Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.

Bertrand Russell

Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
George Courteline


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ (email): kaliteross@gmail.com

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ...ΕΩΣ ΛΙΓΟΙ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ!


Μέτριοι άνθρωποι, μέτριου βεληνεκούς (ηθικού και πνευματικού) και μέτριων καθηκόντων/ικανοτήτων, ψηφίζουν-ακολουθούν-υποστηρίζουν μέτριους ανθρώπους διότι στο μέτριο μυαλό τους νομίζουν οτι και αυτοί οι ίδιοι - αν και μέτριοι - είναι ικανοί να διοικήσουν-ηγηθούν-γίνουν "είδωλα"!
Με άλλα λόγια, μέσα σε έναν μέτριο αλλά διάσημο/σελέμπριτι άνθρωπο, μπορούν να "δουν" τον εαυτό τους και οτι μπορούν-θα είχαν ελπίδες- να καταφέρουν και αυτοί, το "σημαντικό" που κατάφεραν τα "είδωλά" τους.
Φαντασιώνονται οτι και αυτοί θα μπορούσαν εύκολα να είναι στη θέση των μέτριων ανθρώπων που πιστεύουν-υποστηρίζουν.
Οπότε τους...βολεύει η μετριοκρατία και γι αυτό έχουμε "πήξει" στο να βλέπουμε μετριότητες να γίνονται δημοφιλείς και "προκομμένοι"!!!
 

3 σχόλια:

Χαρίλαος Ε.Παπαδόπουλος είπε...

Πολύ σωστός! Ευτυχώς όμως που υπάρχει και εκείνο ''το μη χείρον βέλτιστον και απενοχοποιούνται πάρα πολλοί...

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Γεια σου Χαρίλαε. Το "μη χείρον βέλτιστον", στο δικό μου μυαλό δεν απενοχοποιεί κανέναν. Αντιθέτως τους κάνει (τους θεωρώ) μέρος του προβλήματος!

Χαρίλαος Ε.Παπαδόπουλος είπε...

Δεν αντιλέγω. Όπως όμως και να έχει, τουλάχιστον σ'αυτή την ζωή δεν πρόκειται να δούμε θεαματικές αλλαγές. Τουλάχιστον ας μην χάσουμε την ελπίδα μας και την διάθεση για προσπάθια αλλαγής.
''Είμαστε αυτό που μας αξίζει να είμαστε. Αν το καταλάβουμε, μόνον εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε.'' Λόγια ενός δάσκαλου από τα παλιά.