώλειά τους.

Υ.Γ3 Ρε βλάκα πολιτικέ, βλάκα δημοσιογράφε, βλάκα τηλεπαρουσιαστή κτλ, ΔΕΝ με ενώνει τίποτα μαζί σου. Ούτε ο άδικος θάνατος ανθρώπων, ούτε τα ψεύτικα δάκρυά σου και η ψεύτικη θλίψη σου.

Η είδηση και το θλιβερό γεγονός (ρε κοπρόσκυλα) είναι ο πόλεμος που άρχισε και όχι ο θάνατος αθώων ανθρώπων. Όσο και αν προσπαθείτε μέσω των ΜΜΕ δεν θα μας αποπροσανατολίσετε
Θα σας λιώσουμε...

15 σχόλια:

efil είπε...

προσπαθούν τα φασιστοειδή προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν. πασχίζουν νυχθημερόν.
κοίτα εδώ http://athensville.blogspot.com/2010/05/blog-post_06.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Athensville+%28athensville%29

και καλά κλαίνε κι οδύρονται. κι υπρεσπίζονται βγενόπουλους και άλλους λοιπούς φασίστες σαν τα μούτρα τους.

πες τα φίλε μου! πάλι καλά που υπάρχουν και φωνές σαν τη δική σου στο μπουρδέλο των μπλογκς.

το θέμα είναι που ξεσηκώθηκε ο κόσμος που αντέδρασε στον αμερικάνο γαπ. μόλις τον άκουσα να λέει πως είναι έλληνας της διασποράς. μα δεν είναι έλληνας, είναι αμερικάνος. να πάρει τα μπογαλάκια του και να την κάνει για τη χώρα του λοιπόν. ουστ από δω που πάει να ξεπουλήσει μια χώρα που δεν του ανήκει. η χώρες ανήκουν στο λαό τους ας το χωνέψουν καλά όλοι αυτοί. αλλιώς, αμα δε φύγει θα τον εξοστρακίσουμε όπως έκαναν οι αρχαίοι. έξω από δω! όπως έλεγε κι η μαλβίνα "ΟΞΩ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠ'ΤΗ ΠΑΡΑΓΚΑ!

zoyzoy είπε...

Εγώ απορώ γιατί σε διαβάζω για να συγχύζομαι και να φουντώνω περισσότερο?
Και μαλάκα με είπες και'γω δεν θυμάμαι και το αντιπαρέρχομαι.

Δεν μπορείς να ξεπεράσεις έτσι 3+1 άδικους φόνους,απο ανεγκέφαλους.
Αν αυτοί πετούσαν μολότοφ στη Βουλή και ψοφούσαν 2-3 πολιτικά καθίκια θα πανηγυρίζαμε??
Εγώ σου λέω τα ίδια θα'χαμε κλάματα και οδυρμούς απο μέσα μας όμως θα λέγαμε ν'αγιάσει το χέρι τους.
Σίγουρα δεν πρέπει να γίνει τροχοπέδη το γεγονός στον αγώνα που ξεκίνησαν οι πολίτες!
Αλλά λίγο σεβασμός δεν βλάπτει!!

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Efil, καλώς ήρθες. Να σου πω την αλήθεια δεν με νοιάζει καθόλου ποιας παράταξης θα είναι αυτοί που πρέπει να πάνε στο διάολο. Το μίσος και η οργή μου, μεγαλώνουν για όλα τα καθίκια εκεί μέσα (εκτός απο καμια 20αρια, νέους κατα κύριο λόγο), καθώς επίσης και για όλους σχεδόν τους δημοσιογραφίσκους όλων των μέσων και ολους τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ούτε αυτοί πρέπει να γλυτώσουν.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Zoyzoy με διαβάζεις γιατί διακρίνεις μια αυθεντικότητα, ειλικρίνεια και ντομπροσύνη σε ότι γράφω (και καλά κάνεις, σωστή επιλογή κάνεις και με διαβάζεις).
Μαλάκα να σε είπα, το αποκλείω. Εκτός κι αν αναγνώρισες τον εαυτό σου σε κάποιο μπινελίκι που έριξα.
Ο σεβασμός προς αυτούς που χάθηκαν άδικα είναι δεδομένος από τη πλευρά μου. Νομίζω οτι έδειξα τον σεβασμό μου και μέσα από την ανάρτησή μου.
Σε έναν δύσκολο αγώνα όμως, πρέπει να μένουμε προσηλωμένοι στον αγώνα. Γιατί, να μην ξεχνάς οτι υπάρχει και η προβοκάτσια σε τέτοιους αγώνες.

ΗΩΣ είπε...

Για την 4η εξουσία τί να πω; Να διαβάζουμε και καμιά εφημερίδα; Κι αυτές διαφημιστικό χώρο πουλάνε, με κανα τηλεκατευθυνόμενο αρθράκι του κάθε φερέφωνου ενδιάμεσα. Να χρησιμοποιήσουμε λίγο και το μυαλό μας (βλ. κριτική ικανότητα); Δύσκολο, πολύ δύσκολο όταν έχει γίνει ήδη αλοιφή από τα κάθε είδους shows. Όχι ακατόρθωτο όμως.

Φοίβη είπε...

δεν ξέρω , δεν ξέρω τι να σκεφτώ πια.
Γιατί η τράπεζα ήταν ανοιχτή?
Γιατί? Δεν ξέρανε τι θα γίνει?
Ξέρανε...
ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...ρε φίλε και δεν την μπορώ...
ξέρεις γιατι σε γουστάρω ρε μάγκα.
γιατι γράφεις αυτό που πιστευεις κι ας κινδυνευεις να σε λιθοβολίσουν.

γεια σου ρε κουμπάρε.

CsLaKoNaS είπε...

Δεν είναι σωστός ο παραλληλισμός ότι 3+1 νεκροί έχουν να κάνουν με τον 'πόλεμο' εναντίων του συστήματος.

Είναι λάθος! Και είναι προφανές το πόσο λάθος κάνεις!

Επειδή συμφωνούμε πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή καλό είναι να ζυγίζουμε σωστά τα πράγματα, πριν εκτοξεύσουμε τα πυρά μας...

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Ηω, το σωστό (όπως το λες) είναι να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας. Δεν είναι ανάγκη να το χρησιμοποιήσουν όλοι. Αρκεί να το χρησιμοποιήσουν αυτοί που δεν τους έχει γίνει ακόμα αλοιφή. Είναι λίγοι (σε αριθμό) μεν, αρκετοί δε.
Βέβαια το μυαλό θα πρέπει να συνοδεύεται από ηθική και ανθρωπιά.
Άρα είναι ακόμα λιγότεροι, αλλά πιστεύω οτι πάλι είναι αρκετοί.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Και εγώ ξέρεις γιατί σε γουστάρω ρε κουμπάρα; Γιατί δε μασάς να υποστηρίξεις κάποιον που μπορεί να λιθοβολιθεί. Έχεις κι εσύ αρχ..ια!
Εσύ πάντως ως Μαγδαληνή πρέπει να ξέρεις απο λιθοβολισμούς.
Στην υγειά μας...κουμπάρα.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

CsLaKoNaS καλησπέρα. Να σου πω την αλήθεια δεν κατάλαβα που ακριβώς έχω κάνει το λάθος. Επιπροσθέτως, συμφωνώ απόλυτα με την πρώτη παράγραφο του σχόλιού σου.
Αυτό ακριβώς ήθελα να πω και εγώ με την ανάρτησή μου. Ότι δεν πρέπει να παραλληλιστούν τα δύο γεογονότα (οι θάνατοι με τον πόλεμο).
Είναι δύο διαφορετικά θέματα.
Από τη στιγμή που έχουμε "πόλεμο" πρέπει να συγκεντρωθούμε στο να τον κερδίσουμε. Και για να τον κερδίσουμε δεν θα πρέπει να μας αποπροσανατολίσει ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε καν οι τραγικοί θάνατοι αθώων ανθρώπων (φυσικά και δεν εννοώ να τους αγνοήσουμε).
Και οι πολιτικοί με τους δημοσιογράφους θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν εστιάζοντας μόνο στο τραγικό συμβάν.
Μήπως δεν διάβασες την ανάρτηση μέχρι το τέλος;
Τα πυρά μου είναι καθαρά στραμένα προς το πολιτικο-οικονομικό-δημοσιογραφικό σύστημα.
Και ο λόγος που έκανα την ανάρτηση ήταν να ρίξω μερικά από τα πυρά μου στο σύστημα αυτό και να "προλάβω" κάποιους συνανθρώπους μου να μην φάνε το "τυράκι" που μας ρίχνουν τα μμε και οι πολιτικοί μας.
Το άδικο και το τραγικό των θανάτων είναι αυτονόητα και λόγω σεβασμού δε χρήζουν περισσότερο μιας αναφοράς και του υστερόγραφου (1) της ανάρτησής μου.

CsLaKoNaS είπε...

@kaliteros

Κατάλαβα τώρα τι θες να πεις. Δεν έχεις άδικο.

Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι πως η υπερβολή ή ισοπέδωση ο φανατισμός συντελούν στην εξαγρίωση του πλήθους που μπορεί να οδηγήσει και σε τέτοια τραγικά περιστατικά. Συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία. Η έννοια του πολέμου που αναφέρεις μπορεί εσύ να τη λες μεταφορικά (ελπίζω δλδ) αλλά πολύ δεν την καταλαβαίνουν έτσι. Αυτό είναι φοβερά επικύνδινο.

Ρομπέν είπε...

Ευλογημένε, ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.epicurus2day.gr/index.php/politicscomments/178-2010-04-28-18-01-51
Θα σου αρέσει.

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

CsLaKoNaS το κατάλαβα οτι στην ουσία μιλούσαμε για το ίδιο πράγμα. Όσο για τη ψυχραιμία που αναφέρεις έχεις εν μέρη δίκιο. Και λέω εν μέρη καθώς είναι δύσκολο να "ελεγχθεί" η ψυχραιμία πολλών εξαγριωμένων ανθρώπων. Άρα οι όποιες κινήσεις γίνουν πρέπει να λάβουν υπόψη την "πειραγμένη" ψυχραιμία των ανθρώπων.
Τα "τραγικά" περιστατικά δεν θα μπορέσουμε να τα αποφύγουμε (δυστυχώς).
Έχεις στο μυαλό σου κάποια "ηρεμότερη" (αποδοτικότερη) λύση (από αυτή του "πολέμου" που αναφέρω εγώ) που να μην έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν;

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Ρομπέν, πόσο με ξέρεις!!! Ούτε φαντάροι να πήγαμε μαζι!!!
Πάντως δεν μπορώ να διαβάσω την ανάρτηση που μου πρότεινες καθώς δεν εμφανίζεται πλήρης η σελίδα. Προσπαθώ παρ΄αυτα!
Όντως η ανάρτηση που πρότεινες πρέπει να είναι άκρως ενδιαφέρουσα και ενημερωτική.

Ρομπέν είπε...

Ρίξε μια ματιά στο γραμματοκιβώτιο σου.